עזרה לטיפול בהשמנה חולנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לטיפול בהשמנה חולנית
    מורגן
    02/09/2010

שלום.
    אני סובל מהשמנה חולנית (BMI 50). אני לאחר שני ניתוחים כושלים של טבעת להצרת הקיבה ואני חושש מניתוח נוסף. האם לשיטה שאתם משתמשים בה יש יכולות להתמודד עם עודף משקל כה קיצוני? האם אני אוכל לוותר על ניתוח נוסף? אשמח אם תשיבו לי בעניין. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה למורגן

אילה אורי
    02/09/2010

מורגן שלום,

השיטה שאנו משתמשים בה עובדת בעצם על הרבדים העמוקים יותר שקשורים לרגשות, למחשבות, לאמונות המודעות והבלתי מודעות, כל מה שמלכתחילה אולי תרם למצב של עודף המשקל, הן מבחינת האכילה והן מבחינת התנהגות הגוף.
    אני באופן אישי מאמינה שצריך פחות להתייחס (אולי בכלל לא) לסימפטום החיצוני, שהוא אכילת יתר או עודף משקל, ושכאשר הבעיות שהביאו למצב זה יטופלו וייפתרו, גם הבעיות החיצוניות יצטמצמו ואולי אף ייעלמו.

כמובן במרבית המקרים זה עובד לאט יותר מאשר ניתוח. כמו בכל מקרה של מצב רפואי המחייב טיפול דחוף, ניתוחים נועדו במקרים רבים להרוויח זמן, עד שהטיפול העמוק יותר ישפיע.

אם המצב הרפואי שלך מחייב ניתוח או לא, אנו לא אלה שנוכל לענות על כך, זו שאלה שמחייבת התייחסות רפואית רצינית, אולי אפילו דעה של שני רופאים או יותר, כיוון שבמידה שעודף המשקל מסכן את חייך, עליך לדעת מראש את הסיכון שאתה לוקח אם תבחר שלא לעבור ניתוח נוסף. כמו כן, אין ספק שהמלצה רפואית על ניתוח נוסף אינה אוטומטית, וצריכה להסתמך על יכולת גופך להתמודד ולהחלים, בהתאם לבדיקות מעבדה מעודכנות, הערכת הסיכון של תת התזונה שעלולה להיווצר בעקבות הניתוח, ומדדים נוספים, כולל הערכת היכולת הנפשית שלך להתמודד עם ניתוח נוסף, בעיקר אחרי ששני ניתוחים קודמים נכשלו.

אני רק רוצה לציין משהו שאני מאמינה שאתה יודע, שכיום קיימים הניתוחים הבריאטריים, שנחשבים חדשניים יותר, שאינם מצרים את הקיבה באמצעות טבעת, אלא באמצעות הצרה לאורך הקיבה, וייתכן שניתוח מסוג זה ישפיע עליך אחרת מהניתוחים הראשונים.
    אין בכך כמובן המלצה שלי על ניתוח נוסף, כי אני באמת לא יודעת ולא יכולה לדעת מה נכון עבורך באופן אישי במצבך הנוכחי.

גם אם תחליט כן לעבור ניתוח (ועל אחת כמה וכמה אם תחליט שלא לעבור ניתוח), אני מאמינה שטיפול רגשי, בדמיון מודרך ו-NLP או בשיטת "המסע" (שמכילה אלמנטים רבים של דמיון מודרך ו- NLP), רק עשוי להעיל לך בתמיכה בהבראה, בהתמודדות, בשינוי הרגלים, וכאמור בניקוי חסימות רגשיות ושינוי אמונות מגבילות (לגבי עצמך, לגבי יכולותיך והאפשרויות העומדות בפניך ולגבי החיים בכלל) לאמונות מעצימות, בריאות, שיתמכו בך ובמימוש רצונותיך וחלומותיך.

אשמח לשוחח איתך גם בטלפון, כמובן ללא כל התחייבות מצידך,

בברכה, אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מורגן
    17/09/2010

תודה על ההסבר המקיף.
    אני אכן מתכנן לעבור ניתוח (שרוול) בחודש נובמבר. אני מאמין שאשתמש ב NLP כדי לעזור לי להתמודד עם השינוי.
    אעדכן כאן על ההתקדמות...

תודה על העזרה,

מורגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שעברתי

מורגן
    23/10/2010

שלום לכן,

הרמתי את הכפפה ועברתי טיפול NLP ותאוריית קו הזמן.
    אני חייב לומר שהטיפול די איכזב אותי.
    חוויתי אכן שינוי ושחרור מרגשות עבר, אך רק במידה מועטה. הדבר שהכי הפריע לי היה שלמעשה, בבעיית ההשמנה, הטיפול לא הועיל כלל.
    זה כאילו שהרגשות שקשורים באוכל חבויים כל כך עמוק שאי אפשר להגיע אליהם ב"גירוד" של התת מודע. האם אתן חושבות שיש לעבור טיפול היפנוטי שיגיע יותר עמוק? האם הטיפול שעברתי הוא רק התחלה של תהליך ארוך ואם כן, מה היתרון בשיטה זו לעומת שיחות עם פסיכולוג?
    אני חייב להגיד שאני מבולבל. אודה לכן על תגובה שתסדר לי קצת את המחשבות...

יום טוב,

מורגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שעברתי - תגובה

אילה אורי
    23/10/2010

מורגן שלום רב,

תודה על השיתוף.

קודם כל אני מוכרחה לשאול - בכמה פגישות היית? אין לי ספק שאם מדובר רק על פגישה אחת או שתיים זה כנראה לא מספיק.
    אחת הסיבות לכך היא שלוקח לנו זמן להתוודע ולהגיע לאירועים שונים שבהם חסמנו את רגשותינו, אשר עשויים להיות קשורים לפנייה לאכילה כפיתרון להימנעות מכאב או כהגנה כלשהי, וכן להתוודע ולשחרר אמונות שונות שפיתחנו לגבי אוכל, עצמנו כאוכלים, לגבי גופנו, למה אנחנו ראויים או לא, ועוד.

קודם כל אתה עצמך הרגשת שהרגשות הקשורים באוכל חבויים עמוק, ואמנם אפשר להגיע אליהם, אבל זכור שרק אתה תוכל לאפשר לעצמך להגיע ולגעת בהם, אולי לא מיד, אולי הדרך פנימה תהיה בעדינות ובחמלה, בסבלנות ובאהבה.

מעבר לשחרור הרגשי והתוודעות לתחושות גופניות שהרגשות מעוררים, אפשר וכדאי להגיע לשינוי של אמונות מגבילות שקשורות לנושא,וגם זה תהליך שעשוי לקחת זמן, כיוון שבמהלך חיינו אנחנו סופגים הרבה מאוד אמונות מאחרים, בעיקר אחרים משמעותיים בחיינו.
    אנו גם מפתחים אמונות משלנו ואף נודרים נדרים בלתי מודעים בתגובה לאירועים או תגובות של אחרים (למשל אנחנו עשויים לנדור באופן בלתי מודע נדר שלא ניפגע רגשית מאדם מסויים יותר לעולם, מה שלרוב איננו אפשרי, ואנו אלה שמשלמים את מחיר הנדר).

כמובן שמעבר לשחרור הרגשי והשינוי המחשבתי, לוקח גם זמן מסויים, לעתים אפילו יותר, עד שהרגלי אכילה משתנים ועד שהדבר מתבטא במשקל הגוף.
    מבחינה פיזיולוגית, גוף שהסתגל בעבר להרבה מאוד נסיונות לרדת במשקל באמצעות דיאטה ושינוי קיצוני בכמות המזון עקב הניתוחים שעברת, כבר פיתח יכולת לתפקד עם כמות קלוריות מועטה יחסית, לכן גם צמצום האכילה אולי לא מיד מוביל לירידה במשקל.
    כאשר הקבלה העצמית והאהבה העצמית מתגברות ומתחזקות בטיפול, מה שעשוי לקרות הוא שהמוטיבציה לבצע פעילות גופנית, אפילו פעילות מתונה מאוד בהתחלה, תגבר.
    ייתכן שעכשיו עצם המחשבה על כך קשה, לא רק מבחינת הפעילות עצמה, אלא אפילו המחשבה על להיראות בציבור מבצע פעילות גופנית, המחשבה על תגובות הסביבה וכיו"ב.

