להתמודד עם הצורך במתוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתמודד עם הצורך במתוק
    אורי
    28/12/2008

שלום לכל יושבי הפורום שאלתי היא כזאת: יש לי אב חולה סכרת ולב, שלא יכול להרשות לעצמו לאכול סוכר, קמח, אוכל מטוגן, ושאר הדברים הטעימים שאדם רגיל יכול לזלול בקלות יותר. כבר מספר שנים שהוא חי עם תפריט שמתאים לאדם עם צרכים רפואיים כמו שלו, אך לצערי וצערו הוא לא מצליח להתגבר על הצורך הנפשי במתוק. וכשהוא כבר חוטא ואוכל משהו שאסור לו פעם בהרבה זמן, זה רק מגביר לו את החשק ואת תחושות התסכול. האם יש צורת עבודה עם דמיון מודרך שתוכל לעזור לו לחסום\לתעל את התחושות האלו? אפילו בקצת? תודה רבה מראש אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להתמודד עם הצורך במתוק

הוספת תגובה

• תשובה לאורי

אילה אורי
    28/12/2008

אורי שלום רב,

דאגתך לאביך מובנת מאוד. השאלה שעלתה בדעתי כשקראתי את דבריך היא האם אביך הוא "שוטר פנימי" טוב של עצמו, או שאתה ושאר בני המשפחה לוקחים עליכם את תפקיד "השוטר החיצוני" בכל מה שקשור לבריאותו ותזונתו.

הרצון לשינוי צריך לבוא קודם כל ממנו, גם המודע שלו וגם תת המודע שלו צריכים להסכים לשינוי, אחרת הוא יכול לכאורה להסכים לכל מה שיקרה בתהליך אבל לא יחול שינוי בפועל בהתנהגותו.

העבודה העיקרית שיכולה לסייע לדעתי במקרה זה, שוב כמובן במידה שהוא מעוניין להיכנס לתהליך של מספר שבועות עד מספר חודשים, היא עבודה באמצעות NLP לגבי שינוי הרגלים. עבודה כזו כוללת יצירת מודעות לרווח ולהפסד שלו בכל צורת התנהגות שהוא בוחר והתחלת אימוץ של פתרונות שהוא עצמו יעלה - כלומר האחריות על בריאותו עוברת לידיו, והוא בוחר את הדרך בתוך המגבלות הקיימות עבורו, כפי שכולנו בוחרים את דרכנו במגבלות העומדות לרשותנו, כל אחד בתחומו.

ניתן להשתמש במגוון טכניקות של NLP הקשורות לא רק בהרגלים אלא גם באמונות שונות שאולי אינן משרתות אותו היטב, וכן להסתייע בדמיון מודרך בעיקר כדי לראות את עצמו בעתיד שאחרי השינוי ולצורך חיזוק משאבים.

כדיאטנית, אוסיף שאינני מאמינה באיסורים מוחלטים, גם התפריט של אביך צריך להיות הגיוני ותפור על פי אורח החיים שלו, מצבו הרפואי (שאולי איננו כל כך גרוע בסופו של דבר) ואולי גם שיקולים נוספים. האם הוא קיבל בשנים האחרונות ייעוץ דיאטני מפורט דרך דיאטנ/ית בקופת החולים או במסגרת אחרת?

אשמח לעזור במידע נוסף.

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאילה

אורי
    04/02/2009

אילה שלום תודה רבה על ההיענות המהירה וסליחה על התגובה המאוחרת שנבעה מחוסר צומת לב לעובדה שהגבת על ההודעה שלי. כמוך גם אני לא מאמין באיסורים מוחלטים, אך במקרה של אבי אני מאמין שהתזונה ואורח החיים הנוקשה, שנובע מהתמודדות חוזרת עם סרטן, מחלות לב וכליות, מוצדקת עד כדי שאלה של חיים ומוות, הוא התייעץ עם גורמים רבים הן בעולם הרפואה הקונבנציונלית והן בעולם הרפואה המשלימה והדיאטה, בשילוב תוספי המזון שהוא לוקח, נבנתה בקפידה והשגחה אחרי הרבה יעוץ ומחקר ומלוות בשינויים קלים עם כל בדיקה שחוזרת, לטובה או לרעה. בנוגע לרצון שלו לשינוי, אני מאמין שהרצון קיים אך הזמן לחיפוש הדרך הנכונה יכול להוות בעיה. משיחות והתבוננות של הרבה זמן אני יודע וחושב שהוא מוכן לקבל הרבה שיטות טיפול שונות, במיוחד כאלו שמשפיעות על המוח והנפש, כי הוא מאמין שזאת אופציה שיכולה להביא לשינוי מסויים ואפילו ניכר גם בהתייחסות שלו למצבו והרגשות שלו כלפי התזונה הנ"ל, וגם בהרגשתו הכללית. תודה רבה על כל העזרה ושוב סליחה על התגובה המאוחרת אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו