פחד מפריצות לבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מפריצות לבית
    מיכל
    04/03/2013

שלום,
    אני גרה לבד בבית של כ-90 מ"ר בקומה ראשונה ללא סורגים. פרצו לי לבית לפני כשנה כשגרתי עם שותפה ומאז אני ממש בפוביה, שיפרצו לי, כל רעש מלחיץ אותי ואני משאירה מלא אורות ולחוצה. אין לי אפשרות להתקין סורגים או מערכת אזעקה כי זה יקר לי מדי, אני לא יודעת מה לעשות....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מפריצות לבית

הוספת תגובה

• מחכה לתגובה עדיין.....

דרור
    14/03/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אין תגובה? תודה.

יהלי
    03/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מפריצות לבית - תגובה

אילה אורי
    10/04/2013

מיכל שלום רב,

אכן שאלה לא פשוטה, כי חווית טראומה בפריצה שהיתה, בעיקר אם היית בבית באותו זמן.
    וגם אם לא היית בבית בזמן הפריצה, עדיין זה סוג של טראומה שמישהו הצליח להיכנס למרחב הפרטי שלך ועשה זו כבתוך שלו.

אפשר לעשות לך טיפול בפוביה כדי להפחית את הלחץ ו"לנקות" את הטראומה, זה לא אומר שלגמרי לא תפחדי, אבל כנראה הרבה פחות.

יחד עם זאת, האם יש לך אפשרות לאמץ כלב, אפילו קטן, אבל שינבח וירתיע וגם ייתן לך תחושת ביטחון?

האמת היא שגם לי היתה תקופה שהיה גל פריצות בשכונה שלי, והצליחו לפרוץ גם לבתים שהיו בהם סורגים ואזעקה ומטבע הדברים מאוד חששתי.

עשיתי שני דברים:
    דבר ראשון חיברתי מחדש מערכת אזעקה קיימת שהיתה בבית למוקד אבטחה, ואחרי כמה חודשים ניתקתי אותה, אבל השלט של המוקד נשאר בחוץ וגם זה מרתיע לדעתי.
    ייתכן שיש לך אפשרות לבדוק עם מוקד אבטחה אם הם מוכנים לשים רק את השלט תמורת כמה עשרות שקלים, עבורם זו פרסומת.

דבר שני, עשיתי משהו שאני מאמינה בו, לא יודעת אם כל אחד יתחבר לזה:
    עשיתי תהליך של התבוננות פנימה בשיטת "המסע" כדי לרפא את הפחד שלי וגם, בהתאם לתפיסה הבודהיסטית שמאמינה שכל דבר שנוצר בעולמנו אנו בעצם כאילו שותפים לו, התפקיד של המסע פנימה הזה היה גם לרפא את החלק בי שהיה שותף ליצירת הפריצות בסביבה שלי. מקווה שאת מבינה את הכוונה שמאחורי המילים ולא חושבת שהשתגעתי....
    יומיים אחרי התהליך שעשיתי הסתיים גל הפריצות. אם זה בזכות מה שעשיתי או לא, לעולם לא אדע.

אשמח לשוחח איתך גם בטלפון, המספר שלי מופיע כאן.

שלך, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מתן
    18/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו