מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדים מילדיםסיגל23/05/2009
יש לי פחד לא מודע ממגע או קשר. אני חוששת להזיק לאנשים שאני אוהבת בעיקר לילדים. במציאות אני אוהבת ילדים והם אוהבים אותי. שומרת על כבודם. החשש הזה התגלה לפני מספר שנים כשראיתי שבגילי כבר לא אוכל ללדת ילדים ואני כ"כ רוצה ילד משלי. ואז נולד לי אחיין וקינאתי כנראה ואז בא לי החשש שמא אזיק לילד משלי או אחר. הכל בראש שלי. מחשבה שמנסה ל"נחם" אותי מזה שאין לי ילדים? שהחלום שלי לא מומש? אני רוצה להוציא המחשבה ולהכניס מחשבות של אהבה ושלום למוחי ומי יודע אולי יקרה נס ויהיה לי ילד ביולוגי או לא ביולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל שלום רב,
אילה אורי23/05/2009לדעתי זו לא מחשבה שמנסה "לנחם" אותך, אלא חשש מכך שהקנאה שלך עלולה להזיק.
התופעה הזו מאוד מוכרת אצל ילדים שנולדים להם אחים קטנים, שמצד אחד הם מאוד אוהבים אותם, ומצד שני מאוד מקנאים ואז הם מפתחים רגשי אשמה וחוששים שבאמת יקרה משהו לתינוק רק בגלל שהם חשבו מחשבות כאלה "רעות" ,או שהם לא ישלטו בעצמם ויהיו אלימים.
כולנו באיזשהו מקום נשארים אותם ילדים קטנים, שחולמים חלומות ורוצים לעצמנו כל מיני דברים, וכאשר יש אותם לאחרים ולא לנו (זה לאו דווקא ילד משלנו, זה יכול להיות כל דבר אחר), אנו מקנאים, ואז מרגישים אשמים על כך שאנו מקנאים - זה טבעי, כך כולנו "מתוכנתים".
כאשר עולה בך רגש מסויים, פחד, או קנאה, או כעס - פשוט הכירי ברגש הזה. כל רגש הוא חולף, לא צריך להיבהל ממנו. רובנו גדלנו עם התפיסה שרגשות כמו כעס, פחד, או קנאה הם "שליליים", והפסיכולוגיה החיובית מכוונת כיום להחליף מחשבות שליליות במחשבות חיוביות, לכן כל מחשבה שלילית או כל רגש "שלילי" שמופיעים הם עוד יותר מבהילים.
האמת היא שכל הרגשות חולפים דרכנו וכל המחשבות חולפות דרכנו גם הן, לכן לא צריך לפחד מהם. כשאנו נותנים לרגש להיות, הוא חולף הרבה יותר מהר מאשר כשאנו מתחילים להתעסק איתו ולבנות "סיפור" סביבו, או כשאנו מנסים לברוח ממנו ע"י פעולות הסחה שונות, כמו שיחות טלפון, אכילה, קניות וכו'.
מה הכי גרוע שיכול לקרות אם תשבי בשקט ופשוט תרגישי את מה שאת מרגישה? יעלה כאב? יהיה בכי? זה בסדר, אין עם זה שום בעיה, גם זה יחלוף.
כאשר את נמצאת במחיצת האחיין שלך או ילדים אחרים, וחווה במחיצתם אהבה, צחוק ושמחה, שזה מה שקורה בדרך כלל בחברת ילדים, גם אז הכירי ברגשות האלה וברכי אותם, בדקי אם באותו זמן יש מחשבות אהבה ושלום למוחך.
האהבה שלך היא בראש וראשונה אהבה לעצמך, והאהבה ושלום הפנימיים שלך מתחילים בכך שתקבלי את עצמך כאנושית, עם זה שלעיתים את מקנאה, לעיתים את כועסת, ויש בך גם את הרגשות הפחות נוחים האלה.
כאשר אנו נותנים לעצמנו להיות פשוטים וטבעיים, כמו ילדים, ושהייה במחיצת ילדים בהחלט עשויה לעזור לנו לחזור לפשטות ולטבעיות שלנו, ולא עסוקים באשמה, יש הרבה יותר סיכוי שיקרו לנו ניסים, מכל מיני סוגים. אפשר לראות אפילו בצחוק בריא ומשוחרר של ילד במחיצתנו סוג של נס....
מקווה שעזרתי,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)