שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יעקוב
    24/08/2008

שלום רב, אני סובל מחרדה חברתית עזה. למדתי כעת בעזרת ספר הרפיה בעזרת דימיון מודרך. אבל יש לי שאלה - אני הכי צריך את ההרפיה כשאני בקרבת אנשים - האם הרפיה בעזרת דמיון מודרך מתאימה לסיטואציות בהן אני עם אנשים ומדברים איתי וכדומה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה ליעקוב

אילה אורי
    24/08/2008

יעקוב שלום רב,

לדעתי את הדמיון המודרך בהרפיה, הכולל חיזוק משאבים פנימיים של ביטחון, אהבה עצמית ומשאבים נוספים, תבצע בביתך, כאשר אתה לבדך,ועם הזמן השפעת תהליכים אלה על תת המודע הולכת ומתחזקת.

מה שאני רוצה להציע לך כאשר אתה בחברת אנשים, מבוסס על חלק מטכניקה מוכרת מתחום
    ה- nlp והדמיון המודרך.
    תוכל להיעזר בדמיון כאשר אתה בקרבת אנשים, אך לאו דווקא בהרפיה, אלא להיעזר "תוך כדי תנועה" בדימוי שמתאים לך, כמו למשל לדמיין שעוטפת אותך צורה דמיונית מגנה ומעניקה עוצמה כאשר אתה בחברת אנשים כגון פירמידה או חרוט או אפילו מגן דוד תלת מימדי, או צורה אחרת שמתאימה לך, אך חשוב שתהיה בדמיונך תלת מימדית ותיתפס בעיניך כעוצמתית.

בתוך הצורה אפשר לדמיין שאתה שומע גם מוסיקה אהובה עליך ושגורמת לך להרגיש עוצמה, שאתה עטוף בצבע אהוב וחש בריח נעים ואהוב.

אתה יכול לאמץ את הצורה הזו עם כל מרכיביה באופן קבוע, ולדמיין את עצמך מתעטף בה לפני שאתה יוצא מהבית ופוגש אנשים, להרגיש את עצמך מתחבר למשאבים של ביטחון, פתיחות, או כל משאב אחר שאתה מרגיש בחסרונו באופן רגיל.

קל יותר להתחבר למשאבים אלה כשנזכרים בארוע אחד או יותר שבהם חווית ביטחון, פתיחות או משאב אחר, למשל אולי כשהית בחברת ילדים, בע"ח, בני משפחה קרובים וכדומה.

הצורה הדמיונית נועדה להעצים את התחושות הטובות ולקבע, אותן.

כשאתה נפגש עם אנשים, תוכל לדמיין רגע לפני הפגישה, למשל רגע לפני כניסה למשרד, לכיתה וכו', שאתה שוב מתעטף בצורת העוצמה, שומע את המוסיקה, רואה וחש את הצבע, מריח את הריח הנעים, וקרוב לודאי שזה יעזור, אם לא מיד- אז בהמשך.

אינך צריך להתנתק מהסביבה ולא לעשות זאת במאמץ. גם אם אינך מרגיש כל הזמן את הצורה הדמיונית, תת המודע שלך עושה עבורך את העבודה...

בהצלחה מכל הלב,

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו