מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרוני05/10/2008
שלום רב, אני בת 20. בעבר הפחתתי 20 קילו ממשקלי, אבל כיום העלתי אותם בחזרה. אני בדיכאון מהנושא, ואני מאוד רוצה להוריד אותם, אבל לא מצליחה להכניס את עצמי למשטר דיאטה משמעותי. האם דמיון מודרך יכול להועיל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוני
אילה אורי05/10/2008רוני שלום רב,
שילוב של דמיון מודרך ו-NLP יכול לעזור בירידה במשקל, כיוון שאם מבחינה מטבולית הכל בסדר בגוף, והשמנת היתר נובעת מאכילת יתר, לרוב לאכילת היתר יש סיבות רגשיות, שלמעשה איתן מתמודדים בעזרת השיטות הנ"ל.
לעיתים קורה גם שהאכילה היא פיתרון כה טבוע מילדות, עד שכאשר מתמודדים ישירות עם הנושא ומציבים את המשקל החדש כמטרה, מתעוררת התנגדות פנימית לנושא, אך במקרים כאלה בד"כ פיתרון הנושא הרגשי המהותי יביא לירידה בכמות האכילה וכתוצאה מכך לירידה במשקל, כלומר הסימפטומים יפחתו או ייעלמו עם היעלמות הבעיה.
תשובתי היא כמובן מאוד כללית וצריך לבדוק כל מקרה לגופו, אך כדיאטנית אין לי ספק שהכתבת תפריט בלבד אינה פיתרון לאורך זמן ובהחלט יש מקום לבדיקה מעמיקה של דפוסי האכילה, דפוסי הרעב והשובע ומה עומד מאחוריהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה
ענת פלדמן08/10/2008עם כל מילה. כמאמנת כושר ומטפלת ב NLP ודמיון מודרך אני מאמינה ב"שילוש הקדוש" של ספורט ותזונה בשילוב עם חשיבה, מאמנת\מטפלת בכלים אילו. אני מאד ממליצה בנוסף לNLP גם לאמץ אורח חיים בריא ופעיל. אחד הגורמים לעליה במשקל לאחר ירידה (אפקט ה"יויו" ) הוא התפיסה המחשבתית שלנו את עצמינו. אני קוראת לזה "להיות שמנה בראש". המוח שלנו לא רואה את המשקל שלנו ואת הגוף. למוח אין עיניים. מה שהוא "רואה" זה את המסרים המילוליים והמחשבתיים שאנחנו משדרים לו. אם אנו משילים את המשקל (עם הספורט והתזונה והכל) אבל עדיין "רואים" את עצמינו שמנים, אפילו משתמשים במילים מנמיכות, אין ספק שבשלב מסוים נחזור לאותו משקל. NLP שמטרתו לסנכן בין המודע שלנו (ההחלטה המודעת לרדת במשקל ולעסוק בספורט) לבין תת המודע(התפיסה ה"פנימית" שלנו את עצמינו, המוח) יכול בהחלט לפתור את הבעיה ומ"שמנה בראש" מגיעים להיות "רזה בראש", משילים את המשקל הפיזי והנפשי ושומרים עליו. לחיים. נ.ב אשמח להמשיך ליעץ לך בפורום השכן "תזונת ספורט" או "כושר גופני" אשר בניהולי. בהצלחה וחתימה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)