לקראת מבחן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • לקראת מבחן
    אורית
    24/01/2010

    המבחנים באוניברסיטה אוטוטו מתחילים
    כבר עכשיו אני לא אני
    אוכלת בטירוף, אםילו חזרתי לעשן, בקושי ישנה
    האם יש משהו שאני יכולה לעשות עם דימיון מודרך, אולי לקרוא או לשמוע קלטת שירכך את המצב?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקראת מבחן

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה לאורית

    אילה אורי
    24/01/2010

    היי אורית,

    אני מכירה היטב את המתח שלקראת המבחנים באוניברסיטה ומבינה אותך מאוד.

    אני רוצה להציע לך תרגיל שהצעתי כאן בפורום למישהי אחרת, ששאלה לגבי טסט נהיגה, ואותו תרגיל עשוי לעזור גם לקראת תקופת המבחנים בכלל וגם לקראת כל מבחן באופן ספציפי. זהו תרגיל בדמיון שבעצם מטרתו לחבר אותנו ליכולות ולמשאבים שלנו כאשר איננו מרגישים מחוברים אליהם (הנחת היסוד שלי כמובן היא שיש בך את היכולת לעבור מבחנים בהצלחה, הרי עברת לפחות מבחן או שניים בחיים (וברור לי שיותר) כדי להתקבל לאוניברסיטה):

    חישבי על יכולת או משאב שכרגע היית רוצה להיות מחוברת אליהם - למשל רגיעה, מיקוד, ריכוז או כל משאב אחר.
    עכשיו בחרי צורה גיאומטרית תלת מימדית שמתחברת לך למשאב או היכולת שהגדרת. זה יכול להיות פירמידה, חרוט, כדור וכו', או אפילו סמל, למשל מגן דוד תלת מימדי. בחרי צבע למורה שלך, צבע שאת אוהבת ושמחזק אותך, ואם תרצי תוכלי להוסיף גם צליל, למשל שיר קצבי ומעצים שאת אוהבת.

    לאחר מכן היזכרי במצב שבו השתמשת (בעבר) במשאב או היכולת הזו והרגשת נפלא, חשוב שתבחרי זיכרון שבו זה התבטא בעוצמה. דמייני וחיי את הזיכרון הזה מחדש כאילו זה קורה ממש עכשיו - תראי מה שראית, תשמעי מה ששמעת, הרגישי מה הרגשת והעצימי את התחושות.

    (חשוב לא לשפוט בשכל את התהליך, למשל אם הרגשת רגיעה בזמן חופשה, זה בסדר לדמיין את הרגיעה הזו, למרות שהשכל מתערב ואומר "בטח שאפשר להרגיש רגיעה בחופשה אבל זה לא חוכמה, זה לא כמו לא לקראת מבחן". אם את מרגישה שהשכל מתערב וחושב מחשבות כאלה את יכולה להרגיע אותו שהוא מוזמן להמשיך לחשוב מה שהוא רוצה, בעוד שאת ממשיכה את התהליך).

    כשאת מרגישה ממש מחוברת למשאב שלך, דמייני את הצורה שבחרת עוטפת אותך מסביב, מקיפה אותך, ראי את הצבע, שמעי את הצלילים והגבירי את הטוב שאת מרגישה לשיא.

    כשהרגשות הטובים מגיעים לשיא, דמייני שאת לוקחת צעד אחורה ומשאירה את הרגשות הטובים בתוך הצורה.

    נערי את עצמך והתבונני בדמיונך בצורה שלפנייך. ואז צעדי שוב לתוכה, והתחברי מחדש לכל מה שנמצא בתוכה. אם את מרגישה שאת מתחברת בקלות, סימן שזה עובד. אם לא, אולי תשפרי את המרכיבים של הצורה - הגודל, הצבע, המוסיקה, צרי תנאים מיטביים עבורך בתוכה, או שתחזרי לשלב הזיכרון ותגבירי את מה שהרגשת שם, או בחרי זיכרון עוצמתי יותר.

    צאי בדמיונך שוב מהצורה, חישבי על משהו שלא קשור, נערי את עצמך..

    בחרי מצב שבו היית רוצה להיעזר במשאב שהגדרת, למשל בזמן מבחן או קצת לפניו.

    דמייני איך תיראה הסיטואציה כמה רגעים לפני שהמצב נהיה בעייתי, ואז היכנסי בדמיונך לצורה שלך, התחברי למשאבים שלך, ראי את הצבע שבחרת ושמעי את המוסיקה... דמייני את הסיטואציה העתידית במלואה כשאת מחוברת למה שנמצא בצורה, מה משתנה? העצימי את ההרגשה הטובה.

    גם ממש לפני מבחן את יכולה לדמיין שאת נכנסת לצורה שלך, והיא מגנה עלייך ומחזקת אותך לכל אורך המבחן, רק את יודעת את זה...

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו