מחשבות שווא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות שווא
    מני
    26/06/2009

שלום רב
    האם nlp מסוגל להתמודד עם מחשבות שווא שמאפיונת סכיזופרניה
    מחשבות מסוגים שונים על דברים שונים הריי אין גבול לדמיון ולתסריטים ותרחישיים אפשריים
    מטופל תרופתית אבל זה לא מרפא פסיכולוגית
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות שווא

הוספת תגובה

• תשובה למני

זהבית טוב
    26/06/2009

שלום לך מני

כל אדם שמטופל תרופתית, צריך להביא למטפל הפנייה ואישור מהרופא המטפל
    וחשוב גם שיהיה בין הרופא למטפל תקשורת פתוחה.

במידה ויש : אישור - הפנייה - תמיכה - ותקשורת פתוחה להתייעצות - עם הרופא המטפל,
    ישנן מספר טכניקות שאפשר להשתמש בהן .

כמובן שכל אדם הוא ייחודי , ולכן יש צורך לבדוק כל מקרה לגופו, כדי לקבל החלטה בנושא.

בברכה
    זהבית .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

מני
    26/06/2009

קודם כל תודה רבה
    דבר שני אני לא עושה שום צעד ללא הפסיכאטר הכי טוב זה שיתןף פעולה מלא ועבודת צוות
    אם תוכלי לפרט פה על הטכניקות כי אם אפנה למטפלת nlp מהאזור שלי שזה מהדרום יכול להיות שהיא תרתע מלטפל בי ולכן אשמח אם תוכלי לשתף אותי בכדיי שאני יספר לה על הטכניקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למני

אילה אורי
    27/06/2009

מני שלום רב,

קודם כל, במידה שתפנה למטפל/ת nlp מהאיזור שלך והוא או היא יירתעו מלטפל בך, אנא שים לב לכך שהרתיעה היא שלו או שלה, ולא שלך, ויכולה לנבוע מהרבה מאוד סיבות שקשורות לאמונות, לדעות ולדפוסי החשיבה שלהם, ולא שלך.

עכשיו עצור רגע, הבט פנימה, ובין כל המחשבות שאולי מתרוצצות כרגע, הפנה את תשומת ליבך לחלק בך שכבר חושש מרתיעה אפשרית מפניך - מה החלק הזה רוצה להגיד לך? תן לו לדבר על הפחד שלו, בדוק אילו עוד רגשות הפחד מעורר. ומה יש לך להגיד לו?
    כולנו פוחדים להרגיש דחויים, שיירתעו מפנינו, שלא יאהבו אותנו. אצלך אולי הפחד הזה מבוסס על נסיון, אך במהותו של הפחד הזה כולנו דומים, גם המטפלים שבינינו...

למטפל שתגיע אליו או אליה תהיה הזדמנות, מתנה, והיא להתמודד עם הפחדים האלה אצלו או אצלה. מי שיבחר לא לקבל את ההזדמנות הזו, אולי כי הוא לא בשל לכך - עדיף עבורך! האם תרצה להיות מטופל אצל מישהו שאינו בשל או מוכן לטפל בך?

לכן במקרה שתיתקל ברתיעה כזו, אני רוצה להציע לך, לטובתך, לא לנסות לשכנע, להתווכח או להוכיח משהו, ולא לנסות לשכנע דרך טכניקות שבהן ניתן לדעתך לטפל בך, לדעתי זה לא ישיג את התוצאה שאתה מבקש.
    טכניקה, עם כל הכבוד לה, היא טכניקה, היא לא יכולה להחליף אמונה ולב פתוח.

חפש לך מורה או מטפל שליבו פתוח ושמאמין שהוא או היא יכול/ה לעזור לך, ואז גם הטכניקות יוכלו לעשות את שלהן. הריפוי שאנו מבקשים לעצמנו נמצא הרבה מעבר או מתחת לטכניקות.

ועוד דבר קטן, שאולי יחזק את אמונתך: כשקראתי את מה שכתבת נזכרתי בסרט "נפלאות התבונה"
    ( a beautiful mind), ואם לא ראית עדיין אני ממליצה לך מאוד לראות, שבו הגאון המתמטי עם הסכיזופרניה, מצליח, אחרי שהיה רדוף דמויות דמיוניות שמפעילות אותו, להגיע למצב שבו הוא עדיין רואה דמויות שווא והן מלוות אותו, אך הן נמצאות במרחק ממנו, ואינן מדברות, והוא המשיך לתפקד, ליצור, לחיות. למעשה מה שהוא הצליח לעשות, בלי לקרוא לזה בשם זה, הוא טכניקה של nlp - היכולת לדמיין דברים שמפריעים לך כשהם רחוקים ממך, או מטושטשים, או להנמיך את הווליום שלהם, ולבדוק איך זה משפיע על הרגשתך; ומצד שני, דברים שאתה אוהב ורוצה - לדמיין אותם קרובים אליך, ברורים יותר, גדולים יותר, או כל שינוי אחר, ולבדוק איך זה משפיע על הרגשתך...

בתודה ואהבה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למני

זהבית טוב
    27/06/2009

שלום מני

בד"כ את הטכניקות, בוחר המטפל רק לאחר שיחה עם המונחה.
    כל אדם הוא יחודי - ומגיע בכל פעם עם דברים אחרים - ולכן אין סדר פעולות מותאם מראש.

בכל מקרה כל מטפל/ת NLP - שתלך אליו/ה
    חייב/ת להיות NLP Master Practitoner בעל/ת ניסיון

ואכן תנאי ראשוני שאף מטפל/ת לא י/תעבור עליו הוא
    שאין טיפול כל עוד אין שיחה שלו עם הרופא המטפל - ואישור + הפנייה
    של הרופא - בכתב - לתהליך .

אחרי שיחה עם המטופל ושיחה ואישור מהרופא -
    המטפל עצמו צריך להחליט - אם - ואיך יתבצע טיפול.

ואתה אכן צודק בדבריך שחלק גדול מהמטפלים
    לא יסכימו לטפל/להנחות אדם שמטופל בתרופות.
    ומסכימה עם מה שכתבה לך אילה.

מני, אני חושבת שכדאי שתבדוק קודם כל עם הרופא שלך,
    מה דעתו בענין, ותמשיך משם.

אתה מוזמן להמשיך ולהתייעץ/לכתוב לנו

המשך יום טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו