מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימיון מודרך ופגיעות אורטופדיותמירי06/12/2007
אילה שלום.
ברכות לרגל פתיחת הפורום.
לפני כשבוע נחבלות קשות וקיים סיכוי ששברתי או סדקתי את הצלעות (כיוון שאני בשבוע 28 להריון לא ניתן היה לבצע צילום רנטגן). אני עדין סובלת מכאבים עזים. האם דימיון מודרך יכול לסייע בתהליך ההחלמה? אני חייבת להאיץ את התהליך ככל הניתן על מנת להכין את הגוף בצורה המיטבית למאמץ הלידה הצפוי לו.
בתודה, מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעות אורטופדיות, תשובה למירי
אילה אורי07/12/2007מירי שלום. תודה על הברכות.
צר לי לשמוע שנחבלת קשות, ועוד בזמן הריון, אני מניחה שהחוויה היתה קשה עבורך.
אני מבינה מדברייך שלא ניתן היה לבצע איבחון של שברים או סדקים בצלעות, ושאינך מקבלת טיפול רפואי מלבד מעקב וודאי המלצה למנוחה (שבפני עצמה יכולה לחולל פלאים כי אז לגוף מתפנה אנרגיה לצורך ריפוי והתחדשות).
אני רוצה להציע לך תחילה דווקא רעיון מתחום ה- NLP שאולי יישמע לך קצת מוזר, אך עשוי להועיל מאוד, והוא להוקיר תודה לצלעות על תפקידן החשוב בגוף ועל כך שהגנו עלייך בעת החבלה מפני פגיעה באיברים הפנימיים. הצלעות הן האיברים בגופך שכעת "משלמות את המחיר", ועצם ההבנה של רעיון זה כמשהו שאינו מובן מאליו, והכרת התודה על כך כבר יכולה להתחיל תהליך של ריפוי.
לאחר מכן, באמת מומלץ מאוד לבצע תרגילים של דמיון מודרך, אשר עשויים להגביר את יכולת הגוף לייצר תאי עצם חדשים, ו/או תאים של רקמות חיבור בגוף, וע"י כך לעזור באיחוי המקומות הפגועים.
תרגיל מסויים, שביצעתי אותו בעצמי לפני מספר חודשים לאחר שנפלתי ושברתי את המרפק (ואחרי שבועיים טכנאי הרנטגן בבילינסון שאל אותי לאחר הצילום אם אני בטוחה שהיה לי שבר...) לקוח מהספר "דמיון מודרך" של ג'רלד אפשטיין. בתרגיל זה מדמיינים את קצוות העצם השבורה (קל יותר אפילו לדמיין במקרה שהעצם רק סדוקה) מונחים קרוב זה לזה. מדמיינים וחשים את לשד העצם זורם מקצה אחד למשנהו, הלוך ושוב בין שני הקצוות, וטווה רשת המקרבת את הקצוות זה לזה. מדמיינים את שני הקצוות ארוגים באופן מושלם זה עם זה, עד שלא נראה שום סימן לשבר. את לשד העצם מומלץ לדמיין כשהוא "עטוף" באור כחול או אור בצבע אחר (יכול להיות לבן או זהוב, הרעיון הוא מעין "אור קוסמי" בעל אנרגיית ריפוי). ניתן להוסיף להדמייה זו גם דמיון של תאי העצם הנוצרים ומתחדשים.
במידה שתבחרי לעבור סידרת פגישות במטרה לרפא את הצלעות, ניתן גם לבנות עבורך הדמיה המותאמת אישית לך על פי דימוי לבעיה שאת תבחרי.
לצורך הפגת הכאבים קיימים דימויי ריפוי שונים. אפשר להשתמש בדימוי של חלוק נחל הנזרק לאגם, ויוצרת בו מעגלים ההולכים ונמוגים, ולדמיין שכך גם הכאב הולך ונמוג (ניתן לחזור מספר פעמים - עוד חלוק ועוד אחלוק...). ניתן להשתמש גם כאן בדימוי של קרן אור בעלת תכונות ריפוי, או טבילה במעיין עם תכונות מרפא.
אני מקווה שתרגישי טוב בקרוב מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)