מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייהיסמין19/02/2008
היי..
אינני יודעת אם כי זהו המקום לפנות לעזרה אך מאחר שאין לי כל כך מה להפסיד לא אכפת לי לנסות..
אז ככה, אני בת 21 וסובלת מאוד מחוסר בטחון עצמי.
החל מפעולה פשוטה של ללכת לחנות לקנות חלב בשעות שיש הרבה אנשים ומגיע גם למקרים קיצוניים מאוד של חוסר לקיחת חלק מאורך חיים נורמלי.
האמת שאני לא ממש חושבת שאני גרועה כל כך אני פשוט חושבת שיש אנשים שהם בכמה רמות מעליי..
אני לא אאריך יותר מידי ורק אתן דוגמא..ההורים שלי לחצו עליי ללכת למיונים בחברה מסויימת וכל כך פחדתי ללכת כי זה מצריך דיבור מול קהל אבל בכל זאת הלכתי מהלחץ של הסביבה ובסוף לא התקבלתי ועכשיו משלא התקבלתי אני מרגישה שזה רק אישר את העובדה שאני פחות טובה מאנשים אחרים.
אז לפי מה שנראה לכן הדרך שאתן מטפלות בה יכולה לעזור למקרה שלי?
אם כן אשמח לדעת וללמוד על השיטה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני 2
אילה אורי19/02/2008היי שני,
אני מאוד שמחה שפנית אלינו לעזרה.
בעזרת NLP ניתן לבדוק את האמונות שלך לגבי עצמך ולגבי אנשים אחרים, את ההשוואות שאת עושה במודע או שלא במודע של עצמך לאחרים, ובעזרת טכניקות של השיטה ליצור שינוי לאמונות שישרתו אותך טוב יותר, וחיבור ליכולות המיוחדות והנפלאות שיש לך, כמו שיש לכל אדם.
ה-NLP מניח שלכל אחד מאיתנו יש את כל היכולות להגיע למטרתו. לא תמיד אנו מחוברים ליכולות אלה ומכירים בהן, אך כשאת חושבת על היכולת החסרה לך שאת רוצה לחזק - למשל ביטחון עצמי, בודאי תוכלי להיזכר במצב אחד שבו הרגשת ביטחון עצמי, יחסית לעצמך ולא למישהו אחר, אפילו אם זה היה בילדותך המוקדמת. את יכולה להיזכר בפרטי האירוע - מה קרה, איך התנהגת, מה חשבת, מה הרגשת? כמו כן להיזכר בפרטי התמונה שעולה בדמיונך בהקשר זה - מה את רואה, מה את שומעת, האם יש תחושה מסוימת שאת מרגישה? בטכניקות NLP ניתן יצור חיבור בין ההצלחה שחווית במצבים שבהם היכולת באה לידי ביטוי לטובת מצבים שבהם את מרגישה שאת צריכה לחזק יכולת זו.
כמו כן כשאת נזכרת במצב מסויים שבו הצלחת לבצע משהו שרצית (וחשוב מאוד שאת רצית את זה ולא שמישהו רצה את זה עבורך ולחץ עליי), את יכולה לשאול את עצמך - איך הרגשת שם? מה עבד שם נכון?מה ניתן ללמוד מאירוע זה לגבי עצמך בהווה?
הנחה נוספת ונהדרת של ה- NLP היא שאין כישלון אלא משוב ללמידה וצמיחה. מחקרים בארה"ב הראו שהאנשים המצליחים ביותר מבחינה כלכלית פשטו את הרגל מספר פעמים לפני שהגיעו להצלחה... מה שעושה את ההבדל הוא שאותם אנשים לא נתנו לאירוע או אירועים לקבוע את אמונתם לגבי עצמם, אלא למדו מהאירוע מה ניתן לתקן כדי להגיע לתוצאות טובות יותר בעתיד. גם מאירוע המיונים שאותו ציינת ניתן להפיק למידות שונות, לאו דווקא על איך לתפקד באירוע דומה בעתיד, אלא למשל הלמידה יכולה להיות לגבי כיוון התעסוקה המתאים לך יותר, ואז את יכולה באופן מיידי להפסיק לכעוס על עצמך ולהקטין את עצמך, להרים את ראשך ו... פשוט לבחור באפשרות אחרת, כי תמיד יש אפשרות נוספת.
המון הצלחה בכל דרך שתבחרי, מחזיקה לך אצבעות
ונשמח לשמוע ממך בפורום
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!
יסמין21/02/2008תודה על התשובה המפורטת!
אני בהחלט אברר פרטים נוספים בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)