אני מאוד מאוד מאמינה בשיטת "המסע" כדרך להגיע אל אותם רגשות חבויים, לשחררם ולנקות אותם, לשנות אמונות כך שנרגיש מועצמים ובריאים, וליצור שינוי התנהגותי קבוע. אינני יודעת לענות לגבי התועלת האפשרית של היפנוזה במקרה זה.

המשך בהודעה נפרדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שעברתי - המשך תגובה

אילה אורי
    23/10/2010

היתרון של NLP, דמיון מודרך ושל שיטת "המסע" לעומת שיחות עם פסיכולוג הוא האפשרות לחוות את החוויה "מבפנים" עם כל החושים, לחוש,לשמוע, לראות, להבין את העוצמה שהיתה לאירועים מסויימים עלינו דרך החיבור הרגשי שמתאפשר בשיטות אלה, וגם ליצור שינוי, מעין "תכנות מחדש" של גופנו ותודעתנו.
    בטיפול שבו רק מדברים "על", הרבה פעמים אפשר להישאר לא בחיבור לרגשות, ואולי רק להבין מה הביא להשמנה או מה גרם לה, אבל מודעות לא בהכרח מביאה לשינוי.

אני מאוד ממליצה לך לקרוא ספר שאני קוראת בימים אלה, "רדו ממני" של הפסיכולוגית הקלינית אורית יוגב, בהוצאת "כתר" , שמתאר מקרים אמיתיים מהקליניקה שלה, ספר מרתק ומרגש. ציטוט מהכריכה האחורית של הספר: "הזעקה "רדו ממני" מייצגת את תחינתם של מטופליה כלפי מי שדוחקים בהם לרזות, אך אינם מתייחסים לשורשיה הרגשיים של ההשמנה".

ייתכן שכרגע כל כולך עסוק בהתכוונות וברצון לפתור את הבעיה שלך.
    אני מציעה אפשרות אחרת לחוות את המצב: יש לך אפשרות לצאת למסע האישי והייחודי שלך בדרך לשחרר את עצמך לחופשי מהכבלים שקיימים בחייך. המסע הזה יאפשר לך להכיר את עצמך באמת, להגיע לאמת הפנימית שלך ולחיות מתוכה, ולהגיע למצב של שלום פנימי עם עצמך, עם אוכל ואפילו עם גופך.

מה דעתך?

באהבה, אילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שעברתי - תגובה

זהבית טוב
    24/10/2010

שלום מורגן
    הייתי רוצה לשמוע קצת יותר פרטים על החוויה
    האם זה היה טיפול חד פעמי?
    או יותר. אשמח שתפרט.

אם נשווה בעייה כלשהי לאשכול ענבים צפוף.
    מאלה שבהם הענבים כה צפופים עד שהם ממש מחזיקים אחד את השני. כמו גוש אחיד.

אז... יש לשחרר עינב ועוד עינב (בעזרת הליך ועוד הליך שעושים),
    וגם אם בהתחלה השינוי קל מאוד,
    לאט לאט או מהר מהר אפשר להגיע
    לאותו עינב אחד שכשנשחרר אותו כל האשכול יתפורר.

אצל כל אחד העינב המיוחד הזה
    נמצא במקום אחר....
    על פני שטח האשכול
    או ממש עמוק כך שאי אפשר בכלל לראות אותו
    בהסתכלות ראשונית.

לילה טוב
    זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו