מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצלחה בעזרת דמיון מודרך?שרון11/07/2010
היי, בזמן האחרון אני מרגישה רע עם עצמי. וכולם אומרים לי שיש לי ביטחון עצמי נמוך. חשבתי להתייעץ איתכן בנוגע לדמיון מודרך. האם זה משהו שיכול לעזור לי להעלות את הביטחון העצמי ואיך? תודה לכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
אילה אורי11/07/2010שלום שרון,
דמיון מודרך ו- NLP הן אכן שיטות שיכולות לעזור בהעלאת הביטחון העצמי, בכל הקשר שערך זה חשוב עבורך, למשל הגברת היכולת שלך ליצור קשרים חברתיים, היכולת לסמוך על עצמך ועל דעתך ועוד.
השינוי בביטחון נוצר דרך טכניקות שונות שבהן משתמשים, כמו חיבור למשאבים פנימיים שקיימים אצלך, אך לא בהכרח את מרגישה אותם כיום בהקשרים מסויימים (למשל כשאת בחברה אולי את מרגישה שאינך מחוברת לאומץ שלך);
לאחר החיבור הזה ניתן לחזור לחוויות שבהן הרגשת רגשות הקשורים לחוסר הביטחון בעבר (כמו פחד), וליצור חוויה רגשית מתקנת בעזרת המשאבים שגילית בתוכך (למשל אומץ או אהבה). למרות שהמציאות או העובדות אינן יכולות להשתנות כאשר מדובר בעבר, הפירוש שאנו נותנים לאירועים שונים משתנה ואיתו התגובה הרגשית.
קיימת בתהליך גם אפשרות לבדוק איזו הגנה חוסר הביטחון יצר, ואיך ניתן להשיג את אותה תועלת או הגנה בעזרת דפוסים חדשים, שכלם עולים מתוך החלק היצירתי שלך, שלא כולו מודע.
חלק מהשינוי מושג דרך טכניקות שפועלות בעזרת החושים, כמו "החלפת" תמונה בלתי רצויה ב"תמונה" עתידית אופטימלית.
מה שיפה בטכניקות של דמיון מודרך ו- NLP בהשוואה לטכניקות שעובדות על המודע, הוא שחלק גדול מהשינוי נעשה דרך תת המודע, ולכן הוא מתרחש באופן קל וללא מאמץ, אין צורך להתאמן, להכין שיעורי בית, או לשנן.
בברכה, אילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)