שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דלית
    03/12/2008

שלום רב, אני אישה בת 35 ואני עומדת לפני כמה שינויים גדולים - מעבר לדירה חדשה עם הבעל, וכניסה לתפקיד חדש ומאתגר. אני חוששת שיהיה לי קשה עם השינויים. האם NLP יכול לעזור לי להתמודד בהצלחה עם השינויים? אםשר לקבל לדוגמה על רגל אחת, כמה טיפים להתמודדות עם השינויים הללו. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לדלית

אילה אורי
    04/12/2008

דלית שלום,

אכן שינויים גדולים, גם כאשר הם חיוביים, עלולים להיות קשים ואפילו מאיימים.

ה- NLP בשילוב עם הדמיון המודרך, בודק בעיקר כיצד את תופסת את השינוי בחושייך, ואיך את מתקשרת אותו לעצמך ולסביבה.

על בסיס התפיסה החושית של השינוי, למשל איזו תמונה מייצגת עבורך את השינוי, מה את רואה בה, איך את מדמיינת את עצמך לאחר השינוי, ניתן להציע שינויים, על מנת להקל את ההתמודדות.

כמו כן ייתכן שהתייחסותך לשינוייים תבוא לידי ביטוי בביטויים ומשפטים שאת אומרת לעצמך ולסביבה, שמבטאים אמונות שלך ואולי גם התנגשות עם ערכים שחשובים לך. למשל אם ערכים כמו יציבות, ביטחון ושמירה על הקיים חשובים לך מאוד, ההתנגשות עם אותם ערכים עלולה ליצור קושי רב יותר, לכן ניתן להתאים את סולם הערכים שלך למצב החדש (כמובן כל השינויים יתאימו לך ואת תציעי אותם) או לשנות את ההגדרה שלך לערך (למשל, להגיע למסקנה שניתן לשמור על יציבות גם בתפקיד חדש באמצעות דרכים שאת תציעי).

אני מאחלת לך המון הצלחה, עם המון סבלנות וכבוד גם לחלק בך שחווה את המצב החדש כקשה, ואשמח לייעץ בשאלות נוספות.

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו