דמיון מודרך בשביל אחרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמיון מודרך בשביל אחרים
    דנה
    01/12/2009

אמי מתקשה מאוד בחודשים האחרונים למצוא עבודה. אני מנסה לעזור לה, אבל בינתיים ללא הצלחה.
    אני לא מאמין שהיא תהיה מעוניינת לעשות תרגילי דמיון מודרך, השאלה שלי היא האם אני יכול לעשות זאת עבורה? ז"א שאני אדמיין אותה מוצאת עבודה ומצליחה בה, או מצליחה בראיון עבודה וכו'?אשמח לשמוע את דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך בשביל אחרים

הוספת תגובה

• תשובה בנושא דמיון מודרך בשביל אחרים

אילה אורי
    01/12/2009

שלום רב,

משאלתך ניכר שאתה דואג מאוד לאימך וזה נפלא.

קשה לעזור לאדם שאינו רוצה או אינו מרגיש שהוא מסוגל לעזור לעצמו, ואינני בטוחה כלל שזה אפשרי.
    גם אם תנסה לדמיין עבורה, ייתכן מאוד שזה לא יעזור כי אולי בתוכה קיימת התנגדות, או אמונה מגבילה, שמחבלת בהצלחה, למשל האמונה שבגילה קשה למצוא עבודה, או שאין צורך בכישוריה וכו'.

גם לא ברור על איזה רקע היא הפסיקה לעבוד, אולי היא פוטרה והפיטורים פגעו בה, אולי היה שם עלבון אישי שנשאר לא פתור, אולי נפגע האמון שלה בעצמה.
    לכן התרגילים שיכולים לסייע לה אינם דווקא לדמיין את המטרה הסופית, אלא יותר לבדוק מה מפריע וחוסם כרגע, ולטפל בחסימות אלה בעזרת טכניקות nlp.
    אם ניתן יהיה להגיע איתה לשינוי אמונות, כך שהיא תצטייד באמונות חדשות שהן בריאות ומעצימות, קיים סיכוי הרבה יותר גבוה לא רק שהיא תמצא עבודה, אלא שהיא גם תגדיר לעצמה מתוך אותה תחושת עוצמה ויכולת איזו עבודה היא רוצה, כמה שעות היא רוצה לעבוד, באיזו סביבה וכו'.
    כאשר מחפשים עבודה מתוך תודעה כזו, גדל הסיכוי למצוא עבודה שבאמת תתאים לה ושהיא תוכל גם להתמיד בה ולייצר לעצמה חוויה חיובית של הצלחה מתמשכת.

בברכה, אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו