מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעוניינת לרזותגנית21/07/2010
אני צריכה לרזות 12 ק"ג וחשבתי להיעזר לשם כף , בין השאר, בשיטת דמיון מודרך. האם תוכלו בבקשה לכוון אותי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגנית
אילה אורי21/07/2010גנית שלום,
אני שמחה ששאלת את שאלתך בפורום, עבורך ועבור רבים שהנושא ודאי מעסיק אותם.
נושא זה מעניין אותי במיוחד, גם באופן אישי וגם באופן מקצועי, ותחום הטיפול העיקרי שלי כיום, כמטפלת בדמיון מודרך, NLP ,שיטת "המסע" וכדיאטנית קלינית, הוא טיפול רגשי באכילת יתר. טיפול כזה נמשך בממוצע כעשר פגישות, לעתים מעט פחות ולעתים מעט יותר.
המטרה בטיפול כזה היא לא רק לפתור את בעיית 12 הק"ג כ"זבנג וגמרנו", אלא לפתור אותה לתמיד.
לכן לא מתמקדים בטיפול במשקל עצמו ואפילו לא באכילה מבחינה התנהגותית, ואינני מכתיבה הרגלים חדשים, אלא האדם מקבל כלים להתבוננות פנימה אל תוך עצמו, מגיע לתובנות חדשות, משתחרר מדפוסים שיצרו את הבעיה, יוצר דפוסים חדשים ובריאים ומקבל כלים להמשך הדרך.
האהבה העצמית, הביטחון העצמי וההערכה העצמית גוברים במהלך הטיפול, וגם התנהגות האכילה ותגובות הגוף עשויות להשתנות מאליהן, ללא דיאטה וללא מאמץ ולהיות מבוססות על בחירה מתוך גמישות, שמחה וחופש (מאמץ אני מגדירה לא כמאמץ גופני, אלא כהרגשה של חתירה מתמדת נגד הזרם. באופן אישי אני מחוייבת כלפי עצמי לפעילות גופנית המתאימה לי ושאני מאמינה בתועלתה לגוף ולנפש, ולמרות שלעתים היא קשה פיזית, אינני משייכת אותה להגדרת "מאמץ").
כיום אינני מאמינה בדיאטות ובהיצמדות לתפריט, בעיקר כזה שנקבע עבורך ע"י מישהו אחר, גם אם ע"י איש מקצוע.
אני מאמינה שאכילת יתר היא סימפטום או ביטוי פיזי למתרחש ברבדים עמוקים יותר שלנו - רגשות, תחושות גופניות, אמונות בלתי מודעות המחבלות במאמצינו והתכוונותנו, מחשבות, ורק התוצאה של כל אלה מתבטאת ברובד ההתנהגותי והחיצוני.
לכן השינוי הנדרש לדעתי הוא קודם כל אותה בדיקה והתבוננות פנימה לזיהוי ואיתור הסיבות לאכילת יתר ועודף משקל.
לצורך הזיהוי והאיתור, הכלים שדמיון מודרך, NLP ושיטת "המסע" מציעים הם מצויינים, כיוון שהמיקוד בכל התהליכים האלה הוא פנימי, ולומדים לזהות ולהעלות מתוך תת המודע לא רק רגשות, אלא גם תחושות בהקשרים שונים ואמונות שהיו בלתי מודעות, וליצור את השינויים הרצויים.
השלב הבא המיידי בכל פגישת טיפול כזו הוא למעשה "ניקוי" של אותן סיבות שורש שכיום מתבטאות באכילת יתר ועודף משקל, כמו שינוי אמונות לאמונות מעצימות ובריאות, ויצירת עתיד חיובי בדמיון, על מנת לשלוח מסר רב עוצמה לעצמנו וליקום בדבר כוונותינו ורצונותינו.
בכל פגישה יש גם זיהוי וגם ניקוי, שחרור וסגירה של נושא מסויים, ולכן הדרך לפיתרון הבעיה ולהשתחררות ממנה מתחילה כבר בפגישה הראשונה.
מקווה שעזרתי ואשמח לעמוד לרשותך בכל מידע נוסף.
בברכה :-),
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)