נדודי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נדודי שינה
    גל
    17/02/2008

שלום רב,

אני סובל לתקופות מנדודי שינה קשים.האם יש טכניקות ספציפיות של דמיון מודרך(מעבר לרק לדמיין מקום רגוע) שעשויות לסייע?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה

הוספת תגובה

• שינה, תשובה לגל

אילה אורי
    17/02/2008

שלום גל,

התשובה לשאלתך תלויה במקור הבעיה. אם שנתך נודדת כי מטרידות אותך מחשבות שונות, טכניקה שעשויה לסייע היא לדמיין שיש לך חדר פרטי או משרד, בכל אופן חדר שיש לו דלת, ואתה זה שמחליט מה להכניס פנימה ומה לא. אם למשל מטרידה אותך מחשבה על אדם מסויים, אתה יכול לדמיין שהוא ממתין בחדר ההמתנה ואתה יכול להגיד לו בדמיונך שכעת אתה רוצה לישון ובבוקר תוכל לפגוש אותו. זה מאוד יכול לעזור כי זה סוג הדימויים שיוצרים הגנה ומאפשרים לך לשמור על הגבולות שלך.
    אם נדודי השינה אינם נובעים ממחשבות מטרידות אלא כתוצאה מכך שאינך עייף, או משיבוש כלשהו בשעון הביולוגי, בהחלט ניתן להסתייע בהדמיות מרגיעות המושמעות לצלילי מוסיקה רגועה ונעימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה

זהבית טוב
    18/02/2008

שלום לך גל

מבינה שאתה סובל וקשה לך עם נדודי השינה וזה טיבעי.
    אני מסכימה עם כל מה שאילה כתבה לך
    וגם עם כך שאכן חסר כאן מידע ופירוט..

חשוב לציין שכשאנשים חווים נדודי שינה כדאי להם לבדוק מה קורה בחיים שלהם - שמייצר את נדודי השינה.. וברגע שיהיו מודעים לכך יוכלו גם ליצור שינוי..
    לעיתים אפילו שיחה/ות עם חבר או אדם מקצועי יכולה/ות להאיר ולשנות דברים.

בינתיים ,יחד עם זה, תוכל לעשות משהו נוסף:
    1) למשל כששוכבים במיטה לשים לב לקולות...
    קולות רחוקים מהרחוב.. ואח"כ קרובים יותר :קולות שעולים מתוך הבית.. וקולות בחדר או בסביבה הקרובה שלך כמו: שעון/מאוורר/מזגן וכדומה..
    ואז לשים לב גם לצליל של הנשימה שלך...

ואתה אפילו יכול "להגיד" את כל הנ"ל לעצמך בלב: אני שומע עכשיו צלילים של מכוניות ועכשיו אני שומע... של גשם/אנשים מהרחוב.. וכו, (ממש "למפות" את כל הצלילים מהרחוק לקרוב )..
    ואז עם הנשימה הבאה לומר לעצמך: "אני מכניס רגיעה פנימה ..." ולקחת כמה נשימות כאלה...

- אם בשלב זה יש עוד צורך = להמשיך בהקשבה לצלילים/קולות עם הנשימות...

2) במקום כל הנ"ל אפשר פשוט לשים לב לנשימה – לשים לב לדרך שהאוויר עושה, מרגע השאיפה ועד הנשיפה: איך משתנה הטמפרטורה שלו , איזה צליל יש לשאיפה.. ו..לנשיפה ...
    ואפשר ממש לחוש את כל הדרך שהאוויר עובר מהרגע שהוא נכנס, דרך האף או הפה עד שהוא יוצא..
    (ומה שלא ממש חשים אפשר לדמיין).
    ....פשוט לשים לב... לנשימה...

אחרי 2-3 נשימות (כמו הנ"ל), אתה יכול לומר לעצמך שעם הנשיפה הבאה יוצא החוצה מתח.. ועם השאיפה הבאה נכנסת רגיעה...

ואם יש צורך, אפשר לחזור על הנ"ל = 2-3 נשימות עם מודעות לכל התהליך ..
    ועוד 1-2 נשימות של הכנסת רגיעה והוצאת שאריות של מתח..

ואני לא יודעת מתי תתחיל כבר לחוות את זה... היום בלילה או מחר...
    ומאוד סקרנית לדעת איזה דרך תביא אותך למצב של רגיעה ושינה מהר יותר וקל יותר....

אולי תוכל לחזור ולספר איך היה .. ולתת עצות משלך..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו