דיאטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה
    זהבית
    24/02/2008

שלום, האם תהליך הורדה במשקל בשיטה הזו הוא שינוי החשיב בלבד, או שמלווה בתפריט לדיאטה כולל עצות מה לאכו ומה לא לאכול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• תשובה לזהבית

אילה אורי
    24/02/2008

זהבית שלום,

תודה על שאלתך החשובה. אני באופן אישי כדיאטנית הגעתי לתחום ה- NLP בין היתר בגלל התיסכול מכך שדיאטות "רגילות", הכוללות תפריט דיאטה ודיון במה וכמה אוכלים, פשוט לא עובדות. רוב האנשים שמגיעים לתהליך הרזיה בעזרת NLP עושים זאת אחרי נסיון של הרבה דיאטות חוזרות ונשנות, כך שמבחינת הידע של מה וכמה לאכול בדרך כלל כמעט אין צורך להוסיף מידע.
    הבעיה בעיניי כשנותנים תפריט דיאטה, ואני אומרת לך זאת מנסיון כדיאטנית שנתנה לא מעט תפריטים כאלה, היא שהתפריט והדיאטנית הופכים להיות מעין "שוטר חיצוני", ושיטת מוטיבציה כזו עבור רוב האנשים אינה עובדת לאורך זמן.
    ב- NLP כל אחד לומד על עצמו יותר על ה"איך" הוא אוכל מאשר על מה וכמה הוא אוכל - איך הוא חווה את האוכל, מה הטריגר/ים לאכילה, מה המשמעות של האוכל עבור כל אחד, והשינוי מתרחש לא רק במודע, אלא בעיקר בתת המודע, מה שגורם לכך שאחרי השינוי מפרשים אחרת מצבים, לוקחים החלטות לגבי האוכל מתוך בחירה ואחריות אישית ובעיקר - מתוך כיוון של למידה וצמיחה למקום חיובי, תוך הפסקת מעגל האימים של האשמות עצמיות שבדרך כלל מתלווה לדיאטה.
    כמובן שאם יש צורך בסיוע בתהליך בהסבר והכוונה מבחינת השפעת סוגי מזונות שונים על הפיזיולוגיה (כמו ההבדל בהשפעת דגנים מלאים לעומת דגנים לבנים) או הבהרת מיתוסים שונים שקשורים בתזונה - ברור שאגייס את הידע שלי בתחום לטובת הנושא, ואני רואה לעצמי חובה כדיאטנית לוודא שהמונחים שלי אינם צמים במטרה לרזות או נוקטים בדיאטות דלות מאוד בקלוריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו