מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה או שתיים .. :)אדר24/07/2008
שלום , זהו ביקורי הראשון בפורום הסצפיצי הזה על NLP , בנתיים אני מתרשם יחסית לרמת הקהילה של פורומים בנושא NLP , חבל שזה כך בישראל. בכל אופן אני בן 16 ומתעסק בNLP קרוב לשנה וחצי. 1.רציתי לשאול אותכם בתור MASTER PRACTITIONERS בכמה אחוזים עוגן תחושתי יעבוד? דוגמא : אצור עוגן קינוסטטי על תחושת "הסכמה" בערך 5 פעמים ( מספיק חזק לטעמי ) כאשר אשאל את שאלה מסוימת , כמובן שאי אפשר לגרום לבנאדם להסכים על משהו שהוא לא (לפחות לא דרך עוגנים) אז השאלה היא כזאת - בכמה אחוזים העוגן יעלה את האפשרות להסכמה? נצא מנקודת הנחה שה"הצעה" שלי לקורבן נורמלית. 2. מותר לדבר פה על היפנוזה ? והאם אחת מכן התנסתה בזה ? אני מתאר לעצמי שכן :) הרי NLP והיפנוזה הן נגזרות דומות עם הבדל 1 משמעותי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לאדר
אילה אורי25/07/2008אדר שלום רב,
לגבי שאלתך הראשונה -
לא הבנתי על איזו הצעה למונחה (או ל"קורבן" כפי שהצגת זאת, אני מקווה מאוד שזה בצחוק בלבד) אתה מדבר, הרי ההצעות אמורות לבוא מהמונחה עצמו ולא מהמנחה, ואם רצית לעזור למונחה והצעת משהו והמונחה לא מסכים, עם או ללא עוגן, זה מיד מיד מיד הזמן לסגת ולמצוא אפשרות אחרת.
עוגן אמור לחזק תחושות טובות, העברת יכולת וכדומה - כלומר משאבים חיוביים. הוא לא אמור ליצור הסכמה במקום שבו אין הסכמה (אם אין הסכמה, מדוע צריך ליצור עוגן על תחושת הסכמה? ואם יש הסכמה, זה לרוב כשהתהליך עבד כמו שצריך, כולל עוגן בשלב מוקדם יותר וגם אז אין צורך לעגן את ההסכמה, אלא רק את התחושה הטובה או את ההדמיה של האני העתידי) .
על אחת כמה וכמה, כדי לוודא שבסיום תהליך אין התנגדויות, מבצעים בדיקה "אקולוגית" בתהליכים שבהם המונחה מעלה פתרונות כמו reframing. אם קיימת התנגדות כלשהי, אפילו תחושת התנגדות באיבר מסויים בגוף, הפיתרון הזה יורד מהפרק או שהמונחה יציע כיצד לשנות אותו כך שיתאים לו ולא יעורר בו התנגדות.
לגבי שאלתך השניה -
מותר לדבר על היפנוזה, ואם יש לך מה לתרום לפורום בענין זה, נשמח לשמוע.
אני לא התנסיתי בהיפנוזה רפואית, אם מישהו אחר מהגולשים רוצה לשתף מחוויותיו בנושא, אתם מוזמנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוגנים ובניאדם :)
זהבית טוב29/07/2008שלום אדר
מרשים מאוד שנער בגילך מתענין ולומד את התחום
וגם מתמיד בכך לאורך זמן !
ולשאלתך - מכיון שכפי שאמרת, אנחנו עוסקים בבניאדם - קשה לצפות בכמה אחוזים
עוגן מסוים יעלה תגובה מסויימת,
היות וכפי שאתה כבר יודע ישנם כל מיני סוגי עוגנים ואינספור אנשים - וכל אחד שונה .
(NLP= משמעותו בראש וראשונה גמישות).
מה שבטוח (ואתה כמובן כבר יודע זאת -כי אתה מתעסק ב NLP קרוב לשנה וחצי),
שחשוב להקפיד ולקחת את הבנאדם לאן שהוא מבקש, בקצב המתאים לו.
כי אנחנו כמו פנס שמאיר את הדרך לבנאדם - לפי המטרה שבחר.
(ולכן אני קוראת לעצמי מנחה ולבנאדם שמגיע למפגש - מונחה ).
אישית, לא התנסתי מעולם בהיפנוזה כך שאין לי (לצערי) יכולת לתרום לך בנושא,
אך אשמח אם תשתף אותנו יותר בידע שלך כך שנוכל ללמוד ממך ואתה מאיתנו.
יש אנשים שאומרים שזו בעצם המטרה של פורום לא?
שיהיה ערב טוב :)
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)