מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגסטיות חיוביתאפרת04/03/2009
שלום רב. יש לי שאלה: האם הפעולה הבאה חיונית.? (לא בדיוק דימיון מודרך) לפני השינה: לעצום עיניים, ולהשמיע קול בראש שאומר: "אני אוהבת את עצמי" להגיד את המשפט הזה בראש מלא מלא פעמים. עשיתי את זה בלילה סתם כניסוי, עתמתי עיניים ופשוט "הרצתי" קול בראש שאומר משפט חיובי "אני אוהבת את עצמי כמו שאני" ככה מלא פעמים ואז אחרי זמן מה התחלתי להרגיש בתוכי טוב ושלווה כזו. האם הפעולה הזו נכנסת לתת מודע, ואם אעשה את זה כל יום אני באמת אתחיל להרגיש טוב עם עצמי<? עוד שאלה: קראתי איפשהו שבמקום להגיד "אני" חיוני יותר להגיד "את". דוגמא: במקום להגיד "אני אוהב את החיים" יעיל יותר להגיד "את אוהבת את החיים" . האם נכון הדבר? מצפה לתגובות ועצות אם אפשר. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגסטיות חיוביות
זהבית טוב04/03/2009שלום אפרת
כשאת "מריצה" לעצמך את המשפט שלך - את בהחלט יכולה להשתמש ב:"אני".
אם תחליטי להכין לעצמך קלטת/CD תוכלי לדבר שם ב "את" - היות וקלטת/CD
היא משהו חיצוני - למרות שתהיה עדיין בקול שלך.
ונסי עם עצמך גם את המשפט:
אני אוהבת את עצמי כמו שאני - יותר ויותר מיום ליום.
תבדקי אם זה מתאים לך - ומה זה עושה לך.
במשפט הנ"ל יש מילים שמרמזות על שיפור הדרגתי
ויש אנשים שזה מתאים להם יותר - ונותן להם תחושה
של התקדמות טיבעית.
לילה טוב
ובהצלחה
ואשמח לשמוע איך את מתקדמת
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תשובה לאפרת
אילה אורי05/03/2009היי אפרת,
אני עונה לך ולכל מי שקורא את התשובה. את כבר עשית עם עצמך תהליך של מחשבות חיוביות, וחווית כמו שאת מספרת שאת מרגישה אחרי זמן מה שלווה פנימית, לכן תשובתי עשויה אולי להתאים יותר למי שרק מתחיל בסוג חשיבה זה, שהוא סוג של חזרה על "מנטרה" חיובית.
נוסף למה שזהבית כתבה לך, שאני מאוד מסכימה עימו, כדאי להיות מודעת לתגובה הפנימית שמתעוררת כאשר את מתחילה להגיד לעצמך דברים בסגנון "אני אוהבת אותך כפי שאת" (שמתאים יותר כשעומדים מול המראה, כי אז את כביכול מדברת לעצמך שבמראה, כאילו זו קצת מישהי אחרת) או "אני אוהבת את עצמי כפי שאני".
בדיוק היום דיברתי עם מטופלת שלי על כך, והיא אמרה לי שהיא לא מסוגלת להגיד לעצמה אמירות כאלה כי היא לא מאמינה בכך שהיא אוהבת את עצמה כפי שהיא.
אצל רבים, התגובה הראשונה שמתעוררת לשמע אמירה כזו לעצמם היא התנגדות פנימית. פעמים רבות כאשר ממשיכים יחד עם ההתנגדות ואומרים שוב ושוב את האמירות החיוביות, נוצרת רגיעה של המודע, שכבר שמע את האמירה שוב ושוב ושוב, ואז תת המודע מתחיל לקבל יותר ויותר את האמירה כנכונה.
בתהליך טיפול ב- NLP ודמיון מודרך ניתן לבדוק את ההתנגדויות לקבלת האמירות החיוביות האלה - מה ההתנגדויות משרתות? מה כוונתן החיובית? מפני מה הן מגנות? פעמים רבות אנו מגלים (ולא תאמיני לכמה מאיתנו זה משותף) שאימצנו בילדותנו אמונות שליליות לגבי עצמנו, כגון שאיננו ראויים לאהבה, או שלא ניתן לקבל אהבה ללא תנאי (כלומר שאינה תלויה במעשינו והתנהגותנו).
מתוך אותן אמונות אנו מאמצים לעצמנו דפוסי התנהגות שיאפשרו לנו להשיג אהבה בדרך שאנו מאמינים שהיא נכונה, למשל להיות מאוד נחמדים לאחרים רוב הזמן, תוך התגברות או ויתור על רגשותינו האמיתיים, למשל נפוצה מאוד הדחקה של כעס.
במידה שנקבל את המודעות לאמונותינו, המגבילות אותנו במובן זה, נוכל גם להשתחרר מהן ולאמץ אמונות חדשות, וזאת בעזרת טכניקות פשוטות. אנו יכולים לאמץ למשל את האמונה החדשה שאנו נהדרים כפי שאנחנו.
פעמים רבות בתהליך פשוט אחד, האמונה החדשה מופנמת ו"מותקנת" כה עמוק בתת המודע שלנו, עד שאין עוד צורך באמירות החוזרות ונשנות לצורך "שכנוע".
עדיין אמירות אלה נהדרות להשגת שלווה ויצירת הרגשה טובה, כמו מנטרות במדיטציה, וכאשר גם התת-מודע וגם המודע משוכנעים באותה אמירה, אין אהובה ממך בעולם, כי את זו שבאמת אוהבת את עצמך כפי שאת!!!
סופשבוע מבורך,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)