הפסקת הרגלים מגונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת הרגלים מגונים
    ולדי
    24/03/2009

שלום, אני מתעניין כבר די הרבה זמן ב-NLP והצלחתי לשנות כמה הרגלים ודפוסי חשיבה, שפגעו בי או הפריעו לי, באמצעות השיטה המדהימה הזו. את כל זה עשיתי בלי טיפול או יעוץ של מומחה, אלא מקריאת מאמרים באינטרנט. עכשיו אני דווקא זקוק ליעוץ של מומחה, כי אני אובד עצות. אני מעוניין להסיר עוד הרגל מגונה שלי. יש לי נטיה לחטט ולהיתעסק עם פצעי בגרות שלא נעלמים מהפנים שלי כבר שנים, וזה יוצר פצעים על הפנים מן הסתם. מה שאני לא אעשה וכמה שלא יעירו לי, שום דבר לא עוזר לי להפסיק עם ההרגל הזה. לא שאני לא רוצה להפסיק עם זה. זה פשוט הפך למשהו שיטתי ואני מתעסק ומחטט בפנים בלי לשים לב אפילו. עקבתי אחרי ההרגל הזה בשביל לשים לב מה גורם לי לעשות את זה בתקווה, שזה מה שיעזור לכם להנחות אותי. שמתי לב שאני מתחיל לחטט בפנים כאשר אני משועמם, עצבני, טרוד במחשבות וכיוצא בזה. את המצבים האלה אני לא יכול להוציא מהחיים שלי, ואני סבור שהם פוקדים את כולנו ביום-יום, לכן אני רוצה לשמוע את דעתכם, כיצד אני יכול להפסיק את ההרגל לנוכח הנסיבות שהזכרתי קודם לכן? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הרגלים מגונים

הוספת תגובה

• תשובה למישהו

אילה אורי
    24/03/2009

שלום רב,

תודה ששיתפת אותנו בנושא כה רגיש.

נפלא שזיהית את הקשר בין המצב הנפשי לבין ההרגל, זה כבר חלק חשוב בדרך.

ההתנהגות שבה אתה נוקט, כמו כל התנהגות אחרת, רצויה או בלתי רצויה, מספקת סוג של תועלת או הגנה. ניתן ללמד את תת המודע בטכניקות של NLP איך לקבל את אותה תועלת או אותה הגנה גם בהתנהגויות אחרות, שישרתו אותך טוב יותר.

יחד עם זאת בטיפול ב- NLP כדאי לנתח יחד איתך בדיוק אילו מחשבות, תמונות, תחושות וצלילים מופיעים ברגעים האלה, על מנת להגיע לדיוק רב יותר בזיהוי הקשר בין ההתנהגות למצב החיצוני והפנימי.

ניתן להגיע בעזרת טכניקות NLP לשחרור מהתלות הבלתי מודעת שיצרנו בהרגל מסויים.

כמו כן ניתן להגיע בעזרת NLP, דמיון מודרך ומדיטציות למצב נפשי רגוע יותר באופן קבוע, כך שה"טריגרים" יפחתו, כלומר אותם מצבים שכיום מובילים אותך להתנהגות שאתה מעוניין לשנות.

בברכה, אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו