מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאפי05/01/2009
שלום, אם בן אדם מכניס לעצמו לראש שהוא הומו, האם המשיכה המינית שלו כלפי נשים תקטן?אם הוא יחשוב שהוא סטרייט אז המשיכה תחזור? ועוד שאלה אחת.. אם בן אדם הומו יכניס לעצמו לראש שהוא סטרייט האם יש סיכוי שהוא ימשך לנשים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפי
אילה אורי05/01/2009אפי שלום רב,
כשאתה מדבר על "להכניס לראש" אני מניחה שכוונתך למחשבות. משיכה מינית היא בעיקר עניין של רגש ותחושה, שלרוב הם חזקים יותר מכל מחשבה, לכן אינני מאמינה שניתן לשנות נטייה מינית ע"י מחשבות. לא ניתן לשלוט במשיכה המינית, אלא רק במה שעושים איתה, בדומה לכך שגם אנשים נשואים יכולים להימשך לאנשים שאינם בני זוגם, אך לא בהכרח יוציאו את המשיכה לפועל.
אני בטוחה שנטייה חד מינית היא אתגר גדול מאוד להתמודד עימו, אך אנשים רבים יעידו על כך שכאשר חיים לא מתוך אמת פנימית, אלא על פי ציווי סביבתי וחברתי, הסבל עלול להיות גדול אף יותר.
מקווה שעזרתי.
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אפי09/01/2009נמשכתי ל3 בנים, יכול להיות שזה בגלל גיל ההתגברות הורמונים וכל זה. יכול להיות שזאת לא הייתה משכיה. אני לא בטוח שזה משיכה. בקיצור אחרי זה נלחצתי וזה והתחלתי לחשוב על זה שאולי אני הומו וחשבתי על זה הרבה ונכנסתי לחרדה. עכשיו כל בן שהסתכלתי עליו היו לי מין צביטות כאלה בלב (ניראה לי שזה פחד) עכשיו זה עבר. אני לא מרגיש משיכה לבנים ולא מרגיש כלום אבל עדיין בראש כאילו שאני הומו. כשהייתי בחרדה אמרתי לעצמי תמיד שאני הומו וזה, יכול להיות שזה יצר בלבול? במידה ו"הכנסתי את זה לראש" ע"י מחשבות, אם אני יגיד לעצמי עכשיו שאני סטרייט זה יעזור? תוך כמה זמן זה אמור לעבור? ועוד שאלה אחת.. יש לי לפעמים מחשבות כאלה כשאני עם בנים (מדבר) אז אני כאילו חושב לעצמי "איזה יפה הוא" למרות שהוא לא יפה ואני לא נמשך אליו בכלל. למה אני חושב ככה? יכול להיות שהכנסתי לתת מודע שאני הומו? (רוב הסיכויים שזה זה, כי בתקופה של החרדה חשבתי על זה תמיד). אם אני יגיד לעצמי שאני סטרייט זה יעזור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאפי
אילה אורי11/01/2009אפי שלום רב,
אתה נשמע לי מאוד מבולבל, ובאופן טבעי הבלבול יוצר פחד.
אבל מה יקרה אם תיתן לעצמך לחשוב את כל המחשבות שאתה חושב, ולהרגיש את כל הרגשות שאתה מרגיש, מבלי להחליט מה זה אומר עליך?
אתה לא חייב לפעול מתוך המחשבות והרגשות האלה, אתה יכול להגיד לעצמך "זיהיתי שעכשיו חשבתי כך וכך" או "אני מזהה שכרגע אני מרגיש כך וכך"... בלי לפעול... רק להיות מודע למחשבותיך, ובעיקר לרגשותיך ותחושותיך...
ואז גם אין צורך להיות בחרדה, כי כל הרגשות והמחשבות הם רק שלך, אתה לא חייב לשתף בהם את מי שאינך בטוח בו, וגם אינך פועל בשמם, אתה רק מזהה וצופה למשך זמן מה...
והאמת תתגלה לך בהמשך, כי זו טבעה של האמת, לצוף ולעלות, או להתבהר מתוך הערפל, מבלי שתתאמץ או תעשה דבר. ותהא האמת אשר תהא, היא לא צריכה לעבור, כי היא האמת...
מה דעתך?
מקווה שעזרתי.
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אפי12/01/2009אז את אומרת שאני הומו? או יהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאפי
אילה אורי12/01/2009היי אפי,
אין לי דרך לדעת זאת.
רק רק אתה עצמך ולאמישהו אחר צריך לדעת זאת עבורך, לכן הצעתי לך בתשובתי הקודמת שאם כעת אינך בטוח ואינך יודע, פשוט תמתין עד שהסערה תחלוף והתשובות יגיעו מתוכך כאשר הזמן יהיה נכון לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אפי15/01/2009הבנתי, יש לי עוד שאלה. קרה לי כמה פעמים שראיתי בנים בגיל שלי ואמרתי בלב שהם יפים למרות שהם לא יפים ואני לא נמשך אליהם, האם זה יכול להיות בגלל שהכנסתי לראש שאני הומו?
אילה אורי17/01/2009אפי שלום,
קשה לענות על שאלה זו בפורום, כיוון שכדי שתדע את התשובה לכך, צריך לשוחח איתך.
בטיפול באמצעות NLP ניתן יהיה "לפנות" לחלק בך שיצר את המחשבה הזו ולשאול אותו מה כוונתו החיובית עבורך או מה הוא מנסה להשיג עבורך בכך שהוא יוצר מחשבות מסוג זה, או מה המסר שלו עבורך.
בטיפול מסוג זה מפנים את השאלות הנכונות פנימה - לפנימיות של המטופל, במקום כלפי חוץ, למטפל או לסביבה, כיוון שכמו שכתבתי לך בתשובות הקודמות, אף אחד לא יכול לדעת עבורך את התשובות יותר טוב ממך. איש מקצוע טוב יוכל לעזור לך להפנות לעצמך את השאלות הנכונות וע"י כך תוכל להתוודע לתשובות הנכונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)