מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה למציאותרבקה18/11/2009
יש ברשותי הקלטות של דמיון מודרך שקיבלתי לאחר קורס NLP, באת הפעמים שהקשבתי להקלטה הגעתי למקום שהיה לי מאוד קשה לצאת ממנו, ולקח לי זמן רב להתאושש ממנו.
כיצד ניתן להימנע מלהגיע למצבים כאלה? ההקלטות מיועדות לכולם ואני לא מחשיבה את עצמי כבעלת בעיות חריגות במיוחד.
האם פשוט להניח להקלטה, או דווקר "להלחם" בפחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרבקה
אילה אורי18/11/2009רבקה שלום,
האם כוונתך שהגעת לזיכרון קשה או אפילו טראומתי שהיה לך קשה להתאושש ממנו? או פחדים שעלו מפני העתיד?
בדרך כלל בטיפול ב- nlp ודמיון מודרך מחברים אדם למשאבים פנימיים מחזקים כמו ביטחון ואהבה לפני שנוגעים בזכרונות כואבים, ובעזרת החיבור למשאבים המחזקים יוצרים חוויה מתקנת לזכרונות העבר.
כאשר אדם רואה את העתיד בדמיונו באופן שמפחיד אותו, כדאי לבדוק מה מקור ההרגשה בעבר או בהווה.
במידה שבהקלטה אין חיבור למשאבים המחזקים,ואת מרגישה שהיא עלולה לגרום לך שוב למצב דומה, אולי כדאי בינתיים לא להאזין לה, אבל כן להשתמש במה שעלה אצלך כ"צלצול השכמה" לכך שכדאי לך לטפל בנושא זה ולהשתחרר מהמטען הרגשי שנמצא שם, במקום לתת לו לשקוע שוב פנימה.
אני לא בעד "מלחמות" - לא ברגשות שלנו וגם לא במחלות או תופעות נפשיות או פסיכוסומטיות, אלא דווקא בעד לקבל את הפחד שעולה כטבעי, ולעשות איתו את התהליך הנכון שיאפשר לך לסיים את החוויה בתחושת השלמה ורגיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתשובתך על קלטות
רבקה26/11/2009אני עברתי קבוצת NLP עם אריה מליניאק והקולגה שלו, יוסי.
וגם אז, כשעשינו דימיון מודרך, הגעתי למקום מאוד כואב, מפגש עם אלוהים שזיעזע אותי מאוד.
אני יכולה להעיד שזה גרם לי לברוח מדימיונות מודרכים וניסיתי לחזור לזה אבל כל פעם מחדש אני מגיעה למקומות שקשה לי להתמודד איתם ואני מפחדת שזה, בסופו של תהליך, יזיק לי יותר מיועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת לרבקה
אילה אורי26/11/2009רבקה שלום,
המקומות הכואבים שעולים לנו בדמיון המודרך הם מקומות שמבקשים ריפוי ועולים בדמיוננו כדי לקבל ריפוי.
דווקא בקבוצה זה נשמע לי מקום מצויין להעלות את הכאב הזה שחווית, למשל בהפסקה בפני המנחים, ואפילו במהלך המפגש בפני השותפים לקבוצה, כיוון שכאשר את חושפת את כאבך ומראה את הפגיעות שלך, את מאפשרת גם לאחרים לעשות זאת, ואין אחד מאיתנו שאינו פגיע ואינו כואב, כל אחד במקומות שלו.
אני בטוחה שהרבה אנשים שקוראים את הודעתך מקבלים עכשיו רשות פנימית למה שהם עצמם חוו בתהליכים כאלה.
בהנחיה נכונה, בכל מקום כואב או מזעזע שהגעת אליו, אם זה המפגש עם אלוהים ואם מקומות אחרים, עשוי להתבצע תהליך של שחרור הכאב, אולי הכעס או רגשות נוספים, ולאחר מכן סליחה והשלמה, שיאפשרו לך להתחזק ולצמוח מהחוויות האלה.
אינני חושבת שעצם המפגש עם המקומות הכואבים בתוכך יזיק לך, כיוון שמה שקרה הוא שחווית רגשות חזקים, וזה קורה גם בחיי היום יום. רגשות חזקים אינם מזיקים לנו, הם עוברים דרכנו בעוצמה ולאחר מכן עוצמתם פוחתת.
יחד עם זאת, כיוון שאני כל כך מאמינה ביכולתם של כלים אלה להביא תועלת, והחוכמה הפנימית שלך כבר הובילה אותך בכיוון זה יותר מפעם אחת, הייתי ממליצה לך לא לברוח מזה, אלא לעבור את התהליכים בצורה מונחית. זה יכול להיות בקבוצה או במפגשים אחד על אחד, את עצמך יכולה לדעת מה מתאים לך יותר.
בברכה,
אילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)