שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לימור
    10/06/2008

שלום לכם,
    שמעתי על איזו שיטה לטיפול בחרדות חברתיות ורציתי לדעת האם זה דמיון מודרך. השיטה היא לשבת בבית ולדמיין שאני נמצאת בכיתה למשך כמה דקות, עד שזה קשה לי ואז להפסיק. וככה כל פעם לעשות עד שאוכל לדמיין שאני מכיתה הרבה זמן ללא חרדות. האם זהו בעצם דימיון מודרך?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדות חברתיות

עינב
    10/06/2008

הי לימור,
    התהליך שאת מתארת מזוהה עם התהליכים של דמיון מודרך, כי את בעצם משתמשת בדמיון על מנת לדמות מצב רצוי.
    תנסי לשפר את התהליך בכך שתשתמשי בחושים שלך כדי להעצים את החוויה (זה אמנם קצת קשה לעשות לבד, כי בכל זאת למנחה יש חשיבות גדולה בלכוון אותך לפי החושים הדומיננטיים שלך)
    אבל בכל זאת, כשאת מדמיינת את עצמך יושבת בכיתה, תנסי לשמוע מוסיקה שמרגיעה אותך ונעימה לך...תדמייני מראות של דברים שירגיעו אותך...תנסי לחוש את התחושה של הרוגע מתפשטת בכל הגוף בעודך יושבת שם.. אולי יש ריחות נעימים שיעזרו לחוויה שלך...
    תעשי את הישיבה בכיתה למשהו נעים ונוח עבורך וככה תתחברי יותר לסיטואציה...

אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות לך.
    עינב לוי
    מנחה בכירה ב- NLP ודמיון מודרך
    054-2448429

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללימור

אילה אורי
    10/06/2008

לימור שלום,

אני אישית אינני עובדת בשיטה שאת מתארת.
    ה- nlp הוא שיטה קצרת מועד המבוססת על תהליכים עוצמתיים ובעלי השפעה חזקה ומדוייקת, כך שלרוב אין צורך בתהליך מדורג שבו מדמיינים משהו כל פעם למשך יותר ויותר זמן (אלא אם כן זה משהו שנעים לך לדמיין).
    בשיטה שאני עובדת בה ההדמיה של סיטואציות קשות להתמודדות נעשית במספר טכניקות, אך בכולן ההדמיה נעשית רק לאחר חיבור למשאבים מחזקים, כלומר בתהליך ההנחייה את מגדירה קודם כל את היכולת החסרה לך במצב שאת בכיתה (למשל ביטחון עצמי) ולאחר מכן מדמיינת דווקא מצבים שבהם כן קיימת אצלך היכולת החסרה, למשל מצבים שבהם יש לך ביטחון עצמי (עם המשפחה לדוגמה), ואת התחושה הזו מעצימים אצלך בעזרת המנחה, ו"מעגנים" אותה בשיטות שונות (זהו מושג מתחום ה- nlp שבא מהמילה עוגן), ורק אז מדמיינת את הסיטואציה הקשה, כשאת מחוברת למשאבים הפנימיים המועצמים, ובודקים מה משתנה בתחושה שלך.

קיימות טכניקות נוספות של דמיון מודרך ו- nlp המיועדות להתמודד עם החרדות, ומבוססות על מרכיבי החושים (למשל לדמיין את הסיטואציה במרחקים שונים או בבהירות משתנה), וכן ייתכן מאוד שיצירת חוויה מתקנת לזכרונות ילדות הקשורים לאותן תחושות עשויה לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לימור- בקשר לחרדות

דנה
    26/06/2008

אני הלכתי למטפלת מקסימה בשם מיטל פולג, היא עזרה לי להתגבר על החרדת בחינות שהייתה לי בזכותה סיימתי את התואר . אז אם יש לך איזה שהיא חרדה היא הכתובת(לפחות בשבילי) אני חושבת שיש לה אתר , תרשמי בגוגל מיטל פולג . מקווה שהיא תעזור לפחות כמו שהיא עזרה לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו