מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקיעותאני28/12/2010
בוקר טוב ונעים,
אני אוטוטו בת 39 ורגע לפני לידה שניה ואמא לילדה בת 3.
אני חווה כבר הרבה זמן משבר של אשמה על איחור בהבאת ילדים לעולם ועל אכזבה קשה מעולם העבודה. בגיל 26 התחתנתי עם גבר מקסים שאפשר לי לממש את יעודי ולהמשיך ללמוד. נלחמתי על משהו שהאמנתי בו. משלא הצלחתי לתקוע יתד כשכירה הפכתי לעצמאית מהבית. אך שום דבר לא החזיק מעמד הרבה זמן.
תשע שנים לאחר שהתחתנתי ילדתי בפעם הראשונה לאחר שעברתי טיפולי פיריון. בתחילת הדרך שהתחתנו לא רציתי ילדים כי מאוד חששתי ורציתי להתפתח עם עצמי ולהמשיך ללמוד וגם היו לי קשיים מבחינה גיניקולוגית ללכת לרופא נשים וכו'. לאחר לידת ביתי התחלתי להרגיש רגשות אשמה קשים לכך שבזבזתי הרבה שנים מנישואי ולא ניסיתי להביא ילדים קודם לכן. פתאום התחלתי להרגיש שאני ובעלי מתבגרים מהר וכל הזמן אני מחשבת איך הילדים יראו אותנו מבחינת גילנו. בנוסף, הורי התבגרו מאוד והם לא בקו הבריאות, האחיינים שלי כבר גדולים ואין לילדים שלי בני דודים בגילם. למרות שכולם מרעיפים אהבה גדולה על הבת שלי עדיין התחושות שלי קשות.
התחלתי להרגיש אכזבה קשה שלא תקעתי שום יתד בעבודה ואין לי לאן לחזור כשביתי נכנסה לגן.
אני בלחץ כלכלי, לחץ נפשי, לחץ מהעתיד שכן אני רוצה עוד היריון, פרנסה וקריירה שאין לי מושג לאן אני הולכת ולעבור דירה והכל נראה לי כל כך מסורבל. והלידה עצמה הקרובה גם איתה אני צריכה להתמודד.
איך ניתן למצוא דרך לשחרר את הנפש מכל המועקות?
תודה על ההקשבה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורטל
אילה אורי29/12/2010אורטל שלום רב,
האם את מוכנה להסכים שבכל רגע נתון עשית ואת עושה את הכי טוב שיכולת למען עצמך? גם אם זה לא הכי טוב שקיים בעולם, ולא מושלם?
כדי להגיע למצב שבו תוכלי לראות את השפע שיש בחייך (בעל מקסים,ילדים ועוד) עלייך לעבור תהליך של הכרה ברגשותייך, שחרור וריפוי של מקומות בחיים שבהם הרגשת אשמה (אני מנחשת שהאשמה לא התחילה בחייך לאחר לידת בתך, ובשנים האחרונות היא כנראה מופיעה בעוצמה רבה יותר בתגובה לשינויים ואירועים שונים), וסליחה לעצמך.
האשמה היא רגש מייסר שאינו מקדם ואינו מועיל. יחד עם זאת כדי לשחרר אשמה ולעשות שלום עם עצמך, צריך לעבור תהליך.
ברגע שהאנרגיות שלך יופנו לכיוונים בריאים ובונים במקום להלקאה עצמית ואשמה, לא תהיה שום תקיעות, והדרך תתגלה מאליה.
את נמצאת כרגע לפני לידה, אין ספק שזה זמן מעמת ומאתגר לכל אישה.
אני מציעה שתאפשרי לעצמך רכות ומנוחה נפשית בחודש-חודשיים הקרובים,
את עומדת להביא לעולם אדם נוסף ואת זקוקה להתחשבות, מנוחה והקלה, בעיקר
שלך כלפי עצמך.
אחרי התקופה הראשונית, כשתתאוששי וחייך יתחילו לחזור לאיזושהי שגרה, אם תוכלי להתחיל לעבור תהליך טיפול בשיטת "המסע" או ב- NLP זה יהיה מצויין.
אם קיים קושי כלכלי לממן את הטיפולים, את יכולה לנסות לפנות לארגונים המלמדים NLP או למשרדי המסע-ישראל ולבקש שיפנו אותך למתלמדים שעדיין אינם גובים תשלום ומטפלים כחלק מהסטאז'.
מאחלת לך ימים קלים ושמחים,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)