היפנוזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפנוזה
    הדס
    02/06/2010

האם דמיון מודרך הוא סוג של היפנוזה? מה בעצם ההבדלים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפנוזה

הוספת תגובה

• תשובה להדס

אילה אורי
    05/06/2010

שלום הדס,

דמיון מודרך אינו סוג של היפנוזה. בדמיון מודרך נותנים לתת המודע חופש פעולה נרחב יותר מאשר בתודעה הרגילה, בשיחה מודעת.

דמיון מודרך מתבצע בהרפיה קלה או עמוקה, בישיבה או בשכיבה, כאשר למטופל יש כל הזמן רמה מסויימת של עירנות ושליטה על מה שקורה בטיפול, והוא יכול גם להפסיק אותו בכל רגע.

מקווה שעניתי על שאלתך, ואם משהו לא ברור, אנא שאלי באופן ספציפי.

בברכה,

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צר לי לאכזב אותך אילה...

ירין
    09/08/2010

צר לי לאכזב אבל אם להתייחס להגדרה של הפנוזה אז היפנוזה היא כניסה למצב תודעה חלופי.
    יש מלא דרכים להכנס למצבים שונים ויש הרבה שמות לאותו דבר והשאלה היא רק השיטה והסגנון.

בניהם: מדיטציה, דמיון מודרך, הפנוזה סמכותית, היפנוזה מוסוות ועוד...

הסיבה שמשתמשים בארץ בכל מני שמות לאותו דבר היא אך ורק מכיוון שה"היפנוזה" בארץ אסורה על פי חוק.
    ומותרת רק לבעלי תעודות מסויימים אשר עברו הכשרה מסויימת וקיבלו אישור ממסרד הבריאות.
    וגם אז הם יכולים להשתמש בזה רק במקרים מאד מסויימים.

האמת היא, שהיפנוזה היא מצב טבעי ואנחנו נמצאים בו רוב היום.
    סך הכל כניסה למצב תודעה אחר.

דמיון מודרך, עם עושים אותו כמו שצריך, יכניס את המונחה למצב תודעה הפנוטי שבו המודע שלו/ה כביכול יהיה מוסך ויהיה למנחה קל יותר לתקשר עם תת המודע שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ירין

אילה אורי
    10/08/2010

היי ירין,

תודה על ההבהרה , הסברת את הנושא בצורה מאוד ברורה לטובת כל הקוראים, וזה לא מאכזב אותי בכלל :-), זה מתקבל בברכה.

מעניין אותי מדוע עולות שאלות מסוג השאלה שענית עליה, האם זה בגלל שאנשים חוששים מהיפנוזה, פוחדים שמישהו מבחוץ יהיה בשליטה עליהם עקב כל מיני מיתוסים, או בגלל שבאמת קיימת היפנוזה מוסוות שאולי מנוצלת לרעה במקרים מסויימים, או שיש סיבות אחרות שאלות מסוג זה.
    כיוון ששיערתי שאולי מקור השאלה הוא חשש מסויים, היה חשוב לי להבהיר את הנקודה שהנוכחות של המטופל ויכולתו לקחת חלק בטיפול נמצאות כל הזמן, וזה נכון למיטב ידיעתי גם בדמיון מודרך, גם במדיטציה וגם בהיפנוזה.

אני רוצה גם להוסיף אולי בהזדמנות זו, שכאשר אדם פוגש בפעם הראשונה מטפל/ת, ההמלצה שלי היא שעוד לפני שנכנסים לתהליך של דמיון מודרך או היפנוזה או כל מצב תודעה חלופי, להרגיש עוד בשלב העירנות ואפילו בשיחת טלפון מקדימה, את מידת הביטחון, הנינוחות והרוגע שהמטפל/ת משרה על המטופל/ת או משרה בסביבתו, כמה המטופל/ת מרגיש שהוא יכול לבטוח בנוכחותו של המטפל/ת גם בלי להכירו לאורך זמן.
    ה"ברומטר" הכי טוב לעניין זה הוא הגוף שלנו. גופנו מאותת לנו כל הזמן בתחושות על מידת המתח או הרוגע או תחושות אחרות שמתעוררות במחיצת אנשים, ולכן כדאי למקד את תשומת ליבנו במה שגופנו חש ומרגיש.

שמחה שהצטרפת לגולשי הפורום ושתחלוק איתנו עוד מהידע והנסיון שלך בהמשך.

בברכה,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים עם כל מילה!

ירין
    15/08/2010

חשוב לי לציין של לא באמת התכוונתי לאכזב אותך אלא רק כצורת ביטוי.

לדעתי הסיבה שאנשים חוששים מהיפנוזה היא ההסברים המוטעים של הרבה אנשים ולצערי אפילו של אנשי מקצוע.
    כמו כן, גם חוק ההיפנוזה בארץ.

מי שמבין באמת בנושא, יודע בוודאות, שאי אפשר באמת להשתמש בזה לרעה.
    מכיוון שיפנוזה מוסוות או סמכותית, או כל סוג אחר, תעבוד רק במצב של WIN WIN.

כלומר אם צד אחד לא יהיה מרוצה, זה פשוט לא יעבוד ואם כל הצדדים מרוצים אז הכל נפלא, לא?

עם זאת, חשוב מאד לדעת לבחור את המטפל/ת, לא משנה מאיזה תחום ואמרת רת זה יפה, האינטואיציה שלנו למדה לזהות על מי אפשר לסמוך!

ומנסיוני האישי, גם אם סמכים על מישהו במשך שנים, ברגע שמשהו לא בסדר אנחנו מיד מזהים את זה, אפילו במצב היפנוטי מאד עמוק!

תודה על קבלת הפנים, ולמידה מהנה לכולם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו