יש לי שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה
    אלעד
    25/05/2008

דימיון מודרך נעשתה טכניקה מאוד פופולרית כמעט בכל קבוצה או מפגש רוחני. nlp ליעומת זאת פחות מוכר, האם מהות שני הדברים היא ללכת תמיד יחד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאלעד

אילה אורי
    25/05/2008

אלעד שלום,
    שני הדברים לא חייבים ללכת ביחד וניתן להשתמש בכל שיטה בנפרד. חשוב לציין שלעיתים קיים בלבול בין השיטות, וטכניקות שמגיעות במקור מה- NLP יכולות להיחשב לטכניקות של דמיון מודרך, זאת כיוון שגם NLP מבוסס על הדמיון.
    ב-NLP מדובר במגוון רחב יותר של טכניקות, הקשורות לחושים (הדרך בה אנו חווים את העולם) ולאופן התקשורת שלנו עם עצמנו ועם הסביבה.
    הטיפול ב- NLP נחשב ליותר אקטיבי, כי מרבית הטכניקות כוללות תגובה של המונחה וקשר בין המונחה למנחה במהלך הטכניקה, תוך שהמונחה מדווח למנחה מה הוא חווה, בעוד שבדמיון מודרך לרוב התהליכים יותר פאסיביים, והמונחה רק מקשיב לדברי המנחה תוך ליווי במוסיקה שקטה ומרגיעה.
    אם המטרה היא למשל להיות רגוע יותר, לשפר את איכות השינה, או אפילו להירפא ממצבים גופניים שונים, ניתן לעבוד רק עם דמיון מודרך.

למיטב ידיעתי יש מטפלים שמשתמשים רק באחת משתי השיטות. שימוש בשתי השיטות נותן בידי המטפל יותר כלים ומאפשר יותר גמישות והתאמה למטופלים שונים, וכן בשלבים שונים של הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

זהבית טוב
    29/05/2008

שלום ענת

תמיד מענין להתעשר בעוד גישות :)

ב NLP ישנן מספר טכניקות עוצמתיות
    שעובדות דומה למה שהזכרת,
    ומפגישות בין חלקים שונים שקיימים בתוכנו.

כמובן שהמנחה אינו משנה או מתערב או משפיע
    בכל דרך שהיא על המתרחש ,
    אלא נשאר ניטרלי - ומאפשר למונחה למצוא את התשובות בתוכו.

תודה שהבאת

זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו