מחשבות מעצימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות מעצימות
    דוד
    04/06/2012

עם אני אומר לעצמי כול פעם בראש שהבעיה שיש לי הולכת ונעלמת לי או שמיום ליום שעובר אני משתפר יותר ויותר.. (רק דוגמא )
    האם בשביל שהאמנות האלו האלו היפעלו אני צריח לנסות ממש להאמין להם כמה שאפשר או שאפשר להגיד אותם ברגוע כזה כול פעם ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות מעצימות

הוספת תגובה

• מחשבות מעצימות - תגובה

אילה אורי
    06/06/2012

דוד שלום,

ב- NLP יש שני שלבים באימוץ אמונות חדשות:

1. ניקוי האמונות המגבילות הישנות - שלעיתים הן לא מודעות או שיש אמונות עמוקות יותר
    מהאמונות המודעות, ולרוב בעזרת מנחה ניתן להגיע יותר ביעילות לחשיפת וניקוי האמונות הישנות.

2. ניסוח והטמעת אמונות חדשות ובריאות, שלרוב כשזה נעשה באותו תהליך שבו התנקו האמונות הישנות והמגבילות, לתהליך הזה יש עוצמה רבה מאוד והטמעת האמונות החדשות נעשית ללא מאמץ.

יחד עם זאת יש שיטות שדוגלות בהשפעה החיובית שיש לאמירה חוזרת ונשנית של משפטים מעצימים המנוסחים בחיוב (כלומר לא להגיד - הבעיה הולכת ונעלמת, כי אז הפוקוס נשאר על הבעיה, וזה מקשה עליה להיעלם) כמו שכתבת - מיום ליום אני משתפר יותר ויותר (ורצוי שהמשפט יהיה ספציפי ככל שניתן, כלומר משתפר יותר ויותר במה?).

לפי שיטות אלה אין צורך שבנקודת ההתחלה ממש תאמין באמונות, אלא עם הזמן זה שתגיד אותן שוב ושוב יגרום (כנראה) למעין שכנוע עצמי שיגרום לא רק למודע שלך אלא גם לתת המודע שלך להאמין בהן.

בהצלחה רבה,

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דוד
    21/06/2012

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו