עין הרע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עין הרע
    בטי
    15/08/2010

אומרים שצריך לדמיין חיובי אבל אני מפחדת לדמיין עתיד חיובי כמו למשל אותי עם ילדים בריאים מחשש לעין הרע. מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עין הרע

הוספת תגובה

• תשובה לבטי

אילה אורי
    15/08/2010

בטי שלום רב,

החשש מעין הרע הוא מאוד טבעי, ומנסיוני, מתגבר במיוחד בתקופות שבהן העומס הרגשי סביב נושא מסויים מתגבר, למשל בזמן הריון, או אפילו תכנון הריון, או במצבים אחרים שאינם ממש בשליטתנו, כגון אפילו התוצאה במשחק כדורגל.

שאלתך אכן מעוררת מחשבה.... מה שעולה לי באופן ספונטני כשאני חושבת איך להתמודד, הוא שאם אני יודעת שעשיתי כמיטב יכולתי כדי שהכל יצא לטובה, ובכל זאת משהו לא יצא כך, נראה לי שקל לי יותר להתמודד עם המצב, כי אני מבינה שיש דברים שהם מעבר ליכולת האנושית ושאני לא אשמה בהם ולא יכולה לשנותם. כל מה שאנו יכולים למעשה לשנות הוא את אופן התייחסותנו ותגובתנו למצבים שונים.

השפעת עין הרע היא סוג של אמונה ולא של עובדה, ואמונות ניתן לשנות בעזרת טכניקות שונות שעובדות עם תת המודע, כמו NLP, כך שהאמונות שיניעו אותנו יהיו מעצימות ומחזקות.

בעיניי הדיון לא צריך להיות סביב הפחד מעין הרע ומה ניתן לעשות כדי למנוע את השפעתה, אלא מה שחשוב הוא הפחדים שלך, לתת להם לעלות ולעבור תהליך שיעזור לך להשתחרר מהפחד , ולהיות בידיעה שאת יותר מכל מה שקורה לך, ומנסיבות חייך, ושתוכלי להתמודד עם מה שיגיע.

תהליך כזה אפשרי. אפשר לחיות מתוך תחושת חופש, ולהתבונן במחסומים ובפחדים שלנו ככבלים שאנו שמנו על עצמנו, ואנו גם יכולים לשחררם.

מקווה שעזרתי ואשמח לענות לשאלות נוספות, גם בטלפון.

בברכה,

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו