מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת מבחןאורית24/01/2010
המבחנים באוניברסיטה אוטוטו מתחילים
כבר עכשיו אני לא אני
אוכלת בטירוף, אםילו חזרתי לעשן, בקושי ישנה
האם יש משהו שאני יכולה לעשות עם דימיון מודרך, אולי לקרוא או לשמוע קלטת שירכך את המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורית
אילה אורי24/01/2010היי אורית,
אני מכירה היטב את המתח שלקראת המבחנים באוניברסיטה ומבינה אותך מאוד.
אני רוצה להציע לך תרגיל שהצעתי כאן בפורום למישהי אחרת, ששאלה לגבי טסט נהיגה, ואותו תרגיל עשוי לעזור גם לקראת תקופת המבחנים בכלל וגם לקראת כל מבחן באופן ספציפי. זהו תרגיל בדמיון שבעצם מטרתו לחבר אותנו ליכולות ולמשאבים שלנו כאשר איננו מרגישים מחוברים אליהם (הנחת היסוד שלי כמובן היא שיש בך את היכולת לעבור מבחנים בהצלחה, הרי עברת לפחות מבחן או שניים בחיים (וברור לי שיותר) כדי להתקבל לאוניברסיטה):
חישבי על יכולת או משאב שכרגע היית רוצה להיות מחוברת אליהם - למשל רגיעה, מיקוד, ריכוז או כל משאב אחר.
עכשיו בחרי צורה גיאומטרית תלת מימדית שמתחברת לך למשאב או היכולת שהגדרת. זה יכול להיות פירמידה, חרוט, כדור וכו', או אפילו סמל, למשל מגן דוד תלת מימדי. בחרי צבע למורה שלך, צבע שאת אוהבת ושמחזק אותך, ואם תרצי תוכלי להוסיף גם צליל, למשל שיר קצבי ומעצים שאת אוהבת.
לאחר מכן היזכרי במצב שבו השתמשת (בעבר) במשאב או היכולת הזו והרגשת נפלא, חשוב שתבחרי זיכרון שבו זה התבטא בעוצמה. דמייני וחיי את הזיכרון הזה מחדש כאילו זה קורה ממש עכשיו - תראי מה שראית, תשמעי מה ששמעת, הרגישי מה הרגשת והעצימי את התחושות.
(חשוב לא לשפוט בשכל את התהליך, למשל אם הרגשת רגיעה בזמן חופשה, זה בסדר לדמיין את הרגיעה הזו, למרות שהשכל מתערב ואומר "בטח שאפשר להרגיש רגיעה בחופשה אבל זה לא חוכמה, זה לא כמו לא לקראת מבחן". אם את מרגישה שהשכל מתערב וחושב מחשבות כאלה את יכולה להרגיע אותו שהוא מוזמן להמשיך לחשוב מה שהוא רוצה, בעוד שאת ממשיכה את התהליך).
כשאת מרגישה ממש מחוברת למשאב שלך, דמייני את הצורה שבחרת עוטפת אותך מסביב, מקיפה אותך, ראי את הצבע, שמעי את הצלילים והגבירי את הטוב שאת מרגישה לשיא.
כשהרגשות הטובים מגיעים לשיא, דמייני שאת לוקחת צעד אחורה ומשאירה את הרגשות הטובים בתוך הצורה.
נערי את עצמך והתבונני בדמיונך בצורה שלפנייך. ואז צעדי שוב לתוכה, והתחברי מחדש לכל מה שנמצא בתוכה. אם את מרגישה שאת מתחברת בקלות, סימן שזה עובד. אם לא, אולי תשפרי את המרכיבים של הצורה - הגודל, הצבע, המוסיקה, צרי תנאים מיטביים עבורך בתוכה, או שתחזרי לשלב הזיכרון ותגבירי את מה שהרגשת שם, או בחרי זיכרון עוצמתי יותר.
צאי בדמיונך שוב מהצורה, חישבי על משהו שלא קשור, נערי את עצמך..
בחרי מצב שבו היית רוצה להיעזר במשאב שהגדרת, למשל בזמן מבחן או קצת לפניו.
דמייני איך תיראה הסיטואציה כמה רגעים לפני שהמצב נהיה בעייתי, ואז היכנסי בדמיונך לצורה שלך, התחברי למשאבים שלך, ראי את הצבע שבחרת ושמעי את המוסיקה... דמייני את הסיטואציה העתידית במלואה כשאת מחוברת למה שנמצא בצורה, מה משתנה? העצימי את ההרגשה הטובה.
גם ממש לפני מבחן את יכולה לדמיין שאת נכנסת לצורה שלך, והיא מגנה עלייך ומחזקת אותך לכל אורך המבחן, רק את יודעת את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)