שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אבי
    13/04/2010

האם יש הוכחות מדעיות מחקריות מובהקות ליעילות טיפולי חרדה שאינן כדורים? כגון מדיטציה , דמיון מודרך, טכניקות רגיעה ונשימה , עיסוי, דיקור, תוספי מזון מסוימים, עשבי מרפא ושיטות נוספות?

מה נחשב לסיכוי הטוב ביותר כנגד חרדה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאבי

אילה אורי
    13/04/2010

אבי שלום,

לצערי איני יודעת לענות על שאלתך. אני יודעת שקיימים מחקרים המעידים על התועלת של מדיטציות ודמיון מודרך וטיפולים משלימים נוספים לטיפול בסרטן, אך לא נתקלתי בהוכחות מדעיות ליעילותם של טיפולים משלימים כנגד חרדה.
    קודם כל אני מזמינה את קוראי הפורום לתרום מהידע שלהם בתחום זה, אולי למישהו יש תשובות ענייניות.

מעבר לכך, בעבר עסקתי בתמיכה מדעית בשיוק תרופות, ואני יודעת שכאשר מדובר בתוצאות שהן סובייקטיביות, ולכן גם מורכבות למדידה, ולמרות שקיימים בוודאי כל מיני סולמות הערכה של רמת החרדה, קשה מאוד למצוא מחקרים שעומדים בקריטריונים מדעיים מוקפדים.
    לגבי שאלתך, צריך לזכור שגם את הטיפול המשלים, יהא אשר יהא, קשה לכמת ולמדוד בדיוק, ויש לקחת בחשבון את המטופלים ומידת האמון שהם נותנים בטיפול ובמטפל, מה שהופך את המחקר לקשה עוד יותר לביצוע.

אני מעזה לשאול אותך שאלה מאתגרת, מקווה שלא תכעס עליי, אני מאמינה שהיא לטובה גם עבורך וגם עבור אחרים. עצום את העיניים לכמה שניות, נשום כמה נשימות עמוקות, ואז שאל את עצמך:

אם לעולם לא תימצא תשובה לשאלה ששאלת, ותיאלץ לחיות בעולם שבו לא תוכל להחליט מהו הטיפול הטוב ביותר עבורך על פי קריטריונים מדעיים, איך זה יגרום לך להרגיש?
    ואפילו יותר מכך, אם החלטת שלא תיקח כדורים בשום אופן, ותצטרך למצוא טיפול אחר שיתאים לך על סמך המלצות של אחרים, או על סמך אינטואיציה, כלומר על סמך מה שליבך יורה לך לעשות, איך זה יגרום לך להרגיש?

אם כשאתה שואל את עצמך שאלות אלה זה מעורר פחד, או חרדה או אפילו כעס - מצויין!!! זה בדיוק המקום להתחיל ממנו את העבודה הרגשית על עצמך, שעשויה לשחרר אותך.

זכור שיש אפשרות לשלב את כל השיטות שהזכרת, אף אחת מהן לא צריכה לבוא על חשבון השניה, ובעזרת השילוב להשיג תועלת בריאותית ונפשית גדולה אף יותר.
    מעבר להחלמה מהפרעת החרדה, זו עשויה להיות תחילתה של צמיחה נפשית ורוחנית שלא תשוער, ואת זה אף כדור לא יוכל לעשות.

איתך, אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

זהבית טוב
    13/04/2010

שלום לך אבי
    ישנם אלפי מחקרים בשטחים שונים של ר' משלימה
    חלקם הוכיחו בצורה מובהקת יעילות בטיפול במצבים שונים של חרדה.

בספרים ובגוגל ניתן למצוא רבים מהם.

לדוגמה:
    פרחי באך
    87.4% of those patients who received treatment reported good or very good evolution/results. Bach Therapy appears to be a good alternative to psycho-pharmaceuticals, shows itself to be very effective, with fewer secondary effects, and less than 2% of patients evidencing gastric intolerance to this preparation.

PMID: 20014621 [PubMed - indexed for MEDLINE]

וישנם עוד מחקרים, על דמיון מודרך/מדיטציות /צמחי מרפא /תוספי מזון /הומהופטיה ועוד...

אם תתקשה למצוא - אשמח לעזור

המשך יום טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו