תלמיד אחר שמשפיל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלמיד אחר שמשפיל
    רומי
    22/06/2010

איך אפשר ללמד ילד להתמודד בעזרת דמיון מודרך עם תלמיד מהכיתה שלו שמשפיל אותו בהפסקות לפני כולם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלמיד אחר שמשפיל

הוספת תגובה

• תשובה לרומי

אילה אורי
    22/06/2010

רומי שלום,

בטיפול בילד המתמודד עם בעיה כזו, ניתן ליצור חיבור וחיזוק בטכניקות שונות של דמיון מודרך
    ו- NLP למשאביו הפנימיים וכוחות הנפש שלו, וכך הוא יוכל לקבל תובנות חדשות לגבי איך הוא חווה את עצמו ואת יכולותיו במצב כזה, ואת המצב בכלל (למשל שינוי הפירוש של מה שנאמר לו מהשפלה להצקה, ואז סוג הרגש שמתעורר בתגובה לפירוש, והעוצמה הרגשית, גם כן משתנים).

כמובן שיש אפשרויות שונות להתנהגות בסיטואצה כזו - לענות, ללכת משם, להתלונן על אותו ילד בפני המורה או המנהל/ת ועוד.
    התוצאה האופטימלית בטיפול בדמיון מודרך עשויה להיות שהילד המתמודד עם המצב, יחווה את עצמו לא כקורבן חסר אונים כפי שאולי קורה כעת, אלא כבעל עוצמות ויכולות שהוא יכול להביא לידי ביטוי בדרך שתתאים לו ביותר, ולתגובה המתאימה לו ביותר הוא יגיע בעצמו תוך כדי הטיפול.

יצירת החוויה הפנימית החדשה בדמיון בוודאי תוכל להשפיע, אולי בהדרגה ואחרי מספר מפגשים ולאו דווקא מיד, על החוויה החיצונית שהילד יוכל ליצור, או על הרגשתו בתוך הסיטואציה.
    הרגשתו בתוך הסיטואציה עשויה להשתנות כך שלא ירגיש בהכרח פגיע ומותקף, אלא יצליח ליצור הפרדה בין מה שהילד האחר מנסה ליצור לבין מה שהוא "לוקח אליו", ולזהות שיש לו יכולת בחירה של תגובותיו הפנימיות והחיצוניות בתוך הסיטואציה.

בברכה, אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש דברים שצריך ללמד לעשות

אור
    03/08/2010

דמיון מודרך זה נהדר
    אבל מה שהילד שלך צריך זה לדעת איך להתמודד עם המציאות ולא לדמיין משהו אחר.

אני אומר לך את זה מהמקום שלו, שהייתי שם וההורים שלי לא גרמו לי להתמודד. אם הוא לא ילמד לעמוד על שלו עכשיו זה ירדוף אותו כל החיים.

הדמיון המודרך במצב הזה טוב כדי לשפר את הביטחון שלו - כדי לפעול בעולם האמיתי ולעמוד על שלו. זה כלי העזר, זה לא הפיתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נק' למחשבה

ירין
    16/08/2010

אני ממליץ לך לבדוק מה קורה אצלו כשזה קורה.
    מכיוון שכמו שאת כבר בטח יודעת.

אותי ילד שכביכול "משפיל" אותו, לא באמת עושה את זה, אלא רק עושה משהו שהילד מרגיש מושפל ממנו.

כשתשני את הפירוש של הילד להתנהגות של הילד השני, אני מאמין שהכל יסתדר.

א.פ.ר.ת - ידידתו הטובה ביותר של האדם, אני ממליץ לך לחשוב עליה כשאת ממסגרת מחדש... (;

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ירין

אילה אורי
    16/08/2010

מקבלת את מה שכתבת בנושא א.פ.ר.ת (אירוע, פירוש, רגש, תגובה), אכן מתאים להשתמש בזה במקרה זה.

אשמח שתוסיף הסבר אם אתה רוצה, או דוגמאות, גם על מודל א.פ.ר.ת וגם על מיסגור מחדש בהקשר לתשובה שענית,כך הקוראים שאולי לא מכירים את שני המושגים האלה יוכלו להפיק מהם תועלת.

תודה שאתה מוסיף ענין וחידושים לפורום!

האם אתה מטפל בתחום כלשהו או פשוט בעל ידע נרחב?

תודה ולילה טוב,

אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת ומסגור מחדש

ירין
    16/08/2010

א.פ.ר.ת, כמו שציינה אילה, מזכירה לנו את המסלול שכל אינפורמציה חייבת לעבור.
    1 משהו קורה ב"עולם האמיתי" וזה נקלט דרך החושים שלנו
    2 אנחנו נותנים לזה משמעות ע"פ האמונות שלני נסיון החיים וכו'
    3 מתפתח איזה רגש או לחלופין אנחנו "נכנסים למצב"
    4 מגיבים בהתאם

ברוב המכרים אנחנו נשמיט את רוב המסלול.
    כלומר, נתעלם ממה שבאמת קרה ומהרגש ונספר את הפירוש שלנו כאילו זה מה שבאמת קרה ואת התגובה שלנו.
    יש אנשים לפעמים שדווקא ישמיטו חלקים אחרים אבל זה לא העניין מכיוון שאנחנו תמיד נשים לב לתגובה והיא החלק החשוב ביותר מכיוון שזה הוא המדד שלנו.

אם התגובה הייתה חיובית אז הכל בסדר.
    אם התגובה שלילית, צריך לחזור לשלב פירוש ולתת משמעות שונה למה שקרה.
    איך ילד ששלם עם עצמו היה מפרש את ההתנהגות של הילד המשפיל?

ברגע שהפירוש השתנה, התגובה משתנה בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו