יש לי שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה
    דניאל
    26/08/2010

האם דמיון מודרך עוזר לאנשים בעלי רגישות יתר?
    אני יודע שאם מדמיינים את הסיטואציה קודם לעשייתה אז מפחיתים את הלחץ או החוסר בטחון,
    בשאלתי אני רוצה לדעת האם זה תורם לאנשים כמוני בעלי רגישות גבוהה כל פעם שאני אדבוק בדמיון כזה או שזה זמני. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לדניאל

אילה אורי
    26/08/2010

דניאל שלום,

אפשר לא רק לדמיין את הסיטואציה קודם לעשייתה, שזה בפני עצמו אכן יכול לעזור מבחינת הלחץ או חוסר הבטחון או אפילו הפחתת חרדה, אלא גם להתחבר לפני כן למשאבים פנימיים מחזקים שקיימים בך ובאים לידי ביטוי בסיטואציות אחרות, וכאשר אתה מחובר אליהם, אז לדמיין את הסיטואציה.

הכוונה למשאבים כמו ביטחון, אומץ, שלווה, שמחה, אופטימיות, הומור, אהבה, או כל משאב מחזק אחר.

בטיפול בדמיון מודרך ו- NLP קיימות מספר שיטות להתחבר למשאבים מחזקים אלה, ולהפוך את האפשרות להתחבר אליהם למשהו קבוע, ע"י זה ש"מעגנים" (מלשון עוגן) בגוף את ההרגשה, כאשר אתה מדמיין וחווה את עצמך מחובר למשאבים אלה.

הגוף ותת המודע זוכרים לאחר מכן את החוויה שחווית בדמיון, ע"י כך שהשתמשת בכל החושים שלך ודמיינת מה תראה, מה תשמע, מה תחוש ואפילו מה תריח. את מרכיבי החושים, כמו מרחק, בהירות, חדות, גודל ועוד (כאשר מדובר בחוש הראייה) ניתן גם כן לשנות בדמיון על מנת לשפר את ההרגשה.

בפגישה אחת עם מטפל/ת מוסמכ/ת בדמיון מודרך ו- NLP תוכל ללמוד מספר כלים מעצימים שיעזרו לך להתמודד עם סיטואציות שבהן אתה מרגיש את רגישות היתר.
    בטיפול ממושך יותר, של כ- 10 פגישות, תוכל גם להגיע לשורשי רגישות היתר, ותגובות הלחץ וחוסר הביטחון, וליצור תהליך ריפוי ושינוי שייצרו שינוי קבוע בהרגשתך ובבטחונך העצמי.

בברכה,

אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאל

זהבית טוב
    27/08/2010

שלום דניאל
    אילה נתנה לך תשובה מקיפה ומלאה.
    ופגישה עם מטפל/ת או מנחה אכן יכולה מאוד לסייע לך.

ובינתיים - תרגיל שיכול לקחת לך מספר דקות:

באפשרותך למצוא דמות שאתה יודע בוודאות שיכולה לבצע בהצטיינות וקלות
    את הפעולה שאתה רוצה.
    הדמות יכולה להיות: אולי מישהו שאתה מכיר אישית או לא - בין החיים או לא - שחקן /דמות ספרותית או אחר.

דמיין עצמך צופה בסרט שבו הדמות נמצאת בסיטואציה שאתה מדבר עליה
    ומבצע/ת אותה על הצד הטוב ביותר. דמיין את זה מספר פעמים ושים לב
    לתנועות של הדמות לנימת הקול לקצב הדיבור וכו'

אחרי מספר פעמים תוכל לדמיין את אותו סרט
    אלא שהפעם תצפה בעצמך משחק במקום הדמות שבחרת קודם
    באותה דרך מוצלחת
    חזור על כך מספר פעמים.

בשלב האחרון דמיין עצמך נכנס לתוך הגוף שלך שבסרט וכשאתה בסרט דמיין
    את ה"תפאורה" שיש סביבך מה אתה רואה איזה צבעים /דמויות כשאתה עכשיו בפנים
    שים לב לקולות וגם לצלילים
    ופשוט תתחיל לשחק כמו הדמות
    ממש תרגיש את התנועות
    תטעם את המילים

חזור על כך מספר פעמים אם יש צורך

כשתבצע זאת במציאות - שים לב איך אתה חש עם הסיטואציה - האם יש משהו שונה?

בהצלחה
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו