שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יריב
    12/07/2008

שלום רב, יש לי חרדת קהל וחרדה קשה מהרצאות. אני סטודנט וכעת אני בקורס שבו אני צריך להרצות הרבה. הבנתי כי דימיון מודרך יכול לעזור במקרים של חרדות, אולם יש לי שאלה. כדי לדמיין אני צריך להיות מרוכז בדימיון, אך כיצד אני יכול להיות מרוכז בדימיון אם אני במהלך הרצאה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה ליריב

אילה אורי
    13/07/2008

יריב שלום,

הטיפול בדמיון מודרך בבעיה כפי שתיארת לרוב אינו נעשה ב"זמן אמת", אלא במהלך מספר מפגשים טיפוליים עם מנחה, שבהם מציבים מטרה, שקודם כל מוגדרת באופן חיובי, למשל "להצליח להעביר הרצאה באופן רגוע".

במהלך המפגשים מגדירים גם את המצב העכשווי, ולרוב המונחה מגיע לתובנות לגבי האופן שבו יצר את דפוסי החשיבה וההתנהגות המפריעים לו, ובעזרת טכניקות של דמיון מודרך ו-NLP, הוא מגייס את תת המודע על מנת ליצור דפוסי חשיבה, רגש והתנהגות, שישרתו אותו טוב יותר.

המטרה היא שבסוף התהליך, שלרוב נמשך בין מספר שבועות למספר חודשים, כאשר תחווה את אותו מצב שבעבר היה לך קשה, כמו עמידה בפני קהל, משהו ישתנה, ייתכן שאולי אפילו לא תדע להגדיר מהו אותו דבר שהשתנה, אך הרגשתך, מחשבותיך והתנהגותך בנושא זה כאילו יעברו "תיכנות" מחדש, כך שתוכל לבצע את המשימה ללא קושי וללא מאמץ, ולא תצטרך להתרכז בשום דבר אחר פרט למשימה שלפניך, במקרה זה - העברת ההרצאה.

המון הצלחה!

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו