בת 16 לאחר דחייה חברתית ארוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 16 לאחר דחייה חברתית ארוכה
    גפן
    06/05/2010

רןצה לחזור למעגל החברויות כמו שהיה לה ביסודי ובתחילת החטיבה
    איך אפשר לגשר על תקופה ארוכה ולחזור לחיות בסבבה?...

לתיכון היא עולה עם הילדים מהשכבה הנוכחית, כך שזה לא ילדים חדשים עם דף נקי

אני יודעת שבעזרת דמיון מודרך, אפשר לתת לה כלים, במיוחד שעכשיו היא באמת רוצה.

הניתוק היה דו צדדי - גם מצידה ועקב כך מצידם

להנחייתכם אודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאמא

אילה אורי
    07/05/2010

אמא שלום,

משאלתך לא ניתן להבין מה היו המניעים לכך שבתך יזמה את ניתוק הקשר או ההתרחקות, ואני מאמינה שכדי לתת לה כלים מעשיים שבעזרתם תצליח להתחיל "לארוג" מחדש את המארג החברתי שהתפורר,
    חשוב להבין את תפיסתה ועמדותיה בנושא חברויות, מה היא מצפה מחבריה וחברותיה איך היא תופסת את תפקידה כחברה, וגם את המניעים שהביאו אותה להתרחקות, כי סביר להניח שהם משפיעים על ציפיותיה גם כיום.

ייתכן שאם היא בחרה להתרחק מקבוצה גדולה של בני גילה ולא רק מאחד או שניים, גם אם זה היה בהדרגה, ייתכן שקיימת בעיה בדימוי העצמי שלה, אולי אפילו חשש מדחיה, ואלה המשאבים שצריך לחזק אצלה. בלי חיזוק כזה לדעתי הרצון לא יספיק, כי כאשר קיים רצון מאוד גדול לממש משהו ואין כלים ומשאבים נכונים, הפער עלול להיות אפילו גדול יותר ואיתו התיסכול.

אני מאמינה שניתן בהחלט לתת לה כלים שיחזקו אותה, יחד עם מקום תומך ובטוח שבו היא תוכל לבטא בחופשיות את מה שהיא חושבת ומרגישה באוירה תומכת ומכילה, וזאת ניתן לעשות רק בתהליך של לפחות מספר פגישות עם מטפל/ת מוסמכ/ת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו