מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרובי01/06/2008
שלום רב,
אני נמצא עם בת זוג כבר חמש שנים. לאחרונה אני מרגיש כאילו שאני לא נמשך אליה כל כך. כבר לא בא לי לעשות יחסי מין בתדירות גבוהה. עם זאת אני אוהב אותה מאוד וטוב לי איתה.
האם דימיון מודרך יכול לשפר לי את החשק המיני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרובי
אילה אורי01/06/2008רובי שלום רב,
התשובה לשאלתך מורכבת, כיוון שכמעט תמיד יש הרבה מעבר להצגה הלכאורה פשוטה של הבעיה.
קודם כל, אולי כדאי שתתייעצו עם איש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה, או הטיפול הזוגי או הסקסולוגיה לגבי נושא התדירות. ייתכן שמה שבעיניך אינו תדירות גבוהה, הוא בהחלט נורמטיבי וצפוי אחרי 5 שנים, כאשר חיים בשגרה זוגית. ייתכן שתשובה שזה צפוי ונורמלי תרגיע אותך ותאפשר לך להמשיך בשגרת החיים הזוגית וליהנות מה"יש" בלי להיות עסוק במה שאין.
כמו כן בטיפול זוגי ניתן לבדוק האם הנושא מטריד גם את בת זוגך, וכן האם הירידה בחשק המיני קשורה רק לבת זוגך או שמאפיינת אותך גם במצבים אחרים, לאו דווקא עם בת זוג.
יחד עם זאת, אם הנושא ממשיך להעסיק אותך, אפרט כיצד ניתן להתייחס לנושא באמצעות דמיון מודרך ו-NLP:
תחילה מגדירים בעזרת המנחה מטרה חיובית שמבטאת את איך שאתה רוצה להיות בעתיד שאחרי השינוי. כיוון שתהליך התשאול להגדרת המטרה מורכב, ונוגע בערכים ואמונות המניעים אותך, ייתכן שכבר בשלב מוקדם תמצא שהגדרת מטרה כמו "לשפר את החשק המיני שלי" אינה בהכרח ההגדרה המתאימה לך, אלא ייתכן שתרצה דווקא להגדיר מטרה אחרת, כגון "שיפור מערכת היחסים", שכמובן עשויים להיות לה היבטים רבים מעבר להיבט המיני.
כבר בתחילת התהליך מבררים אילו משאבים עומדים לרשותך לצורך השגת השינוי, ואילו משאבים אתה צריך עדיין לחזק, וגם בשלב זה סביר שתקבל תובנות שיעזרו לך בהתמודדות.
בעזרת טכניקות ה- NLP, שמאפשרות תקשורת עם תת המודע, תוכל לבדוק את מקומך ותפיסותיך לגבי עצמך בסביבתך, וכן במערכת היחסים בינך לבין בת זוגך, ולשפר את התקשורת שלך עם עצמך ועם הסובבים, כולל בת זוגך.
בשיפור התקשורת עם עצמך הכוונה שתהיה מסוגל להגיע לתשובות אמיתיות שמגיעות "מבפנים".
ה- NLP עוסק בעזרת טכניקות שונות בנושא של אמונות וערכים, בהנחה שהם קשורים לנושא שמעסיק אותך (למשל אולי אתה מחזיק באמונה שחוסר החשק המיני הוא הבעיה שלך בלבד, או שאתה האחראי לבעיה, זה דבר שבודקים אותו ביחד בתהליך).
חשוב שתדע שה- NLP שם דגש על ההסתכלות החיובית, נטולת שיפוט והאשמות עצמיות, ולכל אורך הדרך משתמשים בטכניקות של חיזוק משאבים פנימיים, כך שהתהליך מעצים מאוד, ובמהלכו הקבלה והאהבה העצמית משתפרות מאוד, ואלה כשלעצמן הן לרוב מרכיב חשוב ביותר בחשק המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)