מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עין הרעבטי15/08/2010
אומרים שצריך לדמיין חיובי אבל אני מפחדת לדמיין עתיד חיובי כמו למשל אותי עם ילדים בריאים מחשש לעין הרע. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבטי
אילה אורי15/08/2010בטי שלום רב,
החשש מעין הרע הוא מאוד טבעי, ומנסיוני, מתגבר במיוחד בתקופות שבהן העומס הרגשי סביב נושא מסויים מתגבר, למשל בזמן הריון, או אפילו תכנון הריון, או במצבים אחרים שאינם ממש בשליטתנו, כגון אפילו התוצאה במשחק כדורגל.
שאלתך אכן מעוררת מחשבה.... מה שעולה לי באופן ספונטני כשאני חושבת איך להתמודד, הוא שאם אני יודעת שעשיתי כמיטב יכולתי כדי שהכל יצא לטובה, ובכל זאת משהו לא יצא כך, נראה לי שקל לי יותר להתמודד עם המצב, כי אני מבינה שיש דברים שהם מעבר ליכולת האנושית ושאני לא אשמה בהם ולא יכולה לשנותם. כל מה שאנו יכולים למעשה לשנות הוא את אופן התייחסותנו ותגובתנו למצבים שונים.
השפעת עין הרע היא סוג של אמונה ולא של עובדה, ואמונות ניתן לשנות בעזרת טכניקות שונות שעובדות עם תת המודע, כמו NLP, כך שהאמונות שיניעו אותנו יהיו מעצימות ומחזקות.
בעיניי הדיון לא צריך להיות סביב הפחד מעין הרע ומה ניתן לעשות כדי למנוע את השפעתה, אלא מה שחשוב הוא הפחדים שלך, לתת להם לעלות ולעבור תהליך שיעזור לך להשתחרר מהפחד , ולהיות בידיעה שאת יותר מכל מה שקורה לך, ומנסיבות חייך, ושתוכלי להתמודד עם מה שיגיע.
תהליך כזה אפשרי. אפשר לחיות מתוך תחושת חופש, ולהתבונן במחסומים ובפחדים שלנו ככבלים שאנו שמנו על עצמנו, ואנו גם יכולים לשחררם.
מקווה שעזרתי ואשמח לענות לשאלות נוספות, גם בטלפון.
בברכה,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)