איך מתמודדים עם מחשבות שליליות דרך nlp

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים עם מחשבות שליליות דרך nlp
    חן
    25/01/2021

אני סובלת ממחשבות שליליות. כל דבר אני לוקחת שלילי עם זה מה יקרה לגבי העתיד? האם אמצע עבודה? או דברים אחרים. אני לא עובדת וכל היום אני בבית. חוץ מנקיונות וקניות אני לא עושה כלום ושקועה במחשבות שליליות. אשמח לטיפ איך להתמודד דרך nlp עם חשיבה שלילית. אני אודה לך על המענה ועל הטיפ מאחלת לך המשך שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לחן לגבי התמודדות עם מחשבות

אילה אורי
    26/01/2021

חן שלום,

כאדם וכמטפלת אני מאמינה שבמקום לנסות להתמודד עם המחשבות השליליות, עלינו להפנות את תשומת הלב והעשייה שלנו לכיוונים שישמחו אותנו ויגבירו את החלק החיובי.

בכל אחד מאיתנו קיים חלק אופטימי, בוטח, מאמין ושמח, וגם חלק נמוך יותר, שמרגיש לעיתים שלילי ואפילו חסר תקווה.

קיימות טכניקות ב- NLP ליצירת דיאלוג עם כל אחד מהחלקים, שעוזר לנו להבין גם את כוונתו החיובית עבורנו של החלק ה"שלילי", שלרוב מה שמניע אותו הם פחדים וחרדות.

אחרי שמבינים את החלק הזה, אפשר להתקדם בכיוון של יצירת שלום פנימי בין החלקים, על מנת שהחלק הזה לא ישתלט.

וחוץ מהטכניקות, את יכולה גם להקדיש תשומת לב ומחשבה מה כן משמח אותך ועושה לך טוב, ולהתחיל לעשות זאת אפילו "בקטן" כתחביב.

למשל אם את יודעת שאת אוהבת לבשל או לאפות, את יכולה להחליט במודע שאת מבשלת או אופה בכל יום או מספר פעמים בשבוע משהו שאת רוצה ואוהבת, לא כי את חייבת, אלא כי זה משמח אותך.

במקביל את יכולה גם לרקום ללא חשש חלום גדול יותר לעתיד ואף מספר חלומות. למשל את יכולה לחלום על מקום או מקומות בעולם שהיית רוצה לבקר בהם כאשר זה יתאפשר לך, ואת יכולה לקרוא או לצפות באינטרנט בתמונות של המקומות האלה.
    מה שחשוב הוא לא להיות עסוקה באיך זה יתממש, אלא רק בחלום עצמו.

אני מאמינה שגם האזנה למדיטציות מוקלטות בדמיון מודרך (שניתן למצוא באינטרנט גם ללא תשלום), עשויה לעזור לך בהעלאת תדר השמחה והשלווה הפנימית.

מקווה שעזרתי,

בברכה, אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מכל הלב

חן
    27/01/2021

עזרת לי מאוד שיהיה לך המשך שבוע נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לחן

אילה אורי
    28/01/2021

בשמחה, ותודה על המשוב :)

סופ"ש חמים ונפלא,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו