עיצוב בית ו-NLP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיצוב בית ו-NLP
    יהורם
    19/07/2009

צהריים טובים. רציתי לדעת האם יש קשר בין עיצוב הבית , שלוות נפש ו-NLP? ז"א, האם ניתן להיעזר ב-NLP על מנת לעצב את הבית בצורה כזו שתיתן לאנרגיות החיוביות להשתלט עליו?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיצוב בית ו-NLP

הוספת תגובה

• תשובה ליהורם

אילה אורי
    19/07/2009

יהורם שלום,

ה- NLP בעצם נועד לבדוק מה טוב לכל אדם באופן אינדיבידואלי, מה מעורר אצלו תחושות נוחות או אי נוחות, כתוצאה מהחוויות החושיות, בהקשר לשאלתך בעיקר ראייה ותחישה (למשל, יש כאלה שאוהבים לראות ולחוש את עצמם בחלל גדול ויש כאלה שמעדיפים חללים קטנים).

בשונה מתורות עיצוב וסביבה כמו הפאנג-שווי, שיש לו חוקים מסויימים שלפיהם האנרגיות יהיו חיוביות, ה- NLP, למרות שלא עסק ספציפית בעיצוב, וצמח דווקא מתחום הטיפול, יכול היה לומר שמה שאתה חש ומרגיש שמעלה את האנרגיות שלך והופך אותן לחיוביות, ומה שמגביר את שלוות הנפש שלך בהקשר לעיצוב, הוא הנכון עבורך - מרחב, צבעים, סוג ריהוט, תאורה ועוד.

בעזרת דמיון מודרך ו- NLP אתה יכול לדמיין את הבית שבו היית רוצה לגור, וזה יכול לעזור לך ברעיונות, והכי חשוב - לבדוק את תחושותיך בדמיון, עוד לפני שבאמת השקעת בעיצוב מסויים, כיוון שהגוף מגיב באותו אופן למצבים אמיתיים או דמיוניים. למשל, נסה לדמיין את עצמך בחדר שצבוע בצבעים שונים, ובדוק אילו תחושות מתעוררות בך.נסה לדמיין את עצמך בחדר עם תקרה גבוהה לעומת תקרה בגובה סטנדרטי, חלון גדול לעומת קטן, את מיקום הרהיטים ועוד - כיד הדמיון הטובה עליך. גם כשמביטים בחוברות עיצוב מתעוררות תחושות שונות - שים לב מה מושך אותך לתמונות מסויימות, מה היית רוצה להפוך לשלך.

אני אישית, כשקניתי לפני מספר שנים את דירתי, מראש דמיינתי שחדר השינה שלי יהיה צבוע בשילוב צבעים בהירים ורגועים, הרגשתי לאילו צבעים אני נמשכת כשהסתכלתי בסקאלות צבעים לבית, וידעתי שצבעים אלה ישרו עליי שלווה ואנרגיות חיוביות, ואכן כך אני מרגישה. בן זוגי טען פעם שאלה צבעים של "בית חולים" (נקודה למחשבה לדעתי, מדוע בבית חולים משתמשים בצבעים כאלה, אולי באמת כדי להרגיע ולהשרות אנרגיות חיוביות?) והיה מעדיף צבעים "חיים" יותר.
    כמו כן היה חשוב לי למקם את המיטה כך שראשה יפנה לכיוון רחוב פנימי ושקט ולא לכיוון רחוב רועש יותר, זה גורם לי להרגיש מוגנת יותר ופחות חשופה, למרות שזה באמת רק עניין של תחושה.

כך שכפי שכתבתי בהתחלה, עניין העיצוב והתחושות שהוא מעורר הוא באמת אישי, ובשורה התחתונה, אתה יכול להתייעץ עם הרבה אנשים כולל מעצבים, ותן לתחושותיך ורגשותיך לקבוע מה נכון עבורך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על ההתערבות, אבל יש לי שאלה

זאב
    22/07/2009

שלום ושוב סליחה.

האם יש משמעות כלשהיא לפנג שווי כשמעצבים, או רוצים לעצב, דירה בעזרת דימיון מודרך? האם אפשר בכלל לשלב בין השניים או שכל אחד במקומו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לזאב

אילה אורי
    26/07/2009

זאב שלום,

קודם כל תודה ש"התערבת", זה בסדר גמור, זו השתתפות בפורום וזה מקובל ורצוי, לשם כך קיימים פורומים.

לדעתי אפשר לשלב בין השניים, ובעיקר מי שמכיר את חוקי הפנג שווי, סביר להניח שהדירה שיעצב בעזרת דמיונו תהיה תואמת לפחות במידה מסויימת את הכללים שהוא מכיר, במידה שהוא מאמין בהשפעתם.
    אפשר גם לקרוא ספר העוסק בעיצוב לפי הפנג שווי, ותוך כדי הקריאה לבדוק עם עצמנו מה מושך אותנו, מה מתאים לנו, בעיקר דרך התחושות - מהי "תחושת הבטן" שמתעוררת.

אפשר לשכור יועצ/ת פנג שווי, ואת ההצעות והעצות שמקבלים לבדוק בעזרת הדמיון שלנו - איך זה מרגיש לנו, באופן כזה נראה לי שהייעוץ יהיה יותר נכון ויותר מדוייק, כי הלקוח ייתן את הפידבק, הרי לא כל ייעוץ אנחנו חייבים לקבל.

מקווה שעניתי על שאלתך.

בברכה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו