טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול
    שיר
    05/04/2010

היי,

אני בת 40 ,השנתיים האחרונות היו קשות נשוא עבורי בשל משברים כלכליים,זוגיים וכן ובעיקר אישיים.
    אני חשה חסימה מינית-חוסר רצון ועניין למגע אינטימי כלשהו עם בעלי,חסימה רגשית,כעס רב וכן תחושת עצבות שאולי הכי מקשה עליי ביומיום כיוון שהייתי אדם מאוד שמח ועם חדוות חיים.

האם טיפול בשיטת המסע יכול לסייע לי לטפל בבעיותיי הנ''ל? והאם מדובר במספר פגישות/פגישה אחת?
    אשמח לכל פיסת מידע..
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• תשובה לשיר

אילה אורי
    06/04/2010

שיר שלום רב,

אני מאמינה שהטיפול בשיטת המסע בהחלט יכול לעזור לך לטפל בבעיותייך הנ"ל ולפתור אותן.

בטיפול בשיטה זו אנו נותנים לעצמנו קודם כל רשות להרגיש רגשות, אותם רגשות שאת מתארת ואחרים.
    עצם הרשות להרגיש את הכעס, התיסכול, העצב ועוד, כבר מקלה, כיוון שככל שאנו נותנים לרגשות לעבור דרכנו, אנו מוצאים יותר ויותר שלווה, דווקא ב"לב הסערה" של הרגש, ולא בבריחה מהרגשות, בהדחקתם או בנסיון להתעלם מהם או לשנותם, כפי שנעשה בשיטות טיפול אחרות.

כאשר מגיעים לתחושת השלווה הזו, "המקור" שלנו, כפי שקוראת לו ברנדון בייס, מפתחת השיטה, אנו יכולים לחוות את הרגשות הגורמים לנו סבל כה רב בצורה שונה, לתת לעצמנו מהמקום הזה עצות מעצימות, להיות מחוברים לתודעה הגבוהה שלנו, לחוכמה האינסופית הקיימת בכל אחד מאיתנו.
    חלק מ"המקור" הוא השמחה, שמחת חיים טבעית המצויה בכל אחד מאיתנו. ככל שאנו מאפשרים לעצמנו לפרוק את הרגשות המעיקים, השמחה חוזרת למקומה הטבעי.

גם התגובה הגופנית שאת חווה,בתחום המיני, כנראה נובעת מאותם רגשות חסומים, ונראה לי ממה שכתבת שאת מודעת לכך.

חלק חשוב נוסף בטיפול המסע, בכל פגישה, הוא שיחה "ליד המדורה". השיחה והמדורה הן דמיוניות כמובן. לשיחה זו מזמינים את מי שיש לנו עניינים בלתי סגורים איתו, איתה או איתם, בד"כ אנשים שפגעו בנו בצורה כלשהי או אנשים שלא נפרדנו מהם בצורה שהיינו רוצים.
    מטרתה של שיחה זו היא פריקת רגשות, קבלת תובנות חדשות על האדם והמצב, השלמה וסליחה, במטרה להשתחרר מהעוצמה הרגשית שהיתה לאותו אדם או לאותו זיכרון בחיינו.

פעמים רבות כאשר יש לנו קושי מול בני זוגנו, למשל כעס מתמשך, או תחושה שבן או בת הזוג אינם מבינים אותנו,אפשר לגלות באמצעות המסע שהרגשנו קושי דומה בעבר מול אחד מהורינו, או שניהם, או דמות משמעותית אחרת בחיינו, וכאשר אנו פותרים את הקושי הזה, בינינו לבין עצמנו, ולאו דווקא מול האדם המעורב, גם הקושי מול בן/בת הזוג עשוי להיפתר.

כמו בכל תהליך, לרוב גם בשיטת המסע, על אף שהיא באמת שיטה בעלת עוצמה, לא כל הבעיות נפתרות בפגישה אחת.
    בכל פגישה ניתן להגיע לשינוי משמעותי בתחום מסויים.
    לרוב מומלץ לחוות לפחות שלושה מסעות כדי להכיר את השיטה ולחוש את השפעתה, אך אין חוקיות מבחינת תדירות הפגישות, וניתן לקיים אותן אחת למספר שבועות.

אפשרות נוספת היא לעבור את סדנת המסע (הסדנה הקרובה תתקיים בארץ בתאריכים 3-5 למאי בהרצליה) וללמוד שם את התהליך, ולאחר מכן ל"החליף" מסעות עם בן/ בת זוג או עם מספר פרטנרים שתכירי בסדנה, או שהשתתפו בסדנאות קודמות, בתדירות שתהיה נוחה לך.

אשמח לתת לך מידע נוסף דרך המייל האישי שלי או בטלפון,

בברכה, אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו