מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהנואשת20/02/2008
שלום רציתי לדעת האם השיטה הזו עוזרת בהפרעות חרדה?.??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
זהבית טוב20/02/2008שלום לך שלי
כן, ב NLP ישנם תהליכים שבאמצעותם אפשר לעזור בהפרעות חרדה.
האם את יכולה להרחיב בכמה מילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נואשת29/02/2008אני כבר חודשיים וחצי מטופלת בהתקפי חרדה ע"י כדורים.
יש הטבה משמעותית ואני כבר לא סובלת מהתקפי חרדה (טפו טפו טפו).
אבל השריטות נשארו הפחד להמשיך בחיי השיגרה הרגילים כי אולי ארגיש לא טוב
השריטות האלו חרוטות והייתי רוצה לדעת האם בעזרת שיטת ה - NLP אני יוכל להתגבר על השריטות ולחזור לחיי השיגרה הרגילים שכוללים בילויים ויציאות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשלי
אילה אורי29/02/2008היי שלי,
תודה שנתת לנו עוד מידע לגבי הנושא שמעסיק אותך.
ה- NLP מניח כהנחת יסוד שבכל אחד מאיתנו יש את כל היכולות על מנת לעזור לעצמנו ולהגיע למטרותינו, והכוונה שיכולות אלה נמצאות איתנו בין אם אנחנו מודעים להן ובין אם לא.
הנחה זו בעצם אומרת שיש לנו מידה של שליטה, שגם היא יכולה להיות לא מודעת, על תופעות נפשיות וגופניות, ושאנחנו יכולים ללמוד את הדרכים להתחבר למשאבים המחזקים ולמצוא אופני חשיבה ופעולה שישרתו אותנו טוב יותר.
אם הנחת היסוד הזו מקובלת עלייך ונראית לך הגיונית, טכניקות ה- NLP אכן יכולות לעזור להתחבר למשאבים המחזקים ולמצוא את אופני הפעולה והחשיבה החדשים, כך שתהיה לך מידה רבה יותר של גמישות בתגובותייך ובחירה מתוך מגוון אפשרויות תגובה למצב נתון.
במסגרת ה- NLP פותחו גם שיטות מיוחדות להתמודדות עם פוביות (פחדים לא רציונליים), וייתכן שיש במקרה שלך קווי דמיון בין החרדות לבין פוביה, כך ששיטות אלה יוכלו לעזור לך.
ניתן לבצע תהליך הנחיה ב- NLP ודמיון מודרך במקביל לנטילת הכדורים.
אם יש לך עוד שאלות - אנחנו כאן בשבילך.
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNLP וחזרה לחיי שיגרה
זהבית טוב29/02/2008שלום שלי
שמחה שחזרת :)
התשובה היא כן.
כשאנשים עוברים חוויות/אירועים לא נעימות/ים (ואפילו כאלה שמוגדרות/ים כטראומה), במקרים רבים נותרת אצלם צורת התנהגות שמשמרת את עצמה - מן חזרה על תבנית מסויימת,
ואולי אפשר לומר שזה מעין "סוג של הרגל" :
למשל- רואה - X וזה מיד וגורם להרגשה לא נעימה, או שומע צליל/קול - X וזה גורם להרגשה לא נעימה (זה יכול להיות גם קול=דיבור פנימי).
ב NLP יש מספר הליכים עדינים (ויחד עם זאת עוצמתים), שמאפשרים שינוי וריפוי של מצבים אלה.
ההליך, משאיר את הזכרון ואת הלמידה מהאירוע , אך משנה את ההרגשה שהתלוותה אליו.
בכך מתאפשר לאדם להרגיש בעל משאבים, יש יכולת לפעול, ויש תחושה של חיוניות.
חשוב להדגיש שהליכים אלה נעשים בדרך מאוד עדינה ומכבדת את המונחה, את כל מה שחווה בעבר וחווה בהווה.
(אם לוקחים כדורים חשוב ליידע את המנחה.)
אז זהו שלי, אם יש לך עוד שאלות נשמח להשיב לך והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)