מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטהזהבית24/02/2008
שלום, האם תהליך הורדה במשקל בשיטה הזו הוא שינוי החשיב בלבד, או שמלווה בתפריט לדיאטה כולל עצות מה לאכו ומה לא לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזהבית
אילה אורי24/02/2008זהבית שלום,
תודה על שאלתך החשובה. אני באופן אישי כדיאטנית הגעתי לתחום ה- NLP בין היתר בגלל התיסכול מכך שדיאטות "רגילות", הכוללות תפריט דיאטה ודיון במה וכמה אוכלים, פשוט לא עובדות. רוב האנשים שמגיעים לתהליך הרזיה בעזרת NLP עושים זאת אחרי נסיון של הרבה דיאטות חוזרות ונשנות, כך שמבחינת הידע של מה וכמה לאכול בדרך כלל כמעט אין צורך להוסיף מידע.
הבעיה בעיניי כשנותנים תפריט דיאטה, ואני אומרת לך זאת מנסיון כדיאטנית שנתנה לא מעט תפריטים כאלה, היא שהתפריט והדיאטנית הופכים להיות מעין "שוטר חיצוני", ושיטת מוטיבציה כזו עבור רוב האנשים אינה עובדת לאורך זמן.
ב- NLP כל אחד לומד על עצמו יותר על ה"איך" הוא אוכל מאשר על מה וכמה הוא אוכל - איך הוא חווה את האוכל, מה הטריגר/ים לאכילה, מה המשמעות של האוכל עבור כל אחד, והשינוי מתרחש לא רק במודע, אלא בעיקר בתת המודע, מה שגורם לכך שאחרי השינוי מפרשים אחרת מצבים, לוקחים החלטות לגבי האוכל מתוך בחירה ואחריות אישית ובעיקר - מתוך כיוון של למידה וצמיחה למקום חיובי, תוך הפסקת מעגל האימים של האשמות עצמיות שבדרך כלל מתלווה לדיאטה.
כמובן שאם יש צורך בסיוע בתהליך בהסבר והכוונה מבחינת השפעת סוגי מזונות שונים על הפיזיולוגיה (כמו ההבדל בהשפעת דגנים מלאים לעומת דגנים לבנים) או הבהרת מיתוסים שונים שקשורים בתזונה - ברור שאגייס את הידע שלי בתחום לטובת הנושא, ואני רואה לעצמי חובה כדיאטנית לוודא שהמונחים שלי אינם צמים במטרה לרזות או נוקטים בדיאטות דלות מאוד בקלוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)