שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רחלי
    09/08/2009

שלום רב,
    אני רוצה להתחיל לעשות הרפיה בעזרת דמיון מודרך ונשימות ויש לי שאלה קטנטנה. כיצד כדאי לנשום? האם צריך גם להוציא וגם להכניס אוויר דרך האף? או שמכניסים דרך האף ומוציאים מהפה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרחלי

אילה אורי
    10/08/2009

רחלי שלום,

נשימה נכונה היא נשימה סרעפתית, שעוברת דרך הסרעפת – נשימה אל הבטן, כאשר חלל הבטן מתמלא ולאחר מכן הריאות.
    שואפים אויר דרך האף, מחזיקים אותו שתי שניות ולאחר מכן נושפים נשיפה ארוכה ואיטית דרך הפה. כדאי לשים לב כאשר שואפים שהבטן יוצאת לפנים, בית החזה מתרחב, הצלעות מתרחקות זו מזו, ואפילו אפשר להרגיש את הכתפיים מתרחקות. כדאי לבצע 5-7 נשימות כאלה.

קיימות טכניקות נשימה נוספות, בהן כאלה שגם שואפים וגם נושפים דרך האף. טכניקה מסויימת שאני מכירה מהיוגה, היא שבה שואפים אויר דרך נחיר אחד, בעוד שאת השני משאירים סגור בעזרת האצבעות, לאחר מכן משאירים כמה שניות את שניהם סגורים כשהאויר בריאות, ולאחר מכן נושפים דרך הנחיר השני.

טכניקה נשימה נוספת שאני מכירה שייכת לתורת ריפוי עתיקה שמקורה בהוואי שנקראת הו'אופונופונו:

יושבים בישיבה זקופה כשהגב נשען אל משענת הכיסא, מצמידים את האצבע האגודל והמורה של כל יד ומשלבים בין האצבעות של שתי הידיים כמו שתי לולאות שלובות זו בזו.
    שואפים דרך האף לספירה של שבע (לא בהכרח 7 שניות, זה 7 בקצב שנוח לכל אחד), מחזיקים את האויר בפנים לספירה של 7, נושפים לספירה של 7 ואז מחכים בספירה של 7 עד השאיפה הבאה, את כל זה עושים 7 פעמים ואח"כ חוזרים לנשום רגיל. טכניקה זו עוזרת במצבי בלבול ופחד וכן למניעת ג'ט- לג (ייעפת טיסות).

בברכה, אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו