מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיעקוב24/08/2008
שלום רב, אני סובל מחרדה חברתית עזה. למדתי כעת בעזרת ספר הרפיה בעזרת דימיון מודרך. אבל יש לי שאלה - אני הכי צריך את ההרפיה כשאני בקרבת אנשים - האם הרפיה בעזרת דמיון מודרך מתאימה לסיטואציות בהן אני עם אנשים ומדברים איתי וכדומה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעקוב
אילה אורי24/08/2008יעקוב שלום רב,
לדעתי את הדמיון המודרך בהרפיה, הכולל חיזוק משאבים פנימיים של ביטחון, אהבה עצמית ומשאבים נוספים, תבצע בביתך, כאשר אתה לבדך,ועם הזמן השפעת תהליכים אלה על תת המודע הולכת ומתחזקת.
מה שאני רוצה להציע לך כאשר אתה בחברת אנשים, מבוסס על חלק מטכניקה מוכרת מתחום
ה- nlp והדמיון המודרך.
תוכל להיעזר בדמיון כאשר אתה בקרבת אנשים, אך לאו דווקא בהרפיה, אלא להיעזר "תוך כדי תנועה" בדימוי שמתאים לך, כמו למשל לדמיין שעוטפת אותך צורה דמיונית מגנה ומעניקה עוצמה כאשר אתה בחברת אנשים כגון פירמידה או חרוט או אפילו מגן דוד תלת מימדי, או צורה אחרת שמתאימה לך, אך חשוב שתהיה בדמיונך תלת מימדית ותיתפס בעיניך כעוצמתית.
בתוך הצורה אפשר לדמיין שאתה שומע גם מוסיקה אהובה עליך ושגורמת לך להרגיש עוצמה, שאתה עטוף בצבע אהוב וחש בריח נעים ואהוב.
אתה יכול לאמץ את הצורה הזו עם כל מרכיביה באופן קבוע, ולדמיין את עצמך מתעטף בה לפני שאתה יוצא מהבית ופוגש אנשים, להרגיש את עצמך מתחבר למשאבים של ביטחון, פתיחות, או כל משאב אחר שאתה מרגיש בחסרונו באופן רגיל.
קל יותר להתחבר למשאבים אלה כשנזכרים בארוע אחד או יותר שבהם חווית ביטחון, פתיחות או משאב אחר, למשל אולי כשהית בחברת ילדים, בע"ח, בני משפחה קרובים וכדומה.
הצורה הדמיונית נועדה להעצים את התחושות הטובות ולקבע, אותן.
כשאתה נפגש עם אנשים, תוכל לדמיין רגע לפני הפגישה, למשל רגע לפני כניסה למשרד, לכיתה וכו', שאתה שוב מתעטף בצורת העוצמה, שומע את המוסיקה, רואה וחש את הצבע, מריח את הריח הנעים, וקרוב לודאי שזה יעזור, אם לא מיד- אז בהמשך.
אינך צריך להתנתק מהסביבה ולא לעשות זאת במאמץ. גם אם אינך מרגיש כל הזמן את הצורה הדמיונית, תת המודע שלך עושה עבורך את העבודה...
בהצלחה מכל הלב,
אילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)