NLP והפרעות קשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• NLP והפרעות קשב
    מיכלי
    14/11/2009

הי לכן
    רציתי לשאול האם השיטה מתאימה לטיפול בהפרעות קשב. הרי השיטה באה ללמד איך לשנות גישה והתנהגות אבל בהפרעה יש אלמנט של חוסר שליטה שנובע מבעיה נוירולוגית, האם ניתן להצליח לשלוט על התהליכים הללו או שייתכן תסכול נוסף על הקיים בשל אי הצלחה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    NLP והפרעות קשב

הוספת תגובה

• תשובה למיכלי

אילה אורי
    14/11/2009

מיכלי שלום,

האם את שואלת עבורך או עבור ילד או מישהו אחר? אני שואלת זאת, כי אם מדובר בך, את תדעי להגדיר מה את מרגישה ומה משפיע עלייך בהקשר זה, ובאיזו מידה את מרגישה את חוסר השליטה, בעוד שאם מדובר במישהו אחר, קשה יותר לדעת.

למיטב ידיעתי, למרות שאינני מומחית להפרעת קשב, מדובר במגוון רחב של סימפטומים, ולא תמיד הפרעה נוירולוגית היא בהכרח הגורם למה שבסופו של דבר זוכה לאיבחון של הפרעת קשב וריכוז.
    גורמים נוספים שאני מכירה (ובודאי יש עוד) שעלולים להוביל לאותם סימפטומים או תופעות הם מחסורים תזונתיים (בעיקר בברזל), וגורמים רגשיים.

לפיכך לדעתי התשובה איננה חד משמעית.

עצם ההתמקדות של אדם הסובל מהפרעת קשב וריכוז בדרכים שיעזרו לו להתמודד, כמו למשל למידה ותרגול של סדר ואירגון, כבר עוזרים בדרך כלל לפחות לחלק מהסימפטומים.

מעבר לכך, בפגישה של מנחה NLP עם האדם עצמו, ניתן לבדוק איך הוא חווה את הקושי, מה הוא רואה, שומע, חש, ובעיקר איך הוא מרגיש.מתוך החוויה האישית ניתן ליצור את השינוי בעזרת טכניקות
    ה- NLP.
    דוגמה לגבי הרגשות - למשל התיסכול שלגביו שאלת - אני מאמינה שאדם שסובל מההפרעה חווה הרבה מאוד תיסכול בשל ציפיותיו מעצמו, ציפיות ותגובות הסביבה והקושי שההפרעה יוצרת, לכן אולי דווקא נכון וטבעי שהתיסכול יעלה בטיפול. אני לא רואה בכך תיסכול נוסף, אלא אותו תיסכול,שעולה בנסיבות כאלה או אחרות, ומאמינה שרגשות הם טבעיים ואין בהם נזק גם אם הם חזקים.נהפוך הוא, מה שיוצר נזק הוא כאשר אנו לא מאפשרים לעצמנו לחוות את הרגשות ומנסים להימנע מהם או להדחיק אותם.

אשמח לענות לשאלות נוספות בפורום או במייל או בטלפון,

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו