קושי של ילד בן 9

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי של ילד בן 9
    הילה
    13/12/2008

שלום רב, יש לי שאלה בקשר לאחייני בן ה- 9. הילד מתקשה לבצע מדידה של תבנית לסת לצורך הרכבת פלטה. כאשר מכניסים לו את התבנית לפה, הוא חווה זאת כמשהו אגרסיבי ולאחר זמן קצר מוציא אותה החוצה, כי הוא חש שהוא עומד להקיא. הדבר הפך להיות מאד מלחיץ ומעיק מבחינה רגשית עבורו (כבר ניסה זאת בעבר מספר פעמים ללא הצלחה). התחלתי לעבוד איתו בדמיון מודרך (אינני מנוסה בכך, אבל אני תרפיסטית של ילדים מיוחדים, והחלטתי לנסות). לפני כן שאלתי אותו איך הוא מרגיש מ- 1 (הכי רגוע) עד 10 (הכי סוער), הוא ענה10. המטרה היתה להביא להרפייה ולרגיעה. העלינו ביחד דימויים שיכולים להרגיע אותו ושילבתי זאת בסיפור הדמיוני. עשינו זאת כשהוא שוכב עם עיניים עצומות דרך הרפיה ודמיון מודרך. לאחר שסיימנו, שאלתי אותו איך הרגיש במהלך המשחק הדמיוני, והוא ענה 1. שאלתי היא כיצד ניתן להוסיף את העניין הבעייתי אל תוך הסיפור הדמיוני, כך שכשנגיע אל "רגע האמת" תהיה לו התמודדות טובה יותר. בנוסף, אנחנו גם עושים חזרה בבית עם התבנית. חשבתי להשמיע לו שיר שהוא אוהב בזמן שהוא מכניס לפה ולעצור אותו לאחר הזמן המבוקש כדי להסית את תשומת לבו, וכך הוא גם ידע מתי זה עומד להסתיים. אודה לתשובתכם המהירה עקב דחיפות העניין, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי של ילד בן 9

הוספת תגובה

• תשובה להילה

אילה אורי
    14/12/2008

הילה שלום רב,

נשמע לי שמה שאת עושה בהחלט נכון. החזרות בבית עם התבנית, הדימויים המרגיעים, בעיקר אם הוא מעלה אותם,הזמן הקצוב של השיר, הידיעה מתי זה יסתיים, כל אלה חשובים מאוד.

אני לא בטוחה שצריך להכניס את הנושא הבעייתי לתוך הסיפור הדמיוני, למרות שקיימות טכניקות
    ב- NLP לחיזוק משאבים חיוביים ויכולות, שבהן מחברים קודם כל לזכרונות מעצימים שבהם הילד השתמש במשאב שחסר לו במצב הבעייתי, ויוצרים "עוגן" של הזכרונות המעצימים וכאשר הילד מתחבר לעוגן, הוא יכול לדמיין כיצד ינהג אחרת במצב הבעייתי.

הרגשתי לפי שאלתך היא שיש צורך במקרה זה גם בהמון הצטרפות לקושי של הילד. בתור אחת שעברה מדידות דנטליות גם לכתרים בגיל מבוגר, זה אכן מאוד אגרסיבי וחונק, ובהחלט עלול לעורר תחושה שאי אפשר לנשום ואת רפלקס ההקאה. צריך ללמד את הילד גם להאט את קצב הנשימה ולנשום דרך האף בזמן שהתבנית עם החומר בפה, וכמובן להיות איתו כל הזמן, ללטף אותו, להרגיע אותו ולעודד אותו.

חשוב שהילד יבין שאין כאן כל מבחן עבורו אלא צורך חד פעמי לגמרי לבצע את המדידה ולסיים., אפשר לדבר איתו על כל הרווחים שיהיו לו מכך שתהיה לו פלטה ובהמשך הלסת והשיניים ייראו טוב, אפילו לדמיין איתו איך ייראה וירגיש אחרי יישור השיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו