רגישות ללקטוז ו-NLP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות ללקטוז ו-NLP
    נעמה
    27/07/2009

שלום וצהריים טובים.

אני סובלת מרגישות ללקטוז, כזו הגורמת לי לשלשולים בכל פעם שכפית גבינה לבנה נכנסת לי לגוף. האם בעזרת שיטת NLP אפשר "לעבוד" על הגוף ולצרוך מוצרי חלב במקרה כמו שלי, או שעל להשלים עם העובדה שחלב ואני כבר לא חברים טובים?

תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות ללקטוז ו-NLP

הוספת תגובה

• תשובה לנעמה

אילה אורי
    27/07/2009

נעמה שלום,

אני עונה לך גם כדיאטנית וגם כמטפלת בדמיון מודרך ו- nlp:

למיטב ידיעתי כדיאטנית, רגישות ללקטוז יכולה לנוע בין רגישות המתבטאת בתגובה כמו שתיארת לחלק ממוצרי החלב, או כתלות בכמות, ועד אי סבילות מוחלטת, המתבטאת בתגובות של שלשולים וכו' גם למוצרי חלב הידועים בתכולת הלקטוז הנמוכה מאוד שלהם, כמו יוגורט וגבינות קשות, וגם בכמויות זעירות.

כמטפלת בדמיון מודרך ו- nlp לא נתקלתי במקרה של טיפול בתסמונת כזו, אך אני יכולה להניח שבמידה שההקלה או הריפוי אפשריים, סביר להניח שזה יקרה כאשר יש רגישות, המשתנה כתלות במצבים מסויימים, ולא כשיש אי סבילות, שבה הגוף לא מייצר בכלל את האנזים לקטאז, המפרק את הלקטוז, בכלל.

אם אכן המקרה שלך הוא רגישות, ניתן לבדוק האם הרגישות אכן משתנה כתלות במצבים רגשיים שונים כמו מתח, כעס, עצבנות וכדומה, ובמידה שכן, הטיפול בעצם נועד למתן את התגובה הגופנית ולתת פירוש שונה לאירועים שונים במטרה ליצור תגובה רגשית שלווה ומתונה יותר.

אני יודעת שבמקרים של אלרגיות (למרות שכאן לא מדובר באלרגיה, שהיא תגובה מוגברת של מערכת החיסון לגורם מעורר, אלא כשיש רגישות ללקטוז מדובר על חוסר בייצור האנזים בגוף), ניתן להגיע להקלה וריפוי, לעיתים אפילו מגלים שהאלרגיה נוצרה בעקבות פחד קיצוני או אפילו פוביה.

האם הרגישות הזאת היתה קיימת אצלך מאז ומתמיד או שהופיעה בגיל מסויים? עשוייה להיות לכך חשיבות לגבי הריפוי.

אוסיף עוד משהו כדיאטנית, למרות שזה לא נושא הפורום, ואולי זה משהו שאת יודעת - קיימות בבתי המרקחת טבליות או טיפות המכילות את האנזים החסר בגופם של הרגישים ללקטוז, שאותן ניתן ללעוס לפני אכילת מוצרי חלב, או במקרה של טיפות - לטפטף לתוך מוצר החלב, ואז האנזים בטבליות או בטיפות עושה את "העבודה" במקום הגוף. לפחות בינתיים, עד שתנסי את השפעת התת-מודע.

בברכה,

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לנעמה

זהבית טוב
    28/07/2009

שלום לך נעמה

מסכימה עם כל מה שאילה כתבה לך.

ורוצה לברר :
    לפי דבריך מבינה שאת וחלב - כבר - לא חברים טובים.
    כלומר שבעבר הייתם?
    ואם כן מתי זה השתנה?
    זה מקום שכדאי לבדוק אותו.

וכמו שאילה כבר כתבה
    אכן ניתן להעזר באנזימים בלקיחה פנימית.

ויחד עם זה כדאי גם לנסות ולבדוק עם הלא מודע שלך
    איך אפשר לשנות את הרגישות הזו.
    (בעזרת NLP - או תרפיית קו הזמן).

שיהיה ערב קריר
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו