מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמיון מודרך לילדהעליזה01/02/2010
האם אני יכולה להמציא דמיון מודרך לביתי
חשבתי לפני השינה אני מנתוות אותה, את המחשבות שלה לגבי הלימודים שהיא כ"כ מתקשה בהם, היא בכיתה ב'
האם זה מסוכן? האם זה יכול לעזור? האם יש ספר הדרכה בנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעליזה
אילה אורי01/02/2010עליזה שלום רב,
לדעתי כדאי שתיעזרי בהדרכה כלשהי, למרות שאינני מכירה ספר שמותאם ספציפית לילדים.
את יכולה אולי לעיין בספריה או בחנות ספרים בספר "תקשורת עם התת-מודע" מאת דפנה ואמיר רטר, ולקבל מספר זה רעיונות לגבי בניית הדמיות.
באופן כללי בהדמיות כדאי להיעזר בדימויים לבעיה ולפיתרון, ולא לדבר ישירות על הבעיה,כיוון שאז המודע נכנס לפעולה ולשיפוט, וזה לא מאפשר לתת המודע ולדמיון לעשות את שלהם ולמצוא פתרונות יצירתיים.
הטוב ביותר הוא שבתך תעלה בעצמה דימוי לקושי או לבעיה וגם לאיך היא יכולה להיפתר, ואת הדימויים האלה אפשר לבנות עבורה כסיפור.
ללא קשר לדמיון מודרך, כדאי שתשוחחי עם בתך על רגשותיה לגבי הלימודים, הקשיבי לה ללא שיפוט וללא מתן עצות והביני מה הקושי העיקרי ואיך היא חווה אותו, ייתכן שתגלי שהקושי אינו נמצא בהכרח איפה שאת חשבת. לדוגמה - ייתכן שבתך מתקשה בקריאה וזקוקה ליותר זמן, אבל דווקא זה אינו מעורר קושי רגשי, אלא אולי דווקא הפחד שיצחקו עליה ויחשפו את חולשתה הוא המקור לקושי.
עצם ההקשבה ומתן רשות לרגשות שלה, ללא נסיון לשנות או ל"תקן" אותם, אלא לתת לה אפשרות לפרוק אותם, הם חשובים מאוד בפני עצמם, אולי אפילו יותר מדמיון מודרך.
בהתאם לרגשות, לקושי ולאופן בו היא עצמה חווה אותו, ניתן לבנות את ההדמיות או טכניקות אחרות שיעזרו לה.
נזכרתי שהמליצו לי על מוצר לילדים שנמצא בחנויות הספרים שנקרא "קלפי הסודות", שמאפשרים לשוחח על רגשות ומצבים רגשיים.
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)