מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בקבלת החלטות מה עושיםלינור10/03/2021
שלום.
לפעמים קשה לי להחליט עם עצמי דברים. למשל אני רוצה לצאת להליכה כל יום, ויש לי בלבול בראש האם לעשות כל יום או לא. זה מכניס אותי לריקנות מסוימת, וקשה לי בכלל להחליט דברים אפילו כמו ללמוד משהו. איך דרך nlp אני יכולה לעבוד על קבלת החלטות? תודה רבה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללינור לגבי קושי בקבלת החלטות
אילה אורי11/03/2021שלום לינור,
הבלבול שאת חווה מורגש דרך שאלתך, וכאשר אני מנסה לענות עליה, אני מרגישה די מבולבלת בעצמי....למשל לא הבנתי האם ההחלטה ללמוד קשורה להחלטה לעשות הליכה כל יום? האם אחד יבוא על חשבון השני, או שאת מתכוונת לכך שאם את מתקשה לקבל החלטה בנושא הליכה, קל וחומר שאת מתקשה לקבל החלטה בנושא לימודים?
ומה כוונתך ב"ללמוד משהו"? האם הכוונה לתואר, לימודי תעודה, לימוד עצמאי של נושא מסויים?
והריקנות שציינת - מה זה אומר? הרגשת ריקנות של כמה דקות? הרגשת ריקנות מתמשכת בחיים?
נראה לי שאת זקוקה לבהירות פנימית שתעזור לך לקבל את ההחלטות הנכונות ביותר עבורך.
אחת הדרכים היעילות שאני מכירה לקבלת בהירות בעזרת nlp, היא לדמיין את עצמך מקבלת החלטה מסויימת ופועלת מתוכה, לשים לב איך זה גורם לך להרגיש, ובמידת הצורך לשנות את ההחלטה או מרכיבים מסויימים בתוכה.
למשל דמייני שבוע שבמהלכו את יוצאת להליכה כל יום.
שימי לב גם להרגשה הכללית שלך, גם לתועלת שתרגישי וגם למחירים שתצטרכי לשלם (למשל, אולי זה יצטרך להיות על חשבון דברים אחרים שאת אוהבת ורוצה לעשות), ושימי לב האם אלו מחירים שאת מוכנה לשלם עבור התועלת שבהליכה יומיומית.
את גם יכולה לנסות בפועל לעשות הליכה יום יום במשך שבוע, ובסיום השבוע לבדוק את הרגשתך, ואז לקבל החלטה האם מתאים לך להמשיך כך, מה זה דורש ממך, ואולי לקבל אז את ההחלטה לבצע את ההליכה רק 3-4 פעמים בשבוע.
אולי תגלי שמרכיב אחר צריך להשתנות, ולאו דווקא תדירות ההליכה - למשל שעת ההליכה, המסלול שבו את הולכת, דרגת הקושי של ההליכה, משך ההליכה, ואולי אפילו תוספת של גורמים מדרבנים, כמו האזנה תוך כדי ההליכה למוסיקה שאת אוהבת, או הרצאה או פודקאסט בנושא כלשהו.
החיים דורשים מכולנו פעמים רבות לקבל החלטות ולהתנסות בהן עוד לפני שנדע מהי התוצאה או אפילו איך נרגיש, אבל הקשבה שקטה לעצמנו ולרגשותינו, לרוב תכוון אותנו בדך הנכונה.
הדרך שבה אני עצמי בוחרת לקבל החלטות בנושאים של לימודים, פעילות גופנית, מעגלים חברתיים, מקום מגורים, אימוץ בעל חיים וכו', היא לתת ללב שלי להוביל, כלומר לרגשות ולתחושות, כולל "תחושות הבטן" או האינטואיציה שלי, בלי לשכוח את ההיגיון והשכל הישר.
ייתכן שליווי מקצועי של מטפל/ת שיעזור לך לשאול את השאלות הנכונות, יסייע לך להגיע לתשובות שיתנו לך בהירות פנימית. מתוך זה יהיה לך אולי קל יותר להגיע להחלטות, ולא רק כאלה שנכונות לך לעכשיו, אלא גם לסמוך על עצמך שתקבלי את ההחלטות הנכונות לך בעתיד.
מקווה שעזרתי,
בברכה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)