מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בדמיון ...הדס26/06/2008
ראשית , ברכות על הפורום . סיימתי שנה א' של דמיון מודרך ו NLP בהצלחה , מצאתי שאני מתענינת בתחום ומאוד מצליחה בו . וממשיכה לשנה שניה מתוך כוונה לעסוק במקצוע בעתיד . במשך כל השנה ובהתנסויות שחויתי כאשר עזרתי למונחים שלי בהשגת המטרה כולם השיגו את המטרה בזמן קצר יחסית , ובהצלחה וקיבלתי מחמאות עד אין קץ על אופן ההנחיה וההכלה שלי . הבעיה מבחינתי שיש לי עצמי קושי רב לבצע את הדמיון המודרך . הצבת המטרה שלי בקורס היתה שחרור שליטה והשגתי את המטרה בהצלחה ואני יכולה להבחין בכך בכל דרך שאני נמצאת בה היום אני עדין לא מצליחה לדמיין. מצאתי את עצמי בהרפיות רבות ואני לא מצליחה לראות שום תמונה פרט למיסוך שחור . מידי פעם מצאת את עצמי "נעלמת " אך ברוב ההרפיות , ממש לא הצלחתי לדמיין . ולכן מכיון שאני חווה את הקושי הזה והבנתי שבכל זאת השגתי את המטרה למרות הקושי לדמיין היה לי ברור שזה לא קשור רק בדמיון . שאלתי : האם מונחה שלא מצליח "לראות " שום דבר יכול "להתייאש" מהתהליך ? מה עושים עם מונחה כזה? מה הדרכים ל"אימון" בדמיון האם יש דרך או סיכוי שאני יצליח לראות ? כי חלומות אני חולמת ויכולה לזכור את התוכן כך שאני מבינה שזה קיים אצלי איפשהו אך אני לא מוצאת את הנתיב לשם .... במשך השנה בלימודים לא רציתי להשתתף בהדגמות מתוך חשש , שאןם אני לא יצליח לדמיין את מה שאני רוצה יהיה לי מאוד לא נעים מול הסטודנטים האחרים מצד שני שאני ממשיכה בשנה הבאה מאוד הייתי רוצה לחוות ...כמו כולם אשמח לעזרתכם ותשובתכם הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להצליח לדמיין
זהבית טוב28/06/2008שלום לך הדס
ראשית ברכות על סיום שנה א' בהצלחה והמשך לימודים מוצלח :)
לא פשוט לענות לך מה בדיוק לעשות - כי דרוש יותר מידע - ואין פה מרשם.
אני מאמינה שלכולנו יש את הכל - והיכולת לראות בהדמיה קיימת אצל כולם.
כל דבר שדורש תכנון - אפילו הכנת ארוחה - בנויה על היכולת הזו - של לדמיין,
גם אם אנחנו לא מודעים לה.
(אפילו בהכנת רשימת הקניות - אנחנו מפעילים את הדימיון - ואת חוש הראייה).
ישנם מצבים שבהם חלק מסויים בנו, מתנגד לעשות "משהו" - ואפשר לעבור הליך / כים,
שיאפשרו לבדוק עם החלק - מה לעשות - או פשוט לעדכן אותו.
יתכן שאת יכולה ללכת למנחה שיעזור/תעזור לך במספר מפגשים - אולי חברה ללימודים?
כמו כן:
כשמגיעים אלי אנשים שאומרים: "אנילא יכול לדמיין... "
בד"כ לאחר כמה הדמיות/הרפיות הם מצליחים בכך בקלות שהולכת וגדלה מפעם לפעם.
כי דימיון הוא כמו שריר שניתן לפתח.
אז.. גם כאן, יתכן שהקשבה להרפיות - מוקלטות - ואפילו מבלי כוונה מסויימת " לראות" , תאפשר לשינוי להתרחש.
אחת המונחות שלי - הגיעה עם תחושת תסכול דומה לתיאורך
( מנחת קבוצות - לא בשטח NLP - אך מעבירה דימיון מודרך - שלא הצליחה לראות...)
בסופו של התהליך היא השיגה את מטרתה -וגם הצליחה לראות.
אבל שוב... - אין כאן מרשם של - איך לעשות את זה..
המון בהצלחה
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת שלי להדס
אילה אורי30/06/2008היי הדס,
אני מסכימה מאוד עם מה שזהבית כתבה לך ואני רוצה להוסיף משהו: שוחחתי לא מזמן עם מנחה בדמיון מודרך אינטראקטיבי, שבו יש דגש על הדימויים שהמונחה מעלה, ועל כך שהדימוי הוא תהליכי, כלומר שינוי מדימוי סטטי לדימוי של תהליך - איך יימצא הפתרון הבעיה.
היא סיפרה לי שמונחה שלה אמר לה שהוא לא מצליח לראות כלום, רק שחור. היא התייחסה לשחור כדימוי ושאלה אותו "אוקיי, מה קורה לשחור"? והוא פתאום ענה "עכשיו הוא נשבר לארבעה חלקים...".
אולי תנסי עם עצמך לראות "מה קורה לשחור"? אפשר להשתמש במרכיבי החושים - מרחק, עומק, בהירות. ייתכן שלשחור יכול להיות גוון, או שהוא יכול להיות יותר קרוב או רחוק, אולי מלווה בצליל או בתחושה כלשהי, וייתכן שהבדיקה הזו תוביל אותך הלאה, ושבעקבות ההתנסות הזו תוכלי לסמוך על תת המודע שלך שהוא מסוגל להעלות דברים שונים.
עוד דבר שעולה בדעתי בהקשר למונחים אחרים, כי שאלת מה לעשות במקרים שמונחה אומר שאינו יכול לראות, הוא שלעיתים מונחים אומרים שאינם רואים כאשר יש להם קושי רגשי, למשל בתהליך "הסירה" שאני מניחה שכבר למדת אותו. לעיתים כאשר המנחה "מושיט יד" למנחה באופן מטאפורי, ועוזר לו לרדת מהסירה, או שנותן לו יותר זמן, או מאפשר לו לראות את הסיטואציה דרך ערפל שהולך ומתפזר או מעמדת צופה לא מעורב, או דרך "חור מנעול" או דימוי אחר, זה עוזר למונחה לראות.
שאלה נוספת שמעניינת אותי בהקשר של מה שסיפרת, כיוון שאת מציינת שהשגת את מטרתך, האם חווית תחושות ורגשות במהלך הטכניקות שעברת השנה? האם הגעת למצב שתוך כדי ההדמיות או טכניקות אחרות חווית בכי, צחוק או ביטויים אחרים של הרגש? אני שואלת זאת, כי כמו שציינתי בפני פונים אחרים בפורום, יש אנשים שאצלם החוש הדומיננטי הוא דווקא תחישה ואנשים אלה חווים ביתר קלות תחושות ורגשות במהלך ההדמיות ופחות רואים תמונות.
לסיכום, אני חושבת שאת יכולה להיות מנחה מצויינת גם עם "המיסוך השחור", תגידי לעצמך שזה בסדר, ותהיי, ואני משתמשת כאן בכוונה במושגים שלנו - בהצטרפות ובהתאמה לעצמך, כפי שאת, תקשיבי להצלחות ולמחמאות, ותני לשאר לקרות מעצמו.
בהצלחה, אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הדס01/07/2008ראשית אני מודה לכם על תשובתכם , ועל כך שאני בהחלט יכולה להיות רגועה. בהחלט חויתי בתוך התהליכים את כל הרגשות אותם ציינת כמו בכי , צחוק, כעס וכיו"ב , והתהליך הוכיח את עצמו , ובהחלט השגתי את המטרה ובגדול. אני באמת הולכת לעבוד על החלק של המיסוך השחור , ולבדוק את החלק הזה אצלי . אני חושבת לבקש מחברה (שסיימה שנה ב' ) שתעבוד איתי על החלק הזה, ויתכן שאני יגלה דברים שקודם לא חשבתי עלהם , ושוב תודה על ההארה . התהליך המשמעותי ביותר עבורי היה שינוי הסטוריה שבו חויתי עצב גדול ובכי והתרגשות במידה רבה למרות שלא ראיתי תמונה, יכולתי לחזור לכל החויות בעזרת התת מודע שכיון אותי למקומות הללו . לאחר התהליך הייתי חולה כל השבוע עם דלקת גרון חריפה ושאלתי את עצמי מה לא אמרת שיצרת לך דלקת בגרון ? וכל זאת למרות שלא ממש ראיתי את הדברים אך כנראה שחשתי אותם בעוצמות גבוהות יותר ... שוב תודה על תמיכתכן. מכל מלמדי השכלתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הדס01/07/2008ראשית אני מודה לכם על תשובתכם , ועל כך שאני בהחלט יכולה להיות רגועה. בהחלט חויתי בתוך התהליכים את כל הרגשות אותם ציינת כמו בכי , צחוק, כעס וכיו"ב , והתהליך הוכיח את עצמו , ובהחלט השגתי את המטרה ובגדול. אני באמת הולכת לעבוד על החלק של המיסוך השחור , ולבדוק את החלק הזה אצלי . אני חושבת לבקש מחברה (שסיימה שנה ב' ) שתעבוד איתי על החלק הזה, ויתכן שאני יגלה דברים שקודם לא חשבתי עלהם , ושוב תודה על ההארה . התהליך המשמעותי ביותר עבורי היה שינוי הסטוריה שבו חויתי עצב גדול ובכי והתרגשות במידה רבה למרות שלא ראיתי תמונה, יכולתי לחזור לכל החויות בעזרת התת מודע שכיון אותי למקומות הללו . לאחר התהליך הייתי חולה כל השבוע עם דלקת גרון חריפה ושאלתי את עצמי מה לא אמרת שיצרת לך דלקת בגרון ? וכל זאת למרות שלא ממש ראיתי את הדברים אך כנראה שחשתי אותם בעוצמות גבוהות יותר ... שוב תודה על תמיכתכן. מכל מלמדי השכלתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)