שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    קרין
    03/03/2010

רציתי לשתף בדבר שמאד מעיק עלי ומטריד, אני סובלת מסוג מסויים של ביישנות,חרדה חברתית אם מתעקשים. עבדתי בחנות אומנם ובכיתה אני יושבת בראשונה אבל הביישנות מסרבת לעזוב.
    ואני יודעת שאי לא יכולה להמשיך לחיות כך. ועדיף לי למות מאשר להמשיך לחיות עם הבעיה הזו לאורך כל החיים.
    בלי חברות,לא מוערכת בחברה,להתפשר על בן זוג וכו-זה לא הוגן לחיות חיים כאלה.
    מרגישה שאני במיעוט ושהרעשנים שולטים בעולם ואני מיותרת פה.
    בחורה רעשנית תשיג כל בן זוג שתרצה בזכות אופיה וכל חברה תרצה בחברתה לעומתי...
    הכי כואב לי שזה אופי ושזה לא ניתן לשנוי.
    האם NLP לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לקרין

אילה אורי
    03/03/2010

היי קרין,

אני כל כך מבינה אותך, כל כך הרבה פעמים הרגשתי כמוך.... בעיקר כשהייתי צעירה יותר, אבל לא רק. עד היום נדמה לי פעמים רבות שיש כאלה שמצליחים הרבה יותר ממני בתחומים שונים בזכות הרעש שהם עושים, שגורם לאחרים להבחין בהם יותר מאשר בי.

יחד עם זאת, בתהליך שעברתי לאורך זמן, אני מבינה שכנראה כבר לא אשנה את עצמי ב- 180 מעלות, ולהפתעתי אני מגלה לא פעם שלמרות שהנטייה שלי להיות שקטה יותר, ואולי דווקא בזכותה, מי שאמור להבחין בי, אכן מבחין בי.
    כמו כן השינויים שעברתי מאפשרים לי כיום לא לוותר על דעותיי ואמירותיי ולא להתפשר, גם בלי לעשות רעש.

כך שמנסיוני, גם עליי וגם על אחרים, NLP יכול לעזור, אבל לא בעצה הנכתבת או ניתנת כלאחר יד, אלא בתהליך בהנחיית מטפל/ת מוסמכ/ת בשיטה, תהליך שבו תתוודעי גם לשורשי הבעיה הרגשית שלך וגם תעברי שינוי בהווה.

השינוי עשוי להיות מושג בעזרת טכניקות אשר יוצרות חוויה רגשית מתקנת לחוויות העבר וכן טכניקות העוסקות בשינוי בהווה וקיבוע מיטבי שלו לעתיד.
    תהליך כזה עשוי לקחת בין 10 ל- 15 פגישות, אולי מעט יותר, אולי מעט פחות, את זה לא ניתן לשעת מראש.

סביר להניח שתוצאת התהליך לא תהיה מה שאולי את מייחלת לו כעת, להיות יותר רעשנית.
    התוצאה עשויה להיות חיזוק הביטחון העצמי ויותר גמישות ביכולת הבחירה של התגובות שלך, כלומר אם כעת התגובה האוטומטית היא נסיגה והסתגרות, תוכלי לאמץ לך תגובות רגשיות, מחשבתיות והתנהגותיות חדשות שינבעו מתוכך, וכן שיכולת הקבלה העצמית שלך תגדל...

ויחד עם כל השינויים, בתהליך הזה תהיה לך הזדמנות להכיר ולהתאהב באדם נפלא באמת ומושלם בדיוק כפי שהוא - את עצמך.

בהצלחה ובאהבה,

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NLP ופרחי באך

זהבית טוב
    04/03/2010

שלום לך קרין

מסכימה עם כל מה שכתבה אילה.

יתכן שכדאי במקביל ל NLP לקחת גם תמציות פרחי באך.
    שיכולות להעמיק את התובנות ולסייע בתהליך.

המשך יום טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו