מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי לדמייןעינב11/05/2008
שלום רב, אני סובלת מתופעה שאינה מאפשרת לי לראות דברים ברורים בדימיון בייחוד פרצופים, לכן גם יש לי קושי לעשות דימיון מודרך כי איני יכולה לראות תמונה בדימיון. האם יש לכן טכניקה כלשהי היכול הלעזור לי להתגבר על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינב
אילה אורי11/05/2008עינב שלום רב,
אנשים רבים חווים תופעה דומה, ויכולות להיות לכך שתי סיבות עיקריות:
1) ייתכן שהחוש הדומיננטי שלך אינו הראייה, אלא שאת דווקא תחישתית, כלומר,כמו רבים אחרים, שהחוש הדומיננט אצלך הוא שילוב של מגע ותחושה, מה שייתכן שמתבטא בכך שאת מסוגלת לדמיין תחושות בקלות רבה יותר מתמונות.
2) לעיתים קשה לנו לדמיין סיטואציות מסויימות או אנשים מסויימים, בעיקר אם אנו מתאמצים לדמיין אותם, אך יחד עם זאת נצליח לדמיין בקלות רבה, מבלי להתאמץ ומבלי התכוון סיטואציות או אנשים אחרים.
רק כדי להבהיר שאנו מתכוונות לאותו דבר - בדמיון הכוונה גם לזכרונות של אירועים שכבר התרחשו ואנשים שאת מכירה.
אם את מוצאת את עצמך פתאום חושבת על אירוע שהתרחש אתמול למשל, שימי לב האם הזיכרון מלווה בתמונות, אולי בתחושות, קולות או אפילו ריחות.
בדרך כלל ככל ש"מתאמנים" בלדמיין ולשחרר את תת המודע, למשל מבחינת זכרונות, זה בא ביתר קלות, אך יחד עם זאת אני שוב ממליצה לא לנסות להתאמץ לדמיין תמונות, ולתת חופש לכל מה שעולה להיות גם אם אלה רק תחושות לא ברורות.
מקווה שעזרתי, ואם תרצי, אנא הוסיפי פרטים נוספים על התנסויותייך ואולי נוכל להתייחס באופן ספציפי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)