טיפול בשיטת NLP בתלותיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בשיטת NLP בתלותיות
    לימור
    05/06/2017

אבא שלי מאושפז בבית חולים עקב בעיות בלב ואני ממש בלחץ וחרדה חס וחלילה עם הוא יצטרך ניתוח או משהו כזה בינתיים הוא מאושפז לבדיקות. יש לי בעיה שאני לא מפסיקה להתקשר כל הזמן לאימא שלי לבית חולים לאחיות שלי מרוב לחץ אני מתקשרת יותר מדי וזה מלווה בלחץ ודפיקות לב מרוב דאגה לאבא. שמעתי שבnlp אפשר לטפל בתלותיות הייתי שמחה לעזרה עצמית דחופה בינתיים אולי לטיפ קטן איך אני יכולה להתגבר על התלותיות הזאת עד שאבא שלי ייצא מבית חולים. זה מאוד דחוף לי אני ממש אשמח לטיפ תודה ויום נפלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בשיטת NLP בתלותיות

הוספת תגובה

• תשובה ללימור בקשר לשאלתך הדחופה

אילה אורי
    05/06/2017

היי לימור,

קודם כל מי אמר לך שלמה שאת חווה קוראים תלות או תלותיות?
    לדעתי זה מאוד סביר שאת חשה לחץ וחרדה במצב הנתון ואין לזה קשר לתלות או תלותיות. גם אם יש קשר של תלות עם אביך או אמך או אחיותייך, כרגע זה לדעתי לא הזמן לטפל בזה אלא במה שאת באמת סובלת ממנו, שזה הלחץ והחרדה.
    אז קודם כל שאלה מעשית - בפנייתך הקודמת ציינת שבינתיים את לא עובדת, ואם זה עדיין המצב, מה מונע ממך להיות יותר זמן בחברת אביך בבית החולים במקום אמך ואחיותייך? זה רק יכול להקל על כולם וגם עלייך, שתהיי שם בזמן אמת ותראי ותדעי בדיוק מה קורה עם אביך בכל רגע.
    במידה שלא מתאפשר לך להיות יותר זמן בבית החולים, יש לי עוד הצעה מעשית עבורך עוד לפני שנעבור ל- NLP:
    שתסכמי עם אמך או אחיותייך כמה פעמים ביום הגיוני שתתקשרי ובאילו זמנים את מתקשרת. למשל, אולי מה שאת מגדירה כיותר מדי הוא לא יותר מדי עבורן, ולהן אין בעיה שתתקשרי למשל בכל שעה עגולה או כל שעתיים. ייתכן שתחליטו שההגיוני והסביר הוא שלוש פעמים ביום, ותסכמו בערך באילו שעות את מתקשרת, וגם שבמידה שיש משהו לדווח לך, הן אלה שייצרו איתך את הקשר.
    אני שוב חוזרת על ההמלצה שכתבתי לך בתשובה לפנייתך הקודמת, שלדעתי זהו זמן שבו זה לא מותרות להיעזר באיש/אשת מקצוע כדי לעבור את התקופה הזו של מתח ואי וודאות יותר בקלות ולא לסבול כל כך.
    ועכשיו לטיפ ב- NLP שאולי יעזור לך: דמייני או חושי שיש בך שתי דמויות - אחת של עצמך הנוכחית הבוגרת, ואחת של עצמך צעירה יותר, אולי אפילו ילדה, שכרגע מאוד בלחץ ומאוד מאוד פוחדת.
    את יכולה לדמיין שעצמך הבוגרת פוגשת את עצמך הצעירה יותר במקום שקט שנעים לשתיכן להיות בו, מתייחסת אליה בסבלנות ובאהבה, אומרת לה שאת מבינה כמה היא מפחדת ולחוצה, אומרת לה שזה טבעי להרגיש את מה שהיא מרגישה, ומבטיחה לה לתמוך בה, להיות לצידה, להקשיב לה, לא לשפוט אותה, להיות בנוכחות אוהבת ומכילה עבורה.
    את כמובן יכולה לתת לעצמך הצעירה לענות בדמיון, לשפוך את הלב, לבכות אם היא רוצה, ממש לנהל איתה דיאלוג קשוב ואוהב כמו שהיית רוצה שמישהו חיצוני יעשה עבורך עכשיו.
    זה עשוי לחזק ולהרגיע ומקווה שזה אכן יעזור לך.

בברכת רפואה שלמה ומהירה לאביך,
    אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו