קושי בירידה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בירידה במשקל
    אורית
    20/07/2008

שלום, אני בדיאטה והאמת שמאוד קשה לי לעשות אותה, אני מתקשה בירידה במשקל ומרגישה שאני זקוקה לעזרה, האם דימיון מודרך יכול לעזור לי על ידי הדימיון של מי שאני רוצה להיות ועל ידי כך לחזק לעצמי את האמונה בכך שאגיע לשם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בירידה במשקל

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

אילה אורי
    21/07/2008

אורית שלום רב,

אפילו כדיאטנית אני סבורה שהשיטה המקובלת של דיאטה, שבה יש "שוטר חיצוני" שהוא התפריט, או הדיאטנית או מנחת קבוצת ההרזייה, היא קשה מאוד לביצוע, ובעיקר עבור אותם אנשים שפועלים יותר עפ"י מושפעות פנימית מאשר עפ"י מושפעות חיצונית.

הרעיון בהרזייה באמצעות NLP ודמיון מודרך הוא אכן קודם כל להציב מטרה חיובית בסגנון שהצעת - כלומר איך את רוצה להיות, ובעזרת השאלות המובנות בתחילת התהליך את יכולה להתחבר לא רק לרמה הויזואלית של איך תיראי, אלא גם לאיך תרגישי, תהיי, תחשבי ותתנהגי אחרת מאשר היום כשתהיי כפי שאת רוצה להיות.

לרוב צריך עוד עזרה, כלומר בתהליך עבודה עם NLP ודמיון מודרך עובדים לא רק על היעד או המטרה הסופית, אלא מתקדמים לקראתו תוך כדי כך ש"הופכים אבנים" בדרך, כמו שינוי הרגלים שמפריעים לתהליך, רכישת מודעות לאמונות שמפעילות אותנו ושינוי שלהן במידת הצורך, מודעות לערכים החשובים שלנו והביטוי של אותם ערכים בחיינו גם בהקשר לנושא האכילה, מודעות לרגשותינו במצבים שונים ועבודה על הקשיים הרגשיים באותו הקשר, ועוד.

בשורה התחתונה - פעמים רבות אכילת יתר שהביאה לעודף משקל, היא התנהגות שהיא סימפטום של רגשות ומחשבות, שביכולתנו לשנות ו"לתכנת" מחדש כך שישרתו אותנו טוב יותר.
    לכן טיפול בהתנהגות בלבד, בעזרת תכתיב חיצוני, כפי שעושים בדיאטות, לא תמיד עוזר, ולעיתים רק באופן זמני.

וטיפ קטן עד שתחליטי כיצד להתקדם - גם אם בוחרת כרגע להתמקד רק בצד ההתנהגותי ולאמץ לעצמך הרגלים חדשים: ניתן גם להציב מטרה כללית יותר של שמירה על הבריאות, שבה בעצם האכילה היא רק מרכיב אחד, וייתכן שתמצאי שבתחומים אחרים שקשורים לבריאות, כמו פעילות גופנית, דווקא קל לך יותר להתמיד.

מקווה שעזרתי.

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

ענת פלדמן
    22/07/2008

הגעתי מקליפורניה לפני מספר שבועות, אני מאמנת כושר אישית ומטפלת בשיטת NLP ודימיון מודרך. לשאלתך: קשה מאד להתעלם משני דברים: 1. הקשר הכל כך ברור מאיליו של נפש וגוף. החיבור והאיזון בין השניים. 2. מיגנוט המציאות, עבודה על דימיון וטכניקות ה NLP יחשבו כזריעת זרעים ראשונים. לאורך הזמן יש צורך בעשיה. בDOING. בעבודה היצרית של התנועה, של האכילה הנכונה של היישום בחשיבה הלכה למעשה. כשאני עובדת עם מטופלים אני מתחילה עם תאום ציפיות. אין דיאטות בזק. וגם התנקות נהדרת בשיטת TIME TECHNIQUES ו NLP יש בהם משום כלים נפלאים ראשוניים לצליחת הדרך. את פתאום "שולטת " על האוכל מתוך מודעות ואחריות פנימית [תת הכרתית] למשל, ולא האוכל שולט בך. בשורה התחתונה: יNLP ודמיון מודרך, אצל מטפל טוב זה בגדר חובה לכל אחד, לשם ירידה במשקל ש צורך בשילוב הצד הפיזי. כושר ותזונה. בהצלחה ! ענת פלדמן, מאמנת כושר אישית מטפלת ב NLP ודמיון מודרך www.anatfeldman.com [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו