דמיון מודרך לילדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמיון מודרך לילדה
    עליזה
    01/02/2010

האם אני יכולה להמציא דמיון מודרך לביתי
    חשבתי לפני השינה אני מנתוות אותה, את המחשבות שלה לגבי הלימודים שהיא כ"כ מתקשה בהם, היא בכיתה ב'
    האם זה מסוכן? האם זה יכול לעזור? האם יש ספר הדרכה בנושא?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מודרך לילדה

הוספת תגובה

• תשובה לעליזה

אילה אורי
    01/02/2010

עליזה שלום רב,

לדעתי כדאי שתיעזרי בהדרכה כלשהי, למרות שאינני מכירה ספר שמותאם ספציפית לילדים.

את יכולה אולי לעיין בספריה או בחנות ספרים בספר "תקשורת עם התת-מודע" מאת דפנה ואמיר רטר, ולקבל מספר זה רעיונות לגבי בניית הדמיות.

באופן כללי בהדמיות כדאי להיעזר בדימויים לבעיה ולפיתרון, ולא לדבר ישירות על הבעיה,כיוון שאז המודע נכנס לפעולה ולשיפוט, וזה לא מאפשר לתת המודע ולדמיון לעשות את שלהם ולמצוא פתרונות יצירתיים.

הטוב ביותר הוא שבתך תעלה בעצמה דימוי לקושי או לבעיה וגם לאיך היא יכולה להיפתר, ואת הדימויים האלה אפשר לבנות עבורה כסיפור.

ללא קשר לדמיון מודרך, כדאי שתשוחחי עם בתך על רגשותיה לגבי הלימודים, הקשיבי לה ללא שיפוט וללא מתן עצות והביני מה הקושי העיקרי ואיך היא חווה אותו, ייתכן שתגלי שהקושי אינו נמצא בהכרח איפה שאת חשבת. לדוגמה - ייתכן שבתך מתקשה בקריאה וזקוקה ליותר זמן, אבל דווקא זה אינו מעורר קושי רגשי, אלא אולי דווקא הפחד שיצחקו עליה ויחשפו את חולשתה הוא המקור לקושי.

עצם ההקשבה ומתן רשות לרגשות שלה, ללא נסיון לשנות או ל"תקן" אותם, אלא לתת לה אפשרות לפרוק אותם, הם חשובים מאוד בפני עצמם, אולי אפילו יותר מדמיון מודרך.

בהתאם לרגשות, לקושי ולאופן בו היא עצמה חווה אותו, ניתן לבנות את ההדמיות או טכניקות אחרות שיעזרו לה.

נזכרתי שהמליצו לי על מוצר לילדים שנמצא בחנויות הספרים שנקרא "קלפי הסודות", שמאפשרים לשוחח על רגשות ומצבים רגשיים.

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו