מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגסטיותלא חשוב שמות03/07/2009
היי,
האם סוגסטיות עובדות בשינה?
אם אני אקליט דיסק ואשמע כל הלילה זה ישפיע?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגסיות תוך כדי שינה
זהבית טוב04/07/2009שלום יוסי
סוגסטיות עובדות כשיש מוכנות פנימית לקבל אותן - אנשים בד"כ לא יוצרים שינוי בחייהם רק בעקבות סוגסטיות ,
יחד עם זה, סוגסטיות יכולות להיות כלי עזר לקידום שינויים.
וכך גם לגבי סוגסטיות בשינה, זה עשוי לעבוד אצל חלק מהאנשים:
במחקר שבו לקחו קבוצה של 20 כוססי צפרניים - והשמיעו להם :"לצפרניים שלי יש טעם מאוד מר"
וחזרו על כך 6 פעמים בלילה במשך של כמעט חודשיים. 8 מתוך ה 20 הפסיקו לכסוס צפרניים.
(בזמן שבקבוצת הביקורת אף לא אחד הפסיק.)
והשאלה :בקבוצה ששמעה את הסוגסטיה,
איך זה לא השפיע על כולם
ומה היה שונה בין אלה שהפסיקו לאלה שלא ?
ויחד עם זאת במבחן הוא נמצא בערות ובמצב מודע - ואין לו נגישות למידע.
וכשאדם לומד בשינה - תוך כדי גלי אלפא
הוא יכול להשתמש במידע אם ידע להכנס לגלי אלפא גם במבחן (וזה אפשרי)
המשך יום טוב
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגסטיות בשינה - המשך
לא חשוב שמות04/07/2009אם מדובר על בעייה רפואית או על הרגל ולא על לימוד חומר,
לדוגמא: לשמוע כל הלילה: "אני רגוע"
או אם יש פציעה בברך אז "הברך שלי בריאה"
במקרים כאלה זה יכול לעבוד במצב של שינה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי - המשך להמשך
לא חשוב שמות05/07/2009הייי,
שאלה נוספת:
אם הבטן "מתרגשת" כמו לפני מבחן אבל בכל מיני מצבים
האם סוגסטייה יכולה לעזור לזה?
האם אפשר להשתמש בסוגסטייה אם המילה "אינה" כמו "הבטן אינה מושםעת מכלום" או משהו כזה?
שוב תודה,
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליוסי ל"המשך להמשך"
אילה אורי05/07/2009היי יוסי,
כאשר הבטן "מתרגשת" בכל מיני מצבים, ואתה מזהה שהמקור הוא רגשי, כמו לפני מבחן, עדיף לא לנסות לשכך את ההרגשה או לטפל בסימפטומים כפי שהצעת, אלא לעצור ולבדוק עם עצמנו - מה ה"התרגשות" הזו, או מה התחושה הזו יכולה היתה להגיד אילו היו לה מילים? ואיך המילים האלה גורמות לך להרגיש? בדרך כלל כאשר נותנים לרגש להיות, הוא עובר יותר מהר מאשר כאשר מנסים להדחיק אותו או להתעלם ממנו.
תחושת בטן היא דבר נפלא, משהו שכדאי לקבל בברכה, ולאו דווקא לחפש מה "יעזור" לזה, למרות שההרגשה לא נעימה. זהו איתות של גופנו שמשהו אינו נכון לנו, או איתות שמעיד באמת על התרגשות, וזהו דבר בריא. אם זה קורה למשל לפני דייט, הכי נכון להודות, קודם כל בפני עצמך, שאתה מתרגש... האין זה הדבר הטבעי ביותר, להתרגש במצבים כאלה? רק מי שחי - מתרגש.
אני יכולה לספר לך מנסיוני האישי, שעבדתי במקום עבודה והתמנתה ממונה חדשה עליי, שלא הסתדרתי איתה, והבטן שלי לא הפסיקה "להתהפך" ו"לדבר" במשך שלושה חודשים. רק כאשר זיהיתי מה אני מרגישה, זה איפשר לרעיון שעליי לעזוב את התפקיד, להתחיל להבשיל. זה אמנם לקח זמן, אך כיום, כשנתיים אחרי אותה תקופה, אני יודעת שעשיתי את הדבר הנכון עבורי שעזבתי את התפקיד והחברה במטרה להיות מטפלת עצמאית (היום, אגב, אותה ממונה לשעבר ואני,מסתדרות נהדר ואוהבות זו את זו מאוד, כששתינו כבר איננו באותו תפקיד).
אם בכל זאת תבחר בסוגסטיה, המילה "אינה" דווקא אינה מתאימה, כיוון שתת המודע שלנו אינו מסוגל לקבל שלילה. סוגסטיה מתאימה יותר יכולה להיות "הבטן שלי רגועה", או "אני רגוע", כפי שהצעת בפנייתך הקודמת.
בחיוך :-)
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן לא רגועה - המשך
לא חשוב שמות05/07/2009אי אפשר לתת לבטן הלא רגועה "להיות" כי זה גורם לבעיות עיכול
ומיצי העיכול שורפים את הריריות וגורמים לדלקת,
אם זה לפני דייט זה בסדר אבל אם נוצרה התנייה וזה נמשך כל יום כל הזמן מה עושים אז?
הסיבה העיקרית ידועה אבל אין מה לעשות איתה כרגע, אבל ההתנייה פשוט נוצרה וקיימת כטבע שני,
מה עושים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
זהבית טוב06/07/2009לכל ה"חלקים" שלנו
יש מטרה חיובית עבורנו (בטחון/שקט /שלמות וכו')
ויש דרך לתשאול שמאפשרת להגיע להבנות/תובנות האלה.
כשהתנהגויות שחלקים אלה מפעילים לא מתאימות לנו
זה סימן שאותם "חלקים" זקוקים לעידכון.
כמו כן יש אפשרות לחיזוק והתחברות למשאבים
לצורך עבודה מסוג זה - כדאי לשקול
יצירת שינוי
בעזרת מנחה מקצועי/ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי
זהבית טוב05/07/2009זה עשוי לעזור - ותוצאות הניסוי שכתבתי לך עליו מצביעות על הצלחה של כמעט 50% מהמשתתפים. בניסוי.
מה שידוע לי שהשמיעו זאת בערך מ-שעתיים וחצי לאחר ההירדמות.
וחזרו על זה 6 פעמים בלילה.
אתה יכול גם לשבת ולכתוב לעצמך באופן חד פעמי:
מה יתן לך ש"הברך שלך תהיה במצב אופטימלי של בריאות גמישות וכו"
ואיזה סימנים יהיו לך כשתשיג את מטרתך (מה תראה תשמע תחוש)
והאם זה יכול לעזור בהקשרים נוספים בחייך
מתי זה יכול לקרות
והאם יש מקום כלשהו בחייך שבו העובדה שהברך תשתפר - יכול לקחת ממך משהו שעכשיו יש לך
ואתה יכול בהתחלה לדמיין את עצמך כאילו אתה צופה בעצמך בסרט מתנהל עם הברך הבריאה
ואז ממש ל"לבוש" את הדמות -ולשים לב לאיך זה מרגיש בגוף - ואיזה רגש עולה עם זה - לראות את העולם סביבך מבעד לעיניים שלך (בעתיד) - ואיזה תמונה/צליל /תחושה עולים בך - ?
.
כמו כן כל ערב לפני השינה - (ממש לפני הירדמות אנחנו ניכנסים לגלי אלפא)
להגיד את המשפט שהכנת כמה פעמים - תוך כדי הזכרות בסרט של איך זה ....
וכל בוקר לפני שאתה פוקח עיניים ועומד - לחזור על המשפטים האלה כ 5 פעמים
לפחות 3 שבועות רצוף
וכמובן שאתה יכול להקליט ולשמוע - כמה פעמים במשך הלילה את המשפט המתאים לך.
בהצלחה
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בהודעה
לא חשוב שמות11/07/2009העתקתי מהודעה קיימת בפורום וזה נשלח לי
אז אין צורך לענות על השאלה הזאת
שלחתי את השאלה שלי בנפרד מחדש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)