מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סביבת עבודהירדן29/06/2008
שלום, רציתי להתייעץ איתכן, האם תרגול דימיון מודרך צריך להיות בסביבה מסויימת לעבודה? האם בשלב מסויים ניתן לעשות זאת בסביבה הרגילה מבלי להיות מושפעים מרעשי רקע וכדשומה? האם לשם תרגול תמיד צריך לארגן מקום וכו' וזה לא יכול להיות ספונטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביבת עבודה
אילה אורי30/06/2008ירדן שלום,
תודה על שאלתך מאירת העיניים. אני בהחלט חושבת שבשלב מסויים, בעיקר כאשר מתורגלים בדמיון מודרך ניתן לעשות זאת בסביבה הרגילה, ויש אנשים שמצליחים לעשות דמיון מודרך אפילו בעיניים פקוחות.
הדמיון שלנו הוא אינסופי וחופשי לגמרי, וניתן לעשות בעזרתו כל מה שאנו חפצים ובזמן שמתאים לנו.
אגלה לך "סוד", שאני נוהגת לעיתים לעשות לעצמי דמיון מודרך אפילו בשיעור ספינינג וזה עוזר לי להנות יותר מהשיעור ולנתק את עצמי מהחיבור לקושי הגופני.
ידוע שדמיון מודרך יכול לסייע מאוד אפילו בשעת לידה, לצורך הפחתת הכאב, וברור שבזמן לידה אין בידוד מוחלט מהסביבה והגוף אינו נמצא בהרפייה ושלווה כפי שאולי רצוי כשמתארגנים מראש וכו', למרות שכן רצוי שהיולדת תבחר דימוי שמתאים לה עוד לפני הלידה ואולי תתרגל אותו מספר פעמים, כדי להצליח לדמיין ביתר קלות בזמן אמת.
כמו כן, לעיתים ניתן להשתמש בדמיון לצורך הגברת הריכוז כאשר מחשבות על משהו אחר מעסיקות אותך, ואז אתה יכול לדמיין שיש לך חדר פרטי עם דלת, ואולי גם חדר המתנה, ואתה יכול בדמיונך להגיד לאותו אדם או אותו עניין שהמחשבות עליו מטרידות אותך, או אולי למשהו שמסמל את אותו עניין, שכעת אתה עסוק, ואתה מבקש ממנו שימתין עד שתסיים ואז תתפנה אליו, זה מאוד יכול לעזור.
יחד עם זאת, לא לכולם זה מתאים, יש אנשים שלמרות שהם רגילים לחוות דמיון מודרך, עדיין זקוקים לסביבה השקטה שמאפשרת התנתקות ומעדיפים אותה.
אני יכולה גם לספר לך שלמרות שחוויתי הרבה מאוד דמיון מודרך על עצמי במהלך הלימודים, עדיין זכורה לי לטובה חוויה של סדנת דמיון מודרך שהתקיימה במלון בצפון, בחדר נעים עם כריות ומחצלות, ותחושתי היתה שהחוויה יותר עוצמתית בגלל הייחוד של המקום ותחושת ההתנתקות שהמקום הזה איפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